Σύνδεση συνδρομητών

Ένα ανίσχυρο κράτος στην αυθαιρεσία

Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 21:49
Είναι συχνές και ατιμώρητες οι αυθαιρεσίες στους αιγιαλούς.
Φωτογραφία αρχείου
Είναι συχνές και ατιμώρητες οι αυθαιρεσίες στους αιγιαλούς.

«Ακόμη έξι μήνες παράταση στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος»*. Αυτή είναι η πρόταση με την οποία ξεκινάει είδηση: ακόμη έξι μήνες παράταση στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όλη η παθογένεια, όλη η αντίφαση, όλη η παράνοια της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού κράτους σε μία και μόνη προτασούλα. Πάμε να τη «συντάξουμε», τρόπον τινά.

«Ακόμη». Που εδώ χρησιμοποιείται με την έννοια του «επιπλέον». Δηλαδή, στο οποίο διάστημα παράτασης είχε δοθεί, δόθηκε ένα επιπλέον, μία «ακόμη» παράταση.

«Έξι μήνες». Δεν είναι τυχαίο. Έξι μήνες. Να περάσει το καλοκαιράκι, να δουλέψουν τα αυθαίρετα και παράνομα μπιτσόμπαρα, να κονομήσουν για να μπορέσουν μετά να τακτοποιήσουν το θεματάκι τους, ενδεχομένως.

«Παράταση». Ό,τι πιο ελληνικό υπάρχει στις συναλλαγές με το ελληνικό κράτος. Παράδειγμα, όλοι οι Έλληνες ξέρουν μέχρι πότε πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους, μέχρι το τέλος του έτους. Πάντα όμως —μα πάντα!– το ελληνικό κράτος, δίνει μία επιπλέον «παράταση».

«Στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων». Η επιπλέον, έξι ολόκληρων μηνών, παράταση, στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, αφορά τις κατεδαφίσεις  αυθαιρέτων. Οι οποίες κατεδαφίσεις, όπως πληροφορούμαστε, έχουν προκύψει από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Ε και; Εμείς μπορούμε να δώσουμε μία ακόμη, εξάμηνη, παράταση.

«Σε αιγιαλούς και παραλίες». Τα αυθαίρετα κτίσματα των οποίων έχει αποφασιστεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση η κατεδάφιση, η οποία θα ξεκινήσει (αν ξεκινήσει) μετά από έξι μηνών επιπλέον παράταση, βρίσκονται σε αιγιαλούς και παραλίες. Και γιατί όχι; Πήγε ο άλλος, νταηλίκι και νταβατζιλίκι, να χτίσει πάνω στον αιγιαλό και πάνω στην παραλία για να κονομήσει. Υπάρχει μήπως κράτος; Ό,τι γουστάρει θα κάνει ο άνθρωπος! Γούστο του καπέλο του!

«Έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος». Την εξάμηνη επιπλέον παράταση ως προς την έναρξη κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς και παραλίες την έδωσε, όπως φαντάζομαι και τις προηγούμενες, κόντρα στις δικαστικές αποφάσεις, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Διότι στην Ελλάδα είμαστε ευαίσθητοι· έχουμε υπουργείο Περιβάλλοντος που, προφανώς, υφίσταται για να προστατεύει το περιβάλλον. Και το αρμόδιο υπουργείο που είναι υποχρεωμένο να προστατεύει το περιβάλλον, μέρος του οποίου είναι οι παραλίες και οι αιγιαλοί, δίνει επιπλέον εξάμηνη παράταση στην έναρξη κατεδαφίσεων των παράνομων –αυτό θα πει αυθαιρέτων, όταν μάλιστα υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις– σε πλήρη συμφωνία με τον θεσμικό του ρόλο.

Μια προτασούλα, απόλαυση! Και αναρωτιέται κανείς τελικά, αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βάλει –περί αυτού πρόκειται– με δέκα μπιτσόμπαρα, παρανόμως κτισμένα δίπλα στο κύμα, θα τα βάλει με μεγάλα συμφέροντα, συντεχνίες, συνδικαλιστές, βαθύ κράτος; Την απάντηση μπορεί να τη βρει ο καθένας μόνος του.

*https://www.kathimerini.gr/society/561793723/aythaireta-se-aigialoys-freno-stis-mpoylntozes/?fbclid=IwAR2Yy9TngwohXg9V_R1ANascG27MzUHMq_JgRlSJqbSiTIj1Zi4rvLeOHJU

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.