Παρακολουθώντας τα κτίρια, ξεχνάμε ότι μέσα σε αυτά έχουν ζήσει άνθρωποι, έχουν αναπτυχθεί σχέσεις, έχουν δημιουργηθεί τέχνες, έχουν γεννηθεί ιδέες, έχουν παραχθεί έργα και έχουν ζήσει μεγάλες προσωπικότητες. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης υπάρχουν οι διαδρομές ειδικού ενδιαφέροντος, των γυναικών, των εθνικοτήτων, των τεχνών ή των εμπορικών δραστηριοτήτων. Ή και των κινημάτων.
Διαδρομές φανταστικές ή πραγματικές. Διαδρομές ιστορικών περιόδων, διαδρομές που ξεφεύγουν από τις γραμμές των κόκκινων τουριστικών λεωφορείων. Διαδρομές που αναδεικνύουν τους ανθρώπους οι οποίοι έζησαν στην πόλη, και όχι μόνο τα μνημεία, τα κτίρια και το χτισμένο περιβάλλον.
Είναι χρέος του Δήμου της πόλης να αναζητήσει, να αναδείξει, να οργανώσει και να μας προσκαλέσει, εμάς τους ανθρώπους του σήμερα, να επισκεφθούμε αυτές διαδρομές των ανθρώπων άλλων εποχών, άλλων ομάδων.
Το κάλεσμα αυτό θα γίνει τόπος συνάντησης, τόπος συνομιλίας, τόπος επικοινωνίας και ανάμεσά μας. Τόπος στον οποίον θα αναρωτηθούμε για τη σημερινή μας ζωή στην πόλη, τόπος που θα μας επιτρέψει να χαράξουμε και εμείς τις δικές μας διαδρομές, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Articles like this really grease the shafts of knwleodge.
23 Αυγ 2014, 11:08