Σύνδεση συνδρομητών

To booksjournal.gr δημοσιεύει τις ειδήσεις

Σάββατο, 07 Μαϊος 2016 08:37
H Δημοσιογραφία δεν μπορεί να σιωπά.
Εικόνα αρχείου
H Δημοσιογραφία δεν μπορεί να σιωπά.

Από σήμερα το πρωί, και για όσο διάστημα χρειαστεί, η ιστοσελίδα του Books' Journal λειτουργεί και ως ειδησεογραφική. Πρόκειται για στοιχειώδη ανταπόκριση στην ανάγκη των πολιτών που πρέπει να είναι πληροφορημένοι τις τόσο κρίσιμες ώρες, εν όψει της δύσκολης ψηφοφορίας το σαββατοκύριακο στη Βουλή ενός ασφαλιστικού νομοσχεδίου (το οποίο δεν φαίνεται να έχει τη συναίνεση των εταίρων) και μιας επώδυνης "διαπραγμάτευσης" αμέσως μετά στο Eurogroup, τη Δευτέρα,

 που προοιωνίζεται πολιτικές εξελίξεις.

 

 

Η πληροφόρηση είναι στοιχειώδες δικαίωμα των πολιτών - ωστόσο, 

ο έξαλλος και εγκάθετος δημοσιογραφικός συνδικαλισμός (είτε της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών είτε της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών που κήρυξε 48ωρη απεργία στα ΜΜΕ), οι οποίοι, υπερασπιζόμενοι δήθεν τα ταμεία των δημοσιογράφων επί της ουσίας επιχειρούν να βυθίσουν την ελληνική κοινωνία στο σκοτάδι της άγνοιας, της παραπληροφόρησης, της μονόπλευρης πληροφόρησης και διευκολύνουν την κυβέρνηση στις όποιες κινήσεις της, επί της ουσίας ζημιώνει τη δημοκρατία.

 

Τα σωματεία διαπράττουν είτε μια τεράστια ανοησία είτε ένα τεράστιο έγκλημα απέναντι στους πολίτες. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, οι ενεργοί και υπεύθυνοι δημοσιογράφοι, με όποιο στάτους και αν εργάζονται (ακόμα και αν δεν έχουν πρόσβαση στην εργασία), το έχουν αντιληφθεί και το καταγγέλλουν. Μπροστά σε αυτή τη μεθόδευση επιβολής σιωπής, το Books' Journal, με τις λιγοστές δυνάμεις του, συνεπικουρούμενο από έγκυρους δημοσιογράφους, παλαιούς και νεότερους (όποιοι επιθυμούν, θα υπογράφουν τα κείμενά τους, τα υπόλοιπα θα δημοσιεύονται με την ευθύνη της σύνταξης), θα λειτουργήσει από αυτή τη στιγμή μέχρι νεωτέρας, στην υπηρεσία της έγκυρης, έγκαιρης και ασφαλούς πληροφόρησης, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να δημοσιεύει κείμενα γνώμης για τις εξελίξεις.

 

Η προσπάθεια του συνδικαλισμού να πνίξει την πληροφορία δεν θα περάσει. Ο κρατικοδίαιτος δημοσιογραφικός συνδικαλισμός στην υπηρεσία της εθνολαϊκιστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνέβαλε στους θύλακες δημοσιογραφικής αναξιοπιστίας και τείνει να καταστρέψει υποτακτικά και πειθήνια τις στοιχειώδεις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σύνταξης για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, έχει τελειώσει.

Και είναι στοιχειώδης υποχρέωση των δημοσιογράφων που αρνούνται την επιβολή μονοφωνίας ή αφωνίας από τον συνδικαλισμό να τους το αποδείξουν. Σήμερα. Τώρα.

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.