Σύνδεση συνδρομητών

Μια συκοφαντία

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 15:53
Ελευθερία. Γκράφιτι σε τοίχο.
flickr
Ελευθερία. Γκράφιτι σε τοίχο.

Ένας Δημήτρης Κανελλόπουλος από το μπλογκ του διαστρεβλώνει εσκεμμένα τα γεγονότα. Ισχυρίζεται ότι η αμοιβή μου από τη δουλειά μου για το περιοδικό του Φεστιβάλ Αθηνών για να βγάζω το περιοδικό Books' Journal. Η πραγματικότητα, αυτό έχω «ομολογήσει» άλλωστε, είναι ότι η αμοιβή μου, για το περιοδικό του Φεστιβάλ, δεν κατέληγε στο λογαριασμό μου, αλλά διοχετευόταν στο περιοδικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κόστος της έκδοσης (με εξαίρεση μια χρονιά, που δεν έλαβα την αμοιβή μου, παραχωρώντας τη στο Φεστιβάλ, το οποίο αντιμετώπιζε δυσκολίες ρευστότητας λόγω της κρίσης).

Δεν μου αρέσει να απολογούμαι για τα αυτονόητα. Αλλά σε αυτό προφανώς και δεν υπάρχει τίποτα παράνομο, και έχουν φορολογηθεί νομίμως τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το νόμο. Επίσης, ακριβώς επειδή σέβομαι τη δεοντολογία, δεν διεκδίκησα ποτέ να πάρω πληρωμένες καταχωρίσεις από το Φεστιβάλ, που θα απέφεραν και στο περιοδικό, άρα και σε εμένα, πολλαπλάσια κέρδη (όπως άλλωστε έκαναν πολλά άλλα έντυπα και ιστοσελίδες, ακόμα και με μικρότερη κυκλοφοριακή εμβέλεια και, πάντως, ασφαλώς με μικρότερο κύρος.

Πληροφορώ τους φίλους αναγνώστες και τον καθ' έξιν συκοφάντη μου ότι θα διεκδικήσω επανόρθωση, όπως ορίζει ο νόμος, με εξώδικο που θα του αποσταλεί τις επόμενες ημέρες. Αν δεν την κάνει και δεν ζητήσει δημοσίως συγνώμη, θα τον εναγάγω στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση, όπως ο νόμος ορίζει.

Αυτά, διότι φτάσαμε να πρέπει να απολογούμαστε επειδή δουλεύουμε - και μάλιστα με κέφι και επαγγελματισμό. 

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.