Σύνδεση συνδρομητών

Ωμή βία, μαζικός θάνατος

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 11:01
Αεροδρόμιο Βρυξελλών, 22 Μαρτίου, περίπου 9 το πρωί ώρα Ελλάδος. Αστυνομικοί και υπάλληλοι του αεροδρομίου προσπαθούν να μεταφέρουν τραυματίες από την αίθουσα όπου έγινε η φονική τρομοκρατική έκρηξη.
@lolinfresquito1/Twitter
Αεροδρόμιο Βρυξελλών, 22 Μαρτίου, περίπου 9 το πρωί ώρα Ελλάδος. Αστυνομικοί και υπάλληλοι του αεροδρομίου προσπαθούν να μεταφέρουν τραυματίες από την αίθουσα όπου έγινε η φονική τρομοκρατική έκρηξη.

Παντοπωλείο, θέατρο και στάδιο στο Παρίσι. Αεροδρόμιο και μετρό στις Βρυξέλλες. Η τρομοκρατία ξερνά μαζικά το θάνατο και χρησιμοποιεί ασύμμετρη και απρόβλεπτη βία. 

Δεν υπάρχει συμβολισμός στα χτυπήματα, δεν υπάρχει αιτιολογία,  βιώνουμε μαζικές, ωμές και τυφλές επιθέσεις κατά πολιτών.

Τα αεροδρόμια και τα μετρό είναι οι χώροι με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων. H μανιακή τρομοκρατία χτυπά την καρδιά της καθημερινότητας, τους ανθρώπους. 

Από το συμβολισμό της πολιτικής τρομοκρατίας των δεκαετιών 1970-80 (στην Ελλάδα και αργότερα), η Ευρώπη βιώνει το μαζικό αίμα των απλών, καθημερινών ανθρώπων.

Δυστυχώς, η ανασφάλεια είναι πλέον η κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες. Η ασύμμετρη βία δεν μπορεί να προβλεφθεί και να προληφθεί, καθώς οι τρομοκράτες δρουν με μόνο γνώμονα τον φόβο, το θάνατο, τον όλεθρο τις βασικές δηλαδή συνισταμένες του τρόμου.

Στόχος είναι ο άνθρωπος. Το μεγαλύτερο ζητούμενο της Ευρώπης σήμερα, είναι η ανθρώπινη ασφάλεια, αυτή θέτει το πλαίσιο που πρέπει να σκεφτούμε.

Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για «ιδεολογικό» και «θρησκευτικό» μανδύα, ο τρόμος είναι ωμός και μας δείχνει τα δόντια του. 

Δεν υπάρχει περιθώριο για κατασκευασμένες διχοτομίες ελευθερίας και ασφάλειας.

Αν δεν είσαι ασφαλής, δεν μπορείς να είσαι ελεύθερος - και το αντίστροφο.

Ελευθερία, ασφάλεια και δικαιοσύνη είναι το τρίπτυχο των αξιών που θα διασφαλίσουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Γι' αυτό πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί, για να ελευθερωθούμε από το φόβο. 

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.