Σύνδεση συνδρομητών

Το αντιδημοκρατικό παραλήρημα του Τσίπρα

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 21:47
Αθήνα, Ταέ Κβο Ντο, 24 Ιανουαρίου 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα, ομιλεί σε οπαδούς του.
Αθήνα, Ταέ Κβο Ντο, 24 Ιανουαρίου 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα, ομιλεί σε οπαδούς του.

Μια πρώτη, εν θερμώ, αλλά δίκαιη αντίδραση στην προπαγανδιστική εμφάνιση και ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε σε επιδείνωση όλων των δεικτών, ένα δημοψήφισμα, capital controls στις τράπεζες, καταγγελίες για πραξικόπημα και αλλαγή καθεστώτος και, γενικώς, στην περαιτερω απαξίωση μιας δηωμένης χώρας.

Αδιανόητη ομιλία Τσίπρα στο Ταε Κβο Ντο. Ακραία διχαστικός λόγος. Τυπικός εθνικολαϊκισμός. Από εδώ ο λαός, από εκεί η ολιγαρχία. Οι καλοί με τα μπλόκα, οι κακοί με το ΔΝΤ. Διαρκής επινόηση και καταγγελία εχθρών. Ένας είναι ο εχθρός, ο νεοφιλελευθερισμός. Εμείς, οι καλοί, δεν φταίμε σε τίποτα. Κρίση μεγαλείου για την Ευρώπη που αλλάζει λόγω του ΣΥΡΙΖΑ. Σωρεία ψεμάτων, ανενδοίαστα. Σειρά υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Αντιδημοκρατικό παραλήρημα από την ΕΡΤ.

Ο εκτσογλανισμός της πολιτικής σε απευθείας μετάδοση

Πέτρος Παπασαραντόπουλος

Πέτρος Παπασαραντόπουλος. Εκδότης και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Λεωνίδας Κύρκος: Εκ βαθέων (επιμ., 2009), Πολιτικό τραβέρσο στην ύστερη μεταπολίτευση (2010), Μύθοι και στερεότυπα της ελληνικής κρίσης (2012). Τελευταίο βιβλίο του, Εξτρεμισμός και πολιτική βία στην Ελλάδα. Το Big Bang της Χρυσής Αυγής (2014).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.