Σύνδεση συνδρομητών

Το παζάρι

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 12:10
Όψη του παζαριού με ορισμένα από τα "εμπορεύματα".
Παναγιώτης Δημητράς
Όψη του παζαριού με ορισμένα από τα "εμπορεύματα".

Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και χορηγούς επικοινωνίας μεταξύ άλλων την ΕΡΤ, τον Αθήνα 984 και την Εφημερίδα των Συντακτών γίνεται αυτές τις ημέρες το 20ό Παζάρι Βιβλίου στην «Πλατεία Κοτζιά – Δημαρχείο Αθήνας» (όπως αναφέρει η αφίσα) στο οποίο βρίκει κανείς τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» κυριολεκτικά δίπλα στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» των Μαρξ-Ένγκελς αλλά και το «Εθνικοσοσιαλιστικό Εργατικό Κίνημα: Όλη η αλήθεια από τον Αδόλφο Χίτλερ Φύρερ και Καγκελάριο» με τους λόγους του σε διπλανό πάγκο. Τα απαθανατίσαμε στη συνημμένη φωτογραφία. Προφανώς οι υποστηρικτές και χορηγοί υποστηρίζουν και προωθούν την πώλησή τους…

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

2 σχόλια

Κανείς δεν ζήτησε λογοκρισία, αλλά το φαινόμενο είναι φαινόμενο - και η ευκολία με την οποία συνυπάρχουν τίτλοι που προπαγανδίζουν αυταρχισμούς με τίτλους που συμβάλλουν στην απόλαυση και στην καλλιέργεια δεν είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

info
info
20 Ιαν 2016, 05:01

Συγνώμη, αλλά το περιοδικό υποστηρίζει λογοκριτικές πρακτικές; Θα πρέπει, δηλαδή, πριν γίνουν χορηγοί και χορηγοί επικοινωνίας δήμοι και δημοσιογραφικοί οργανισμοί να φτιάχνουν λίστες απαγορευμένων βιβλίων; Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι στο books' journal, μια όαση ελευθερίας, δημοσιεύεται κείμενο που διεκδικεί τη λογοκρισία.

ανθιμος
ανθιμος
20 Ιαν 2016, 05:01

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.