Σύνδεση συνδρομητών

ΠΑΣΟΚ - Κεντρώοι - Μητσοτάκηδες κρυπτόμενοι ομοερωτοφοβικοί

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 22:22
Γκέι φιλήματα στα θεωρεία της Βουλής.
Φωτογραφία Αρχείου
Γκέι φιλήματα στα θεωρεία της Βουλής.

Αν ήμουνα στη Βουλή στις 22 Δεκεμβρίου όταν ψηφιζόταν το σύμφωνο συμβίωσης, θα παρακολουθούσα την ψηφοφορία για τα 14 άρθρα για το σύμφωνο ΚΑΙ στο ένα για την κατάργηση του άρθρου 347 ΠΚ για την παρά φύση ασέλγεια που ποινικοποιούσε μορφές ερωτικών σχέσεων μεταξύ gays σε αντίθεση με τις ίδιες σχέσεις μεταξύ ετερόφυλων (αλλά και λεσβιών...).

Γιατί αν τη διάκριση για το σύμφωνο συμβίωσης την καταδίκασε το ΕΔΔΑ το 2013 μετά και από προσφυγή μας, τη διάκριση του 347 ΠΚ την είχε ήδη καταδικάσει η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ από το 2005, μετά από έκθεση που της είχαμε υποβάλει: και τις δύο καταδίκες αναφέρουν οι συνοδευτικές αιτιολογικές εκθέσεις. Δυστυχώς, εκείνη την ημέρα, μαζί με τις θεμελιώδεις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ έφευγε και ο πατέρας μου και φυσικά ήμουνα δίπλα του... Με έκπληξη διαπίστωσα ανήμερα Χριστούγεννα διαβάζοντας τα πρακτικά αυτό που αμέσως ανάρτησα (https://www.facebook.com/panayote/posts/10153477928737968):

 

Η κατάργηση του άρθρου 347 ΠΚ για την παρά φύση ασέλγεια ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία μόνο από 152 βουλευτές σε αντίθεση με τους 193 που ψήφισαν επί της αρχής το σύμφωνο συμβίωσης: ποιοι/ες είναι οι 41 που δεν την ψήφισαν; "Επί της τροπολογίας με γενικό αριθμό 112 και ειδικό 6 του σχεδίου νόμου: «ΝΑΙ» ψήφισαν 152 Βουλευτές. «ΟΧΙ» ψήφισαν 94 Βουλευτές. «ΠΑΡΩΝ» ψήφισαν 3 Βουλευτές. Συνεπώς η τροπολογία με γενικό αριθμό 112 και ειδικό 6 έγινε δεκτή, όπως τροποποιήθηκε από τον κύριο Υπουργό, κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο. Μήπως το Vouliwatch έχει/μπορεί να βρει την απάντηση;

 

Ερώτηση στο Vouliwatch έκανε και ο Αριστείδης Παρασκάκης. Σίγουρα δε ήταν εντυπωσιακό πως αυτή η απόκλιση σε μια δημόσια πολύωρη ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψηφοφορία είχε περάσει ασχολίαστη ακόμα και από μαχητικά άτομα που αφιέρωσαν πολλά κείμενα στις ψηφοφορίες.

Το Vouliwatch επέλεξε να απαντήσει σε ανάλογη ερώτηση της Μαρίνας Γαλανού χωρίς ούτε καν να κοινοποιήσει την απάντηση σε εμάς που επίσης το ρωτήσαμε... (https://www.facebook.com/MarinaGalanou1/posts/908922135888712?pnref=story)

 

Vouliwatch 30 Δεκεμβρίου 4:56 μ.μ. Κυρία Γαλανού, Σχετικά με την τροπολογία 112/6 για την κατάργηση του 347 ΠΚ όπως αυτο προτάθηκε με την παραπάνω βουλευτική τροπολογία, η ονομαστική ψηφοφορία έχει ως εξής: ΝΑΙ από όλους τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ. Πλην των απόντων (Ι. Δραγασάκης, Ι. Θεοφύλακτος, Μ. Μπόλαρης - οι δύο είνα ικαι μέλη της κυβέρνησης). ΟΧΙ από όλους τους παρόντες βουλευτές ΝΔ ΟΧΙ από όλους τους βουλευτές ΧΑ ΟΧΙ από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔημΑρ) πλην των απόντων (Φ. Γεννηματά, και Γ. Αρβανιτίδης). «Παρων» στην τροπολογία από τους ελάχιστους παρόντες του ΚΚΕ: Ι. Γκιόκας, Εμ. Συντυχάκης και Γ. Λαμπρούλης). ΝΑΙ από το Ποτάμι, πλην των απόντων βουλευτών (Α. Μάρκου και Α. Ιλχάν). ΟΧΙ ως «γραμμή» από τους παρόντες ΑνΕλ, όμως οι Αθ. Παπαχριστόπουλος και Κ. Ζουράρις υπερψήφισαν τόσο τις διατάξεις του συμφώνου, όσο και της τροπολογίας ( Η Ε. Κουνουρά ψήφισε ναι στο σύμφωνο αλλά καταψήφισε την τροπολογία. Απών από τους ΑνΕλ ο Π. Καμμένος. ΟΧΙ και από τους παρόντες της Ένωσης Κεντρώων. Απόντες οι Αρ. Φωκάς, Γ. Κατσιαντώνης και Αν. Μεγαλομύστακας. Πολύ σύντομα, θα ανεβεί στην ιστοσελίδα μας η ψηφοφορία αναλυτικά.


Η τροπολογία θα πέρναγε ακόμα και μόνο με τις 141 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά πέρασε με τις ψήφους αυτές και τις ψήφους των 9 παρόντων βουλευτών του Ποταμιού και των 2 “αιρετικών” βουλευτών των ΑΝΕΛ. ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων και οι Μητσοτακομακογιάννηδες και άλλοι της ΝΔ που ψήφισαν υπέρ του συμφώνου συμβίωσης έδειξαν πως το έκαναν για να μην κακοφαίνονται στους χώρους τους χωρίς όμως να είναι γνήσια μη ομοερωτοφοβικοί αφού συνεχίζουν να πιστεύουν στην ανάγκη ποινικοποίησης της “παρά φύση ασέλγειας” των gays.Αυτό έπρεπε να έχει δημοσιοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ειδικά από τις δεκάδες στελεχών ΛΟΑΤΚΙ που ήταν αυτόπτες μάρτυρες αυτής της διαφοροποίησης ώστε να μην επαινεθεί ανεξέλεγκτα το “ναι” στο σύμφωνο συμβίωσης από ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων και Μητσοτακομπακογιάννηδες και άλλους της ΝΔ, όλους και όλες closethomophobes. 

 

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

1 σχόλιο

Για λόγους τάξης διορθώνω πως το Vouliwatch είχε στείλει και σε μένα την απάντηση αλλά πήγε στα αζήτητα μηνύματα του Facebook αφού δεν το έβαλαν στη δημόσια ανάρτηση...

Panayote Dimitras
Panayote Dimitras
01 Ιαν 2016, 10:01

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.