Σύνδεση συνδρομητών

Η Εκκλησία της Ελλάδας χέρι-χέρι με τη ρατσιστική και συνωμοσιολογική Ελεύθερη Ώρα;

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 23:45
Ελεύθερη Ώρα, οπισθόφυλλο 25/12/2015. Η εφημερίδα συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ σε αίθουσα κοντά στην Ομόνοια, από τις 24 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία. Κάτω αριστερά το έμβλημα της οργάνωσης Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Ελεύθερη Ώρα
Ελεύθερη Ώρα, οπισθόφυλλο 25/12/2015. Η εφημερίδα συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ σε αίθουσα κοντά στην Ομόνοια, από τις 24 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία. Κάτω αριστερά το έμβλημα της οργάνωσης Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Αναδημοσιεύουμε την αποκαλυπτική τεκμηριωμένη καταγγελία στον ιστότοπο XYZContagion (https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/12/27/apostoliki-diakonia-eleftheri-ora/) και καλούμε την Αποστολική Διακονία να γνωστοποιήσει άμεσα αν συνεργάζεται με τη χυδαία, ρατσιστική και συνωμοσιολογική φυλλάδα «Ελεύθερη Ώρα». Επίσης καλούμε την ΕΣΗΕΑ να γνωστοποιήσει πώς απάντησε στην αναφερόμενη στη συνέχεια επιστολή διεθνών φορέων για την Ε.Ω.

 

Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική Ελεύθερη Ώρα;

Στο φύλλο της 25/12/2015 της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα διαβάζουμε πως η αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική εφημερίδα συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ σε αίθουσα κοντά στην Ομόνοια, από τις 24 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία, η οποία αποτελεί «επίσημο Εκκλησιαστικό Οργανισμό πού τελεί υπό την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας τη Ελλάδος», σύμφωνα με το Καταστατικό της.

Αν το γεγονός αληθεύει, τότε οι υπεύθυνοι από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και από την Αποστολική Διακονία καλό θα ήταν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις, με ποια κριτήρια επιλέχτηκε η συγκεκριμένη εφημερίδα, με τα πρωτοσέλιδα για τον Αντίχριστο και την εξωφρενική αναπαραγωγή του αποκρουστικού μύθου πως δήθεν «10.000 ειδοποιήθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 να μην πάνε στην εργασία τους στους Δίδυμους Πύργους» («ΚΙΣ προς Ελληνες Ισραηλίτες: Απομακρυνθείτε απ’ την Αθήνα μετά την 15η Δεκεμβρίου», Ελεύθερη Ωρα, 08/12/2015).

Πρόσφατα, η διευρωπαϊκή πρωτοβουλία ‘Get the trolls out!’ των Media Diversity Institute (Μεγάλη Βρετανία), Jewish Contribution to an Inclusive Europe (Βέλγιο), Center for Independent Journalism (Ουγγαρία), International League against Racism and Anti-Semitism (Γαλλία), και Συμβίωση (Ελλάδα) κοινοποίησε μια επιστολή προς το Εποπτικό όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ με σκοπό να καταγγείλει στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών «την επαναλαμβανόμενη μη δεοντολογική πρακτική της αθηναϊκής εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα, η οποία παραβιάζει ξεκάθαρα τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, εγκεκριμένες από τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ».

 

Ένα απόσπασμα

Χαρακτηριστικά, μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν καταγραφεί έξι πρωτοσέλιδα της Ελεύθερης Ώρας με πηχυαίους τίτλους, τα οποία αγνοούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία:

 

1. ‘ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΜΑΣΩΝΟΙ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!’ (13/7),

2. ‘ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ… ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ’ (22/7),

3. ‘ΟΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ‘ΣΕΜΙΤΑΧ’ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ – 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ «ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ»!’ (15/9),

4. ‘ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ ‘ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ’ – Πώς παίζει το Σιωνιστικό παιχνίδι – Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ολοκληρώσει τη δολοφονία του ελληνικού έθνους’ (18/9),

5. ‘ΡΑΒΙΝΟΣ, ΙΜΑΜΗΣ ΚΑΙ… ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! – ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ – Ο «Μεσσίας» των Εβραίων και η γενοκτονία της Ευρώπης από τους ισλαμιστές’ (22/9),

6. ‘ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ’! – Γιώργος Πάλμος: Το πάνε για παραγραφή λόγω υποστήριξης προς τους Ιουδαίους του… υπαλλήλου τους, Αλέξη Τσίπρα!’ (9/10)

 

Κανείς δεν έχει αμφιβολία πως η εμπορική εκδήλωση θα γίνεται για καλό σκοπό, αν και φαίνεται λίγο περίεργο το να πουλάει και να διαφημίζει κανείς βιβλία για γέροντες, προφητείες, μασόνους, UFO, Πούτιν και φυσικό αέριο (διότι αυτό είναι το είδος των βιβλίων τα οποία συχνά μοιράζει σαν προσφορές μαζί με την εφημερίδα η Ελεύθερη Ώρα), και ακόμα πιο περίεργο η σκέψη πως ίσως η Εκκλησία βοηθάει στο να πωληθούν και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Βλέπετε –και το λέμε μετά βεβαιότητας διότι έχουμε τις σχετικές εκδόσεις στην κατοχή μας– η Ελεύθερη Ώρα, τουλάχιστον τρεις φορές από το 2013 κι εδώ, έχει δώσει δώρο δύο μικρούς τόμους, σε σχήμα βιβλίου τσέπης, με έτος έκδοσης το 2013, εκδοτικό οίκο την εταιρεία M-Press, Νικηταρά 2-4, ΤΚ 10678, Αθήνα (δηλαδή τα γραφεία της εφημερίδας), ISBN 978-618-5043-17-9 και 978-618-5043-18-6, επιμέλεια του διευθυντή της Ελεύθερης Ώρας Ησαΐα Κωνσταντινίδη επικεφαλής ομάδας 5 «συνελεστών» και μιας μεταφράστριας, και εισαγωγικό κείμενο στον πρώτο τόμο, στον οποίο σημειώνεται ότι «πρωτοδημοσιεύτηκε στην ΕΩ στις 18/04/2012».

Συμφωνεί άραγε ο αρχιεπίσκοπος με τη συνεργασία αυτή, με κάποιους που αποδεδειγμένα διακινούν αυτό το πλαστογράφημα και όλες αυτές τις αποκρυφιστικές, αντισημιτικές και ανυπόστατες έως παράλογες θεωρίες συνωμοσίας; 

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.