Σύνδεση συνδρομητών

Το μονόπετρο και το Περιουσιολόγιο

Μιχαήλ Ροδόπουλος
Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 23:31
Το μονόπετρο.
Μ. Ρουσόπουλος
Το μονόπετρο.

Μια ιστορία έρωτος και εφορίας, όπως θα προσαρμοστεί μετά τις αναγκαίες τροποποίήσεις και τα ισοδύναμα του οικονομικού επιτελείου προκειμένου οι εταίροι και δανειστές να δώσουν το ΟΚ να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. [ΤΒJ]

1) Αγοράζεις ένα υπέροχο μονόπετρο δαχτυλίδι για να κάνεις πρόταση γάμου στην αγαπημένη σου τη μέρα των γενεθλίων της. Θες να τα ‘χεις όλα έτοιμα από πριν, οπότε το έχεις στην τσέπη τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα. Το δηλώνεις και στο Περιουσιολόγιο για να μη σου το φάνε οι Συριζαίοι.

2) Η μέρα των γενεθλίων έφτασε, όλα είναι τέλεια. Λέει το ναι. Το φοράει και το δηλωνει στο Περιουσιολόγιο για να μην το φάνε οι Συριζαίοι.

3) Λίγες μέρες μετά, ενώ κάνετε ετοιμασίες γάμου, ψωνίζετε δεξιά αριστερά, χτυπά το κινητό σου. «Κάποιος σε καλεί, μωρό μου», λεει. «Α, δεν είναι κανείς», λες, κάνοντας το μαλάκα. «Τι κάνεις μωρό μου, σήκωσέ το», λέει και σου αρπάζει το κινητό. Στην αναγνώριση αναβοσβήνει το όνομα της πρώην σου. «Σήκωσέ το αγάπη μου», σου λέει με γλυκιά φωνή. «Είναι αυτή η τσούλα», συνεχίζει με φωνή Παγκάλου όταν μιλά για τον Τσίπρα. «Να της δώσεις και το δαχτυλίδι όταν τη δεις», σου λέει πετώντας το στα μούτρα σου και φεύγοντας με το πρώτο ταξί. Το σηκώνεις από το δρόμο, δεν έπαθε τίποτα. Το δηλώνεις στο Περιουσιολόγιο να μη σ’ το φάνε οι Συριζαίοι.

4) Λίγες μέρες μετά, ενώ κάθε βράδυ τραγουδάς: «άσε με να μπω / μέρες τώρα στην πόρτα σου λιώνω», σε συγχωρεί. Σε παίρνει αγκαλιά, φιλιέστε και φορά το δαχτυλίδι. Το δηλώνει στο Περιουσιολόγιο να μην της το φάνε οι Συριζαίοι.

The end.

Τέσσερις Πράξεις. Μια ιστορία αγάπης. Τέσσερις τροποποιητικές δηλώσεις στο Περιουσιολόγιο. Η αγάπη θα σώσει τον κόσμο και θα τινάξει το TAXIS στον αέρα.

 

Μιχαήλ Ροδόπουλος. Νομικός.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.