Σύνδεση συνδρομητών

Τα αριστερά συμφέροντα και το κέντρο της Αθήνας

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 13:52
Αθήνα, Οκτώβριος 2015, υπό βροχήν. Τώρα και Αθηναίοι υπό διωγμόν.
Νατάσσα Πασχάλη
Αθήνα, Οκτώβριος 2015, υπό βροχήν. Τώρα και Αθηναίοι υπό διωγμόν.

Είναι προφανές πως υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο των κυβερνώντων για το κέντρο της Αθήνας. Όλες τους οι εξαγγελίες και ενέργειες στοχεύουν στην εκδίωξη των μόνιμων κατοίκων του και, κυριολεκτικά, στην ερημοποίησή του.

Μετά τον άδικο και εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ, τον οποίο η κυβέρνηση της «Αριστεράς», παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις και διαβεβαιώσεις της, προεκλογικά, πως θα τον καταργήσει, όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά με διάφορες πονηριές προσπαθεί να αυξήσει το ποσό που θα εισπράξει από τους χειμαζόμενους κατοίκους, σκέφτεται τώρα να επιβάλει ειδικό φόρο «δακτυλίου» στα αυτοκίνητα.

Ευελπιστεί με το φόρο αυτό να εισπράξει ένα ποσό που θα της επιτρέψει να διατηρεί τα προνόμια του παρασιτικού πελατειακού της κράτους, μετερχόμενη φεουδαρχικά τερτίπια.

Είναι προφανές πως η συγκυβέρνηση των δύο άκρων έχει τα δικά της σχέδια για το κέντρο της Αθήνας, πιστή στις διάφορες ιδεοληπτικές της εμμονές. Διαφορετικά, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τις αποφάσεις της αναφορικά με τους κατοίκους της πολύπαθης αυτής περιοχής.

Με τη δυσβάσταχτη αυτή φορολογία, οι εναπομείναντες κάτοικοι του κέντρου, οι οποίοι, στην κυριολεξία, φυλάττουν Θερμοπύλες στην πρωτεύουσα του κράτους, θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Και είναι γνωστό ότι όταν φεύγουν οι οικογένειες, ακολουθούν οι μαγαζάτορες, ο μανάβης, ο μπακάλης, ο ηλεκτρολόγος, ο υδραυλικός. Ο κενός χώρος όμως, αργά ή γρήγορα, καταλαμβάνεται από άλλους, οι οποίοι, όπως έχει δείξει η μέχρι σήμερα εμπειρία, δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους της χαμηλής ή βαριάς εγκληματικότητας.

Είναι προφανές ότι το αριστερό σκέλος της συγκυβέρνησης παραμένει σταθερό και συνεπές στην πολιτική της μπαχαλοποίησης. Εκτός εάν, ισχύει η θεωρία πως τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην περαιτέρω απαξίωση της έγγειας ιδιοκτησίας στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου τα διάφορα κερδοσκοπικά συμφέροντα να αγοράσουν κοψοχρονιά τα εναπομείναντα φιλέτα, πράγμα που δεν θέλω να πιστέψω, δεδομένου του ότι η Αριστερά έχει πάντα ηθικό πλεονέκτημα. Ή μήπως όχι; 

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.