Σύνδεση συνδρομητών

Ε, όχι και δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 01:34
Πίνακας με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα μερικών από τις εταιρείες που κάνουν προεκλογικές δημοσκοπήσεις. Πουθενά η Χρυσή Αυγή δεν απειλεί να είναι δεύτερο κόμμα μετά τις εκλογές.
Γιάννης Κουτσομύτης
Πίνακας με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα μερικών από τις εταιρείες που κάνουν προεκλογικές δημοσκοπήσεις. Πουθενά η Χρυσή Αυγή δεν απειλεί να είναι δεύτερο κόμμα μετά τις εκλογές.

 

Η Λώρη Κέζα έγραφε στο Βημαγκαζίνο της Κυριακής, 30 Αυγούστου 2015 πως η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) «διεκδικεί τη δεύτερη θέση στις επερχόμενες εκλογές» και πως «οι ενδείξεις για άνοδο της Χρυσής Αυγής πληθαίνουν» (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=733479).

 

Την ίδια ημέρα δημοσιευόταν στο Βήμα δημοσκόπηση που έδειχνε πως η ΧΑ ήταν σταθερή στα ποσοστά των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, ενώ την ίδια ημέρα ή τις δύο προηγούμενες δημοσιεύτηκαν άλλες έξι που έδιναν στη ΧΑ μικρότερα ποσοστά. Ο Γιάννης Κουτσομύτης συγκέντρωσε όλα τα ποσοστά στον πίνακα που αναδημοσιεύεται εδώ. Ποτέ και σε κανένα ΜΜΕ δεν δημοσιεύτηκε πως η ΧΑ διεkδικεί τη δεύτερη θέση, κάτι που μόνο η ίδια ισχυρίζεται.     

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1016131611740212&set=a.819187484767960.1073741829.100000301479358&type=1

Δημοσίευσα γι' αυτό στον τοίχο μου στο Facebook το ακόλουθο σχόλιο: «Η Λώρη Κέζα στο Βημαγκαζινο εξηγεί την άνοδο της Χρυσής Αυγής που όμως κανένας δεν έχει διαπιστώσει. Άρα προφανώς τη φαντασιώνεται και την προσδοκά...» Η ίδια έσπευσε να απαντήσει με σχόλια που όχι μόνο επιβεβαίωσαν το σχόλιό μου αλλά το έκαναν να φαντάζει ήπιο αφού ισχυρίστηκε ψευδώς πως έχει καταγραφεί η ΧΑ δεύτερη σε δημοσκοπήσεις και στη συνέχεια πρόσθεσε συκοφαντικούς υπαινιγμούς για τον γράφοντα: «Laurie Keza: από που προκύπτει το συμπέρασμα ότι προσδοκώ άνοδο των ναζιστών; Όσον αφορά την άνοδο, σας πληροφορώ ότι τις 2 πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου καταγράφηκε ως δεύτερο κόμμα σε μέτρηση. Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες και τις συκοφαντίες σε βάρος μου. Επιτεθείτε στους φασίστες και όχι στους παρατηρητές… το πιο πιθανό είναι να ενόχλησα κάποιο πρόσωπο με το οποίο ο κ. Panayote Dimitras έχει σχέση συμφέροντος. Δείτε το βιογραφικό του και θα καταλάβετε ποιους τυχόν εξυπηρετεί...» (https://www.facebook.com/panayote/posts/10153262384362968?comment_id=10153263039062968)

Το βιογραφικό μου και δεκάδες άρθρα μου υπάρχουν εδώ: http://booksjournal.gr/slideshow/itemlist/user/53-παναγιώτης-δημητράς. Ένα παλαιότερο βιογραφικό μου που αναφέρει την υπερδεκαετή επαγγελματική ενασχόλησή μου με τις δημοσκοπήσεις εδώ: http://www.dardanosnet.gr/writer-details.php?id=1256. Αν έχει το θάρρος ας δηλώσει ποιον εξυπηρετώ εγώ που επαναλαμβάνω πιο ξεκάθαρα εδώ πως το σχόλιό της που βασίζεται σε ψεύδη εξυπηρετεί την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τη Χρυσή Αυγή…

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.