Σύνδεση συνδρομητών

Τι κάνουν οι σύντροφοι όταν τα σπάνε

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 01:05
Το φίλημα.
Φωτογραφία Αρχείου
Το φίλημα.

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το παραλήρημα αλαζονείας και την κρίση εξουσιομανίας μιας προέδρου της Βουλής που συμπεριφέρεται ως δικτάτορας. Νομίζει πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή». Η παραπάνω ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου κατά της προέδρου της Βουλής αναζωπυρώνει το μίσος που υπέφωσκε ανάμεσα σε πρώην «συντρόφους» και, πλέον, εκφράζεται με βίαια λόγια...

 

«Φτάνει να με λες σύντροφο»

                                          ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

 

Κάποτε η Βάσω Παπανδρέου είχε εφεύρει τον όρο «συντροφικά μαχαιρώματα». Σήμερα βλέπουμε «συντροφικό ξεκατίνιασμα» στον κυβερνητικό συνασπισμό (ο Θεός να τον κάνει κυβερνητικό συνασπισμό...) – το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν κολακεύει καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σε κάνει να αναρωτιέσαι ειλικρινά τι μπορεί να συνέδεε τέτοιους «συντρόφους» και να ανατρέχεις στα λεξικά σε διάφορα λήμματα – «σύντροφος», «Αριστερά», κ.λπ.

Φοβάμαι πως το μόνο που έκανε όλους αυτούς «συντρόφους» και bedfellows ήταν η αγανάκτηση της πλατείας Συντάγματος το 2011 – αυτό εξηγεί τόσο την παντρειά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και το φλερτ της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη Χρυσή Αυγή.

1 σχόλιο

"Οι δαιμονισμένοι" επαναλαμβάνονται ως φάρσα. Αρέσουν αυτά τα καμώματα στην ιστορία....

Peggy
Peggy
30 Αυγ 2015, 12:08

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.