Σύνδεση συνδρομητών

H Ρένα Δούρου διασπείρει ψευδείς ειδήσεις

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015 23:43
Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Αυτό που βλέπω μοιάζει να είναι υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας» δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στις μεγάλες πυρκαγιές σε Αττική, Λακωνία και άλλες περιοχές.[1] Γιατί η περιφερειάρχης Αττικής εμμένει σε έναν ψευδή ισχυρισμό;

 Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής μεταδιδόταν πως ή πυρκαγιά στη Νεάπολη φαινόταν να προκλήθηκε από πυλώνα της ΔΕΗ, ενώ το Σάββατο μεταδιδόταν πως για την πυρκαγιά του Υμηττού παραπέμπονταν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια δύο μελισσοκόμοι. Μελισσοκόμοι μεταδόθηκε πως προκάλεσαν και τουλάχιστον άλλη μια πυρκαγιά στην Ακράτα.

Μια υπεύθυνη πολιτικός δεν θα έκανε ποτέ τόσο σοβαρή καταγγελία αν δεν είχε κάποια στοιχεία. Μια σοβαρή αν και επιπόλαιη πολιτικός μετά τις εξελίξεις αυτές θα ανακαλούσε από μόνη της την καταγγελία ζητώντας συγγνώμη.

Η Ρένα Δούρου απέδειξε πως δεν ανήκει σε καμία από τις δύο κατηγορίες. Ακόμα και όταν προ(σ)κλήθηκε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη η συνήθως λαλίστατη περιφερειάρχης προτίμησε τη σιωπή όπως σχεδόν κάθε Έλληνας/Ελληνίδα που αδυνατεί να παραδεχθεί πως έσφαλε.

Οι σύμβουλοί της ασφαλώς θα έχουν εξηγήσει τι σημαίνει διασπορά ψευδών ειδήσεων τόσο στην ίδια όπως και σε μερικούς Αντιπεριφερειάρχες της που έκαναν ανάλογες δηλώσεις χωρίς ούτε αυτοί να τις ανακαλέσουν...

 

 

 


Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.