Σύνδεση συνδρομητών

Επιλέγω ΝΑΙ

Βασίλης Μαμαλούκας
Κυριακή, 05 Ιουλίου 2015 09:14
Επιλέγω ΝΑΙ

Επιλέγω ΝΑΙ γιατι δεν αποδέχομαι μια κυρίαρχη κυβέρνηση να μεταθέτει τις ευθύνες της στις πλάτες των πολιτών. Επιλέγω Ναι γιατι δεν μας αξίζει μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει το κόστος των πράξεων και επιλογών της προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατί δεν ξεχνώ τις ασυνέπειες και την ατολμία των χθεσινών. Επιλέγω ΝΑΙ και δηλώνω πως δεν αναγνωρίζω στους ανθρώπους που κυβερνούν κάθε φορά τη χώρα το δικαίωμα να διαχειρίζονται και να σχεδιάζουν το μέλλον των ανθρώπων αυτού του τόπου με τρόπο ανεύθυνο και εξευτελιστικό.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατί διαφωνώ με την επιλογή της κυβέρνησης να θέσει το πολιτικό διακύβευμα για μια ακόμη φορά με όρους εθνικού διχασμού δίχως να διστάσει να κατασυκοφαντήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Επιλέγω ΝΑΙ γιατί δεν ξεχνώ πως ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ και ο σημερινός Πρωθυπουργός είναι συνδημιουργοί και συνεμπνευστές του διχαστικού και ψευδεπίγραφου διπόλου μνημόνιο-αντιμνημόνιο που τόσο ταλαιπώρησε και έβλαψε τη χώρα. Επιλέγω ΝΑΙ γιατί δεν ανέχομαι αυτού του είδους την πολιτική αντιπαράθεση.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατι επιθυμώ μια χώρα που οι πολιτικές διαφωνίες δεν αποτελούν τη σπίθα μίσους και εμφύλιου σπαραγμού. Επιλέγω ΝΑΙ γιατί ο Πρωθυπουργός της χώρας μου διαχωρίζει τους πολίτες αυτής σε εχθρούς και φίλους, σε Έλληνες και Μη Έλληνες. Επιλέγω ΝΑΙ γιατί αρνούμαι η πολιτική ηγεσία του τόπου να απευθύνει απειλές και ανυπόστατες ύβρεις σε όλους όσους διαφωνούν με τις πολιτικές της αποφάσεις.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατι η Ελληνική Κυβέρνηση μοιάζει να πιστεύει σε μια à lacarte δημοκρατία. Επιλέγω ΝΑΙ γιατι ενώ η κυβέρνηση εξελέγη με την υπόσχεση να αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών και του κοινοβουλίου, αναλώθηκε στην προσπάθεια διαχείρισης του πλαισίου διακυβέρνησης με τρόπο που πλήτει το ήδη τρωθέν κύρος του και με τρόπο που δείχνει να μονοπωλεί την ιδιοκτησία αυτού.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατι πιστεύω σε ένα κράτος δικαίου όπου ισχύει και γίνεται σεβαστή η τριμερής διάκριση των εξουσιών. Επιλέγω Ναι γιατι η κυβέρνηση επέτρεψε στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να συμπεριφέρεται σαν ανακριτικός υπάλληλος και εισαγγελέας, και να αποδίδει επιτίμια στους Έλληνες και τους πολιτικούς της αντιπάλους που τολμούν να διαφωνούν μαζί της.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατί δεν αναγνωρίζω στην Ελληνική Κυβέρνηση το δικαίωμα να παίζει με το ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας με δηλώσεις που θυμίζουν θλιβερές στιγμές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. Επιλέγω ΝΑΙ γιατί την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μπορεί να εγγυηθεί η παρουσία της εντός μιας δημοκρατικά διαρθρωμένης Ένωσης κρατών της Ευρώπης.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατι η κυβέρνηση Τσίπρα υποσχέθηκε διαφάνεια στο πεδίο των ΜΜΕ και αντ’ αυτού επέλεξε την πολιτική των απειλών και την προσπάθεια χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης, φτάνοντας στο σημείο να εκτοξεύσει υπόνοιες πως ενδέχεται κατά την ευαρέσκεια της Κυβέρνησης να περιορίσει τον αριθμό των αδειών για τα τηλεοπτικά μέσα. Επιλέγω ΝΑΙ γιατί θέλω να στείλω ενα μήνυμα στην επόμενη κυβέρνηση πως δεν θα ανεχτώ πια το κακοφορμισμένο πλαίσιο λειτουργίας για τα ΜΜΕ που βρίσκεται σε ισχύ εως σήμερα. Επιλέγω ΝΑΙ γιατι απέναντι στην χειραγώγηση και τον αυταρχικό έλεγχο της ενημέρωσης, ένα κράτος δικαίου πρέπει να αντιτάσσει διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες προκήρυξης δημόσιων διαγωνισμών για την αδειοδότηση αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ένα πλαίσιο που θα θέτει και θα σέβεται κανόνες κοινούς για όλους.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατί θέλω μια χώρα και μια κοινωνία ανοικτή στις προκλήσεις της Παγκοσμιοποίησης και του Καπιταλισμού. Επιλέγω ΝΑΙ γιατι θέλω να συνυπάρχω με ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων και πολιτισμικών επιρροών. Επιλέγω ΝΑΙ γιατι πιστεύω στην ανάπτυξη μιας χώρας μέσα σε υγιείς συνθήκες ανταγωνισμού και επενδύσεων οπου οι πολίτες ανεξαρτήτως Θρησκείας, Ηλικίας, Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Φύλου, Εθνότητας και Εθνικότητας μπορούν να χτίζουν και να δημιουργούν.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατι δεν αντιμετωπίζω το μεταναστευτικό ως απειλή ή πρόβλημα. Επιλέγω ΝΑΙ γιατι πιστεύω πώς οι εντάσεις που ακολουθούν ορισμένες φορές τις μεταναστευτικές ροές αντιμετωπίζονται μόνο εντός ενός συνεκτικού πλαισίου συνεργασίας με την Ευρώπη.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατι η κυβέρνηση συνειδητά ψεύδεται ενώπιον του Ελληνικού λαού όταν δήλώνει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν στήριξε το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων. O Πρόεδρος της ΕΚΤ εξάντλησε το περιθώριο ελιγμού που διαθέτει και παρέτεινε την κάλυψη των Τραπεζών. Επιλέγω ΝΑΙ γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση με τη στάση της εμπόδισε την ομαλή λειτουργία του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατί ΕΠΙΛΕΓΩ την ΕΛΠΙΔΑ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ενός καλύτερου αύριο για τους συμπολίτες μου. Επιλέγω ΝΑΙ γιατί η Ευρώπη είναι το πλαίσιο που μας περιλαμβάνει όλους παρά τις μεταξύ μας διαφορές και αντιθέσεις.

Επιλέγω ΝΑΙ γιατί όσα ΠΙΣΤΕΥΩ και σε όσα ΕΛΠΙΖΩ οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ. Επιλέγω ΝΑΙ και διεκδικώ να θέσω ενα υγιές, δημοκρατικό και εύρωστο πλαίσιο και σημείο αναφοράς για τη μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας.

 

 

Βασίλης Μαμαλούκας. Νομικός

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.