Σύνδεση συνδρομητών

Το αυγό του φιδιού είναι δίκροκο

Αντύπας Καρίπογλου
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 14:12
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μιας από τις συνιστώσες του ΟΧΙ, Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μιας από τις συνιστώσες του ΟΧΙ, Ηλίας Κασιδιάρης.

Με την άνεση που μου δίνει το γεγονός ότι ως νομικός έχω δημόσια εκφραστεί γενικά υπέρ της χρήσης του μέτρου της προσωρινής κράτησης με εξαιρετική φειδώ και ειδικά ευθύς εξ αρχής άσκησα έντονη κριτική στις προφυλακίσεις των νεοναζί βουλευτών, θα ήθελα να σχολιάσω την γαλαντόμα απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου που άφησε ελεύθερο τον Κασιδιάρη, δυο μέρες πριν από το δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον των επόμενων γενιών.

 

Ο Κασιδιάρης αφέθηκε ελεύθερος, διότι το Συμβούλιο απλώς δεν παρέτεινε κατά έξι μήνες την κράτησή του. Χωρίς να έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο, χωρίς να έχει μεταβληθεί η κατηγορία για την οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Πρόκειται για σπάνια περίπτωση, εγώ δεν θυμάμαι ανάλογη σε υπόθεση τέτοιας σημασίας. Και αυτό έγινε λίγες μέρες μετά την στήριξη από τη Χρυσή Αυγή του δημοψηφίσματος των τσιπροκαμμένων. Σύμπτωση;

Θα δεχόμουν ευχαρίστως ότι είναι έτσι, αν η στήριξη της Χρυσής Αυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση και από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου τώρα δεν ήταν θερμή, διαρκής και έντονη. Να θυμίσω τις ανοησίες της μακάρθαινας Ζωής Κωνσταντοπούλου περί ακύρωσης των νόμων που ψηφίστηκαν εν απουσία των χρυσαυγιτών; Τις γλύκες που τους επιφυλάσσει στις εργασίες της Βουλής ενώ όποιος άλλος τολμήσει να μιλήσει πέφτει θύμα της οργής της και του απύλωτου στόματός της;

Ας τα παραβλέψω κι αυτά. Αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι την ίδια μέρα που αποφυλακίστηκε ο αρχιτραμπούκος της Χρυσής Αυγής, ο πρωθυπουργός της χώρας πήγε τρεις μέρες πριν από εκλογική διαδικασία εκτάκτως στο Πεντάγωνο και ότι ο συνεταίρος του σ' αυτή την μοιραία κυβέρνηση δήλωσε μετά από την επίσκεψη ότι ο στρατός θα διαφυλάξει την τάξη στο εσωτερικό της χώρας. Παραείναι πολλά όλα αυτά για να είναι συμπτώσεις.

Δημοψήφισμα το οποίο το Συμβούλιο της Ευρώπης έκρινε ότι δεν διεξάγεται με απολύτως δημοκρατικούς όρους (να θυμίσουμε ότι τελευταία φορά που το Συμβούλιο της Ευρώπης ασχολήθηκε με προβλήματα δημοκρατίας στην Ελλάδα ήταν επί χούντας), διαβεβαιώσεις ότι ο στρατός επαγρυπνά κατά του εσωτερικού εχθρού και απελευθέρωση του σιδερένιου χεριού του παρακράτους ώστε να τραμπουκίζει ανενόχλητα. Όποιος βολεύεται μ' αυτά, ας κοιμάται ήσυχος. Εγώ δεν θα κοιμηθώ καθόλου μέχρι το βράδυ της Κυριακής, θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε ο ελληνικός λαός να μην καταπιεί τα τερατώδη ψέματα της συμμαχίας Τσίπρα, Καμμένου και Μιχαλολιάκου. Γιατί, ασχέτως του τι λένε, αυτοί που εκκολάφθηκαν στο ίδιο αυγό, έναν κοινό στόχο έχουν: μια Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, μακριά από όλες τις κατακτήσεις του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού που στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Θα αγωνιστώ για το ΝΑΙ, που δεν είναι απλώς ΝΑΙ στο ευρώ, είναι ΝΑΙ στην Ελευθερία και στη Δημοκρατία.

 

Αντύπας Καρίπογλου. Νομικός, πρώην πρόεδρος της Δράσης

 

1 σχόλιο

Ευστοχο ....ναι μαζι κι εγω

Παπαμανος
Παπαμανος
03 Ιουλ 2015, 03:07

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.