Σύνδεση συνδρομητών

Τεχνίτες της αχαλίνωτης κομπίνας

Αλέξανδρος Ανδρέας Κύρτσης.
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 19:42
Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει διάγγελμα προς αφελείς, με φόντο μια βιβλιοθήκη με ράχες βαριά δεμένων βιβλίων
Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει διάγγελμα προς αφελείς, με φόντο μια βιβλιοθήκη με ράχες βαριά δεμένων βιβλίων

ΝΑΙ για να αντισταθούμε στους τεχνίτες της αχαλίνωτης κομπίνας. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, τα νέα ψέματα και μια ακόμα προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών.

 

Το μεγάλο κόλπο που έψαχνε η κυβέρνηση για να ρίξει στους Ευρωπαίους την ευθύνη της καταστροφής, την οποία προκαλεί η ίδια, μόλις εφευρέθηκε. Βγήκε από το μανίκι του πρωθυπουργού στο τελευταίο του διάγγελμα:

Οι Ευρωπαίοι μας έκλεισαν τις τράπεζες γιατί δεν τους άρεσε το Δημοψήφισμα, οι Ευρωπαίοι φταίνε για τις ουρές και τη δυστυχία. Έτσι, οι έλληνες μάλλον οφείλουμε  να είμαστε σε κατάσταση ευφορίας, μια και η ταλαιπωρία μας είναι αποτέλεσμα της υπερήφανης άρνησής μας. Θα μπορούσε κανείς να προσθέσει ότι, τώρα που δεν μας δεσμεύει κανένα μνημόνιο, θα βρούμε χωρίς περιορισμούς της εθνικής μας κυριαρχίας τη λύση για την εύρυθμη επαναλειτουργία των τραπεζών. Το πιο αστείο όμως είναι ότι ο μέγας προπαγανδιστής μάς είπε συγχρόνως ότι έχουν τρομάξει οι εχθροί με το δημοψήφισμα και ήδη υποχωρούν και μας δίνουν ευνοϊκότερη συμφωνία.

Μην τον υποτιμάτε όμως, παρ’ ότι όσα είπε στερούνται σοβαρότητας. Η πολιτική είναι δυστυχώς, μεταξύ άλλων, η τέχνη της διαχείρισης της αφέλειας και της καλής πίστης των ανθρώπων, και σε αυτό οι λαοπλάνοι υπερτερούν. Ο Τσίπρας με την παρέα του είναι μεγάλοι τεχνίτες της αχαλίνωτης κομπίνας.

Ίσως το δημοψήφισμα κριθεί από αυτό το ψέμα και μόνο.

Αντισταθείτε μαζί με τους ταλαιπωρημένους συνταξιούχους και όλους τους άλλους μη προνομιούχους που δεν έχουν λεφτά στο εξωτερικό.

 

Αλέξανδρος Ανδρέας Κύρτσης. Καθηγητής Κοινωνιολογίας Εθνικού και Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.