Σύνδεση συνδρομητών

Θα προασπίσουμε αποφασιστικά την Ευρώπη και τις αξίες της

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 07:02
Παρίσι, ξημερώματα 14ης Νοεμβρίου 2015. Αστυνομικές περίπολοι μπροστά από τον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις.
Reuters
Παρίσι, ξημερώματα 14ης Νοεμβρίου 2015. Αστυνομικές περίπολοι μπροστά από τον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις.

Οι τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι είναι συντονισμένη επίθεση κατά του δυτικού κόσμου. Κατά των αξιών της ελευθερίας, την ανοιχτής κοινωνίας, της αγάπης στη ζωή και στη δημιουργία. Ο δυτικός κόσμος, ο κόσμος μας, είναι υποχρεωμένος να απαντήσει.

Όπως και την 11η Σεπτεμβρίου 2001, με το φονικό πολλαπλό χτύπημα στο Παρίσι, οι ισλαμοφασίστες επιχειρούν να μεταφέρουν τον πόλεμο στην Ευρώπη. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να αμυνθούμε. Όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί μαζί. Να προασπίσουμε το επίπεδο της ζωής μας, τον πολιτισμό μας, την ειρήνη.

Την ανοχή, την ανοιχτή κοινωνία, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ο πολιτισμός μας. 

Γι' αυτό, το γαλλικό κράτος και οι δομές ασφαλείας του, αστυνομία και στρατός, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ έχουν νόμιμο δικαίωμα αμύνης απέναντι στους εισβολείς.

Είναι πόλεμος, ένα ιδιότυπο αντάρτικο: φανατικοί πολεμιστές αυτοκτονίας κρύβονται ανάμεσα στα πλήθη των πόλεων χρησιμοποιώντας ως ασπίδα ομοθρήσκους τους. 

Γι' αυτό είναι δύσκολος πόλεμος.

Επειδή χρειάζεται και η απειλή του ισλαμοφασισμού να εξουδετερωθεί και οι κοινωνίες μας να παραμείνουν κοινωνίες προόδου, ανοχής, ανοιχτές κοινωνίες ειρήνης.

Όλα αυτά, προφανώς, δεν είναι αποκλειστική υπόθεση της Γαλλίας.

Είναι η ώρα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. 

Και η ώρα της σκληρής απάντησης στους εισβολείς. Οι κοινωνίες μας χρειάζονται σχέδιο άμυνας και άμεση εφαρμογή του. Η ασφάλεια δεν είναι κενό γράμμα. 

 

ΥΓ. Η χώρα μας, καθηλωμένη στο στάδιο του καθρέφτη, έχει έλθει η ώρα να καταλάβει και να συστρατευθεί με τη Δύση, στην οποία ανήκει. Αν δεν το κάνει, και αρχίσει τους σχετικισμούς, αν η πολιτική της Ελλάδας εμπνευστεί από το πνεύμα του αντιδυτικισμού στο όνομα δήθεν της κοινωνικής δικαιοσύνης, η χώρα μας κινδυνεύει να γίνει παράπλευρη απώλεια, στη δίνη των γεγονότων που θα ακολουθήσουν. Η κυβέρνηση πρωτίστως, αλλά και η αντιπολίτευση, δεν έχουν άλλα περιθώρια ελαφρότητας. Ανήκομεν εις την Δύσιν χωρίς προαπαιτούμενα, και αν δεν αποδείξουμε εμπράκτως ότι αυτό συμβαίνει, πιθανόν προετοιμάζουμε μόνοι μας την αποκοπή μας στον περίφημο εξαιρετισμό μας, ένθα απέδρα πάσα λύπη, οδύνη και στεναγμός. Τα πράγματα σοβάρεψαν ξαφνικά, χρειάζονται ενήλικους πολιτικούς και ενήλικους πολίτες. 

 

 

 

 

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

2 σχόλια

Τι μας λες ρε φίλε. Να συστρατευτούμε για να γίνουμε και εμείς στόχος επιθέσεων;

ndt
ndt
15 Νοε 2015, 11:11

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ
Η επόμενη μέρα για την Ευρώπη και για τον κόσμο θα είναι μία άλλη μέρα, όπως μια άλλη μέρα ήταν και η επομένη της 11ης Σεπτεμβρίου.
Αν ήταν δύσκολο να επικρατήσουν η ψυχραιμία, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα μέχρι τις 13-11-15, η επικράτησή τους φαντάζει αδύνατη στις 14-11-15. Με μεγάλη θλίψη είδα σήμερα τις πρώτες προσπάθειες συμψηφισμών, ζωές και αξίες στη ζυγαριά ανεγκέφαλων.
Η προσπάθεια των φανατικών να ενσπείρουν τον ΦΟΒΟ για να καλλιεργήσουν την ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ και ΤΑ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ απέναντι στο διαφορετικό πρέπει να συναντήσουν τη σθεναρή μας αντίσταση.
Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑ. ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΚΟΛΑΦΘΕΙ.

Φιλλένια Σιδέρη
Φιλλένια Σιδέρη
14 Νοε 2015, 05:11

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.