Σύνδεση συνδρομητών

Οι πρώτοι απολυμένοι του Λαφαζάνη

Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 07:41
Διαδηλωτές από τη Χαλκιδική έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Εργαζόμενοι Μεταλλείων / Facebook
Διαδηλωτές από τη Χαλκιδική έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

"Ο δίκαιος αγώνας μας έφτασε στην Αθήνα. Το μήνυμα μας έφτασε στα Υπουργεία: «Τα δάση μας θα τα προστατέψουμε εμείς»" Οι δασεργάτες της Χαλκιδικής και οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, στις Σκουριές, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα διεκδικώντας τις δουλειές τους. Η κυβέρνηση που υπονομεύει την ανάπτυξη στην περιοχή δεν έχει το μονοπώλιο στην προστασία του περιβάλλοντος. Το Books' Journal δημοσιεύει την κοινή ανακοίνωση των δασεργατών στις  Σκουριές και των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

 

 

Οι δασεργάτες των Σκουριών, που μείναμε με ένα mail χωρίς δουλειά,

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας,

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και μετά τις συγκεντρώσεις, τις πορείες τις κινητοποιήσεις στον τόπο μας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας, από την Αθήνα.

Συγκεντρωθήκαμε από τα χαράματα έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Όλοι μαζί ενωμένοι. Και θα μείνουμε εδώ μέχρι να ακουστεί η φωνή μας, και να ληφθεί από όλους τους αρμόδιους το ξεκάθαρο μήνυμά μας:

«Ο δίκαιος αγώνας μας είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων μας και με αυτόν θα νικήσουμε»:

1. Θεωρούμε προσβολή ως Έλληνες πολίτες και ως κάτοικοι, αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Με την ηθική που έχουμε και είναι η μόνη μας περιουσία. Εμείς μεγαλώνουμε εδώ στον τόπο μας τα εγγόνια μας. Και αυτόν τον τόπο, αυτό το περιβάλλον που μας μεγάλωσε δεν τα θυσιάζαμε για κανέναν. Είμαστε οι πρώτοι προστάτες των χωριών μας.

2. Εμείς δώσαμε μάχες για αυτά τα δάση, που μας παρέδωσαν οι πατεράδες μας και θα παραδώσουμε με καμάρι στα εγγόνια μας. Αυτά τα δάση θα τα σώσουμε εμείς. Με την δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας. Σοβαρά, υπεύθυνα και τίμια.

3. Εμείς θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την ενότητα και την ειρήνη στα χωριά μας. Δεν τα βάλαμε και δεν θα τα βάλουμε με κανέναν. Και Θα είμαστε οι πρώτοι που θα βγούμε μπροστά για να το διασφαλίσουμε.

4. Εμείς, δεν βλέπουμε ταμπέλες και διαχωρισμούς. Βλέπουμε μια πατρίδα, ένα περιβάλλον, μια κοινωνία που έχει ανάγκη από έναν κοινό στόχο για να ενωθεί. Αυτόν τον στόχο υπηρετούσαμε και υπηρετούμε και είναι το καλύτερο για όλους μας.

Εμείς είμαστε δασεργάτες. Είμαστε εργάτες. Είμαστε μεταλλωρύχοι.

Πάνω απ’ όλα όμως είμαστε Έλληνες πολίτες και θα δώσουμε μάχες για να ανακάμψει η χώρα μας.

Είμαστε Χαλκιδικιώτες και θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τα χωριά μας.

Είμαστε πατεράδες, παππούδες, γιοι και εγγονοί που βάζουν πάνω από όλα την περηφάνια τους.

Και αυτή την περηφάνια που υπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με απόλυτη συνέπεια,

θα την σώσουμε με τον αγώνα μας. Υπέρ όλων και κατά κανενός.

Με την περηφάνια, τις αξίες και τα ιδανικά μας, θα κερδίσουμε.

Ενωμένοι. Και αποφασισμένοι.

 

Από κοινού, οι δασεργάτες των Σκουριών

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.