Σύνδεση συνδρομητών

Το Books' Journal Νοεμβρίου κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον Μουρακάμι

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 16:15
Ο Χαρούκι Μουρακάμι στην πρώτη σελίδα του Books' Journal, από τον Αλέκο Παπαδάτο
Αλέκος Παπαδάτος
Ο Χαρούκι Μουρακάμι στην πρώτη σελίδα του Books' Journal, από τον Αλέκο Παπαδάτο

Στον συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά του νέου βιβλίου του Ο άχρωμος Τσουκούρου Ταζάκι και τα χρόνια του προσκυνήματός του, αφιερώνεται το εξώφυλλο του νέου τεύχους (49, Νοέμβριος 2014) του περιοδικού των βιβλίων, The Books' Journal, που ήδη κυκλοφορεί σε βιβλιοπωλεία και περίπτερα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εκθέτει οράματα αντάξια της Αποκαλύψεως. Αλλά δεν μοιάζει με προφήτη της Διαθήκης. Περισσότερο μοιάζει με παράξενο παραμυθά, που φροντίζει, για αντίβαρο, να ξαναμαθαίνει στο κοινό του τις πρώτες του ανάγκες: πώς να λέει απλά, πεινάω, χαίρομαι, ερωτεύομαι. Το νέο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι είναι ακόμα ένα παραμύθι στο οποίο κρύβονται τα μοτίβα του έργου του και οι, εν τέλει φωτεινές, απόψεις του για τη ζωή. 

Τον σημαντικό ιάπωνα συγγραφέα κρίνει η Κατερίνα Δαφέρμου.

 

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.