Σύνδεση συνδρομητών

34 δικογραφίες για ρατσιστικά εγκλήματα ζητούν δικαστικές αποφάσεις

Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 11:04
34 δικογραφίες για ρατσιστικά εγκλήματα ζητούν δικαστικές αποφάσεις
34 δικογραφίες για καταγγελλόμενα ρατσιστικά εγκλήματα από δικαστικούς λειτουργούς, μητροπολίτες, βουλευτές, ΜΜΕ, αστυνομικούς, δημάρχους, ακροδεξιούς, φορείς, και άλλους πολίτες 

Στις 28 Ιουνίου 2016, η Εισαγγελέας για τα ρατσιστικά εγκλήματα σχημάτισε 20 δικογραφίες και συσχέτισε την ακόλουθη αναφορά του ΕΠΣΕ με άλλες δύο προϋπάρχουσες δικογραφίες: μόνο για μιαν καταγγελία που αφορά «ρατσιστικό χαρακτηρισμό Έλληνα ομογενούς» (παράγραφος 21) δεν έχει σχηματισθεί (ακόμα) δικογραφία. Με δύο εξαιρέσεις, οι δικογραφίες που αφορούν συμβάντα στην Αττική στάλθηκαν για προκαταρκτική εξέταση στην Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες στάλθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες Ξάνθης, Κομοτηνής (τρεις δικογραφίες), Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Τρίπολης, Πολυγύρου και Καλαβρύτων.

Από την πρώτη αναφορά του ΕΠΣΕ στην Εισαγγελέα για τα ρατσιστικά εγκλήματα, στις 14 Αυγούστου 2015 (http://booksjournal.gr/slideshow/item/1350-ελλάδα-2015-διακρίσεις,-ρατσισμός,-ατιμωρησία), σχηματίσθηκαν πέντε δικογραφίες ενώ η αναφορά συσχετίσθηκε με άλλες τέσσερις προϋπάρχουσες δικογραφίες.

Από την τρίτη αναφορά του ΕΠΣΕ στην Εισαγγελέα για τα ρατσιστικά εγκλήματα με δύο καταγγελίες και με αναφορά στην εξαιρετική εγκύκλιο της ΕΛ.ΑΣ. της 8 Νοεμβρίου 2014 για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα την 1 Ιουνίου 2016 (https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2016/06/01/1-105/), σχηματίσθηκαν δύο  δικογραφίες.

Τέλος, σχηματίσθηκε δικογραφία και για αναφορά του ΕΠΣΕ στις 29 Οκτωβρίου 2015 για τη δράση των πιθανότατα επικαλυπτόμενων ναζιστικών οργανώσεων Combat 18 και Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές με ανάληψη ευθύνης στο ιστολόγιό τους (!!!) για βεβηλώσεις εβραϊκών μνημείων, μνημείου στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και άλλους χώρους, στην οποία έγινε αναφορά και κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή (http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=143d5887-4f35-4165-a3b7-a541011b493f)

 

 

 

Κυρία Ελένη Τουλουπάκη

Εισαγγελέα για τα ρατσιστικά εγκλήματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

 

14 Απριλίου 2016

Δεύτερη αναφορά για σειρά αδικημάτων με άμεσο ή έμμεσο ρατσιστικό χαρακτήρα

 

Η παρούσα αναφορά υποβάλλεται και σε επισυναπτόμενο DVD για τη διευκόλυνση αναπαραγωγής ή άλλης εξεργασίας της από τις εισαγγελικές αρχές

Κυρία Εισαγγελέα

 

 1. Αίτημα για ενημέρωση για ενέργειες σε συνέχεια πρώτης αναφοράς

Στις 14 Αυγούστου 2015 πρωτοκολλήθηκε με αρ. πρωτ. 36725/14-8-2015 αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) για σειρά αδικημάτων με άμεσο ή έμμεσο ρατσιστικό χαρακτήρα που αναφέρονταν σε εννέα υποθέσεις. Σχηματίσθηκε δικογραφία με ΑΒΜ ΣΤ2015/12861. Για την αναφορά και τα καταγγελλόμενα σε αυτή ενημερώσαμε και τις Επιτροπές του ΟΗΕ που εξέτασαν την Ελλάδα το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2015. Εν όψει της εξέτασης της Ελλάδας από την Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων τον Αύγουστο 2016 στα πλαίσια της οποίας το ΕΠΣΕ θα υποβάλει έκθεση, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε με τον πλέον πρόσφορο τρόπο τις ενέργειές σας για τις εννέα υποθέσεις που αφορούσαν οι καταγγελίες μας, ώστε να περιλάβουμε τις πληροφορίες αυτές στην έκθεσή μας.

 

 1. Συστάσεις Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και δημιουργία Παρατηρητηρίου Ρατσιστικού Λόγου

 

Οι συστάσεις της Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ προς την Ελλάδα που δημοσιοποιήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου 2015 περιλαμβάνουν και συστάσεις για το ρατσιστικό λόγο και την ανάγκη δίωξής του που ακολουθούν. Το ΕΠΣΕ ήταν η ελληνική ΜΚΟ που ήταν στον ΟΗΕ και επιδίωξε αυτές τις συστάσεις. Λογική συνέχεια και συνέπεια αποτελεί η δημιουργία από το ΕΠΣΕ του Παρατηρητηρίου ρατσιστικού λόγου στην Ελλάδα (https://www.facebook.com/hatespeechingreece/) για την καταγραφή σοβαρών μορφών ρατσιστικού λόγου και στη συνέχεια αναφορά τους σε σας παρακάτω. Τις ενέργειές σας επίσης θα περιλάβουμε στην έκθεση στην Επιτροπή του ΟΗΕ.

Συστάσεις της Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ: (…) Ρατσισμός και Ξενοφοβία

(http://tbinternet.ohchr.org/Treaties/CCPR/Shared%20Documents/GRC/CCPR_C_GRC_CO_2_22220_E.docx - Μετάφραση στα ελληνικά από το ΕΠΣΕ)

13. Αν και αναγνωρίζεται ότι το συμβαλλόμενο κράτος καταβάλλει προσπάθειες καταπολέμησης των εγκλημάτων μίσους, η Επιτροπή ανησυχεί για το ότι ο νέος Νόμος 4285/2014 και οι διατάξεις που εισήχθηκαν στον Ποινικό Κώδικα ενδέχεται να παρακωλύουν τις έρευνες και τις διώξεις ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους που αφορούν δημόσια εκφραζόμενες προσβολές και δυσφήμιση ομάδων. Η Επιτροπή ανησυχεί επίσης για συνεχιζόμενες αναφορές ρατσιστικών επιθέσεων και ρητορικής μίσους κατά μεταναστών, προσφύγων και Ρομά. Η Επιτροπή σημειώνει με ιδιαίτερη ανησυχία ότι τα καταγεγραμμένα περιστατικά ρατσισμού υπολείπονται των πραγματικών, λόγω της φερόμενης έλλειψης εμπιστοσύνης προς τις αρχές και της φερόμενης απουσίας αποτελεσματικού μηχανισμού καταγραφής των καταγγελιών. Η Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για το ότι οι επιβαλλόμενες κυρώσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς για την αποθάρρυνση και πρόληψη των διακρίσεων (άρθρα 2, 19, 20 και 26).

14. Το συμβαλλόμενο κράτος οφείλει να αναθεωρήσει τη νομοθεσία του ώστε να διασφαλίζεται ότι οποιασδήποτε μορφής υποστήριξη εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους θα απαγορεύεται δια νόμου και ότι όλες οι περιπτώσεις ρατσιστικά υποκινούμενης βίας θα διερευνώνται συστηματικά, ότι οι δράστες θα διώκονται και θα τιμωρούνται, και ότι θα παρέχεται η ενδεδειγμένη αποζημίωση στα θύματα. Το συμβαλλόμενο κράτος πρέπει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για τη βελτίωση της καταγραφής των εγκλημάτων μίσους. Επιπλέον, το συμβαλλόμενο κράτος οφείλει να ενισχύσει τις προσπάθειές του για την εξάλειψη των στερεοτύπων και των διακρίσεων σε βάρος μεταναστών, προσφύγων και Ρομά, μεταξύ άλλων, διεξάγοντας εκστρατείες ευαισθητοποίησης των πολιτών οι οποίες θα προωθούν την ανεκτικότητα και το σεβασμό στη διαφορά.

 1. Αντισημιτισμός και επιδοκιμασία Ολοκαυτώματος από μουσουλμάνο θρησκευτικό λειτουργό

 

Τον Αύγουστο 2014, ο Αχμέτ Μέτε, που έχει εκλεγεί από ομοθρήσκους του ως Μουφτής Ξάνθης,έκανε αντισημιτικές δηλώσεις που περιλάμβαναν επιδοκιμασία του Ολοκαυτώματος (βίντεο διαθέσιμο στο https://www.youtube.com/watch?v=fmq6ZoPx3hc). Το γεγονός αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά στις 19 Μαρτίου 2016:

1

Το δημοσίευμα προκάλεσε τις ακόλουθες αντιδράσεις του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1397:2016-03-28-11-48-08&catid=49:2009-05-11-09-28-23

Από πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά (19.3.2016), πληροφορούμαστε ότι ο Αχμέτ Μετέ, θρησκευτικός παράγων στην Ξάνθη, σε ομιλία του στο χωριό Γλαύκη, τον Αύγουστο του 2014, δήλωσε τα εξής: «Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας».

Ένας λειτουργός μιας θρησκευτικής μειονότητας, της μουσουλμανικής, αντί να είναι κήρυκας της θρησκευτικής ειρήνης, της ανεκτικότητας και της συμφιλίωσης, γίνεται κήρυκας μίσους. Δεν είναι δικαίωμά του. Αν δεν αισθάνεται την υποχρέωση να διδάσκει τη συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν δικαιούται πάντως να κηρύττει το μίσος. Είναι γνωστό ότι ο αντισημιτισμός, που φτάνει μέχρι την εξύμνηση του Ναζισμού και του Χίτλερ, ανθεί σε ισλαμιστικά καθεστώτα. Θα έπρεπε, ωστόσο, ο θρησκευτικός παράγων της Ξάνθης να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν είναι ανεκτό. Κι αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος, θα έπρεπε να φροντίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία να του το μάθουμε. Από τη μεριά μας πάντως, ως Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, θα επαγρυπνούμε πάντοτε εναντίον κάθε ρητορικής αντισημιτικού μίσους από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Αθήνα, 28.3.2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Δήλωση Βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ για τον Ρατσισμό και τον Αντισημιτισμό‏

http://www.trakyaninsesi.com/haber/7822/.html


3 Απριλίου 2016

Ο Παλαιστινιακός λαός ζει σε συνθήκες απόλυτης καταπίεσης και τασσόμαστε ομόθυμα εναντίον των τυράννων του. Ταυτόχρονα, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε- και είμαστε- εναντίον της ιδεολογίας που βασίζεται στην ανοχή των εγκλημάτων του Ναζισμού και της ρατσιστικής βίας καθώς και στην εκτέλεση ανθρώπων λόγω θρησκευτικής διαφορετικότητας.

Είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου και όχι των τυράννων τους.

Είμαστε στο πλευρό της Ειρήνης και όχι του πολέμου.

Υπερασπιζόμαστε τις αξίες του ιδεαλισμού και της ανοχής που αντιμετωπίζουν τον κάθε συνάνθρωπό μας ισότιμα και όχι την ιδεολογία που βασίζεται στο ρατσισμό και το μίσος, αναγνωρίζοντας στον καθένα το δικαίωμα για τον εαυτό του ως υπέρτατου δικαστή και τιμωρού, πριν από τον φυσικό δικαστή και τον ίδιο τον Θεό.

Η προσχηματική ή πραγματική επίκληση οποιασδήποτε ιδεολογίας ή θρησκείας, είτε αυτή είναι η εβραϊκή είτε η μουσουλμανική είτε η χριστιανική, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί λόγο διαχωρισμού των ανθρώπων και τελέσεως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Εμείς, ως μουσουλμάνοι, πιστεύουμε στην Ειρήνη.

Εμείς, πιστεύουμε στα εδάφια του Κορανίου και Όχι στην σε όσα μεταγενέστερα ενσωματώθηκαν ως θρησκεία μέσα στο Ισλάμ.

Δεχόμαστε ως απάνθρωπη και καταδικαστέα ενέργεια ακραίου φυλετικού μίσους το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον Χίτλερ, την σφαγή των μουσουλμάνων από το Ισραήλ, τις σφαγές των ανθρώπων από τον ISIS, χωρίς κανένα διαχωρισμό ανάμεσα σε μουσουλμάνους ή χριστιανούς.

Κανένας, δημοκράτης αυτού του κόσμου δεν μπορεί να δικαιολογεί σήμερα τον Χίτλερ και την Ναζιστική-Φασιστική ιδεολογία του. Ούτε να δικαιολογήσει, σύμφωνα με την ιδεολογία του Kabala και στο όνομα του Μεγάλου Ισραήλ, την εκτέλεση Παλαιστινίων και μουσουλμάνων ή την θανάτωση ανθρώπων εκ μέρους του δήθεν Ισλαμικού κράτους.

Τασσόμαστε εναντίον οιουδήποτε υποστηρίζει ότι έχει αυτό το δικαίωμα.

Όλοι μας -και ειδικά εμείς ως μέλη της Μειονότητας της Θράκης- οφείλουμε να είμαστε απέναντι στις αντιλήψεις που συμφωνούν με αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες, χωρίς να κοιτάζουμε την ταυτότητα, την ιδιότητα και το αξίωμά των εκφραστών τους.

Το Ισλάμ μέσα από τις διδαχές του Κορανίου, είναι θρησκεία Ειρήνης και τάσσετε εναντίον των εγκληματιών και όλων εκείνων που καταπατούν βάναυσα τα όρια της ανθρωπιάς.

 1. Κατά συρροή ρατσιστικά κείμενα εφημερίδας δια του τύπου

Στις 3 Νοεμβρίου 2015, στάλθηκε στην ΕΣΗΕΑ η ακόλουθη εύγλωττη καταγγελία για κατά συρροή αντισημιτικά και μερικώς ισλαμοφοβικά πρωτοσέλιδα της Ελεύθερης Ώρας (Νικηταρά 2-4 & Εμμ. Μπενάκη Αθήνα) κατά την περίοδο Ιουλίου – Οκτωβρίου 2015:

Καταγγέλλουμε την επαναλαμβανόμενη μη δεοντολογική πρακτική της αθηναϊκής εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”

http://www.symbiosis.website/symbiosisorgel/symβiosis-δραστηριότητες/295-καταγγείλουμε-την-επαναλαμβανόμενη-μη-δεοντολογική-πρακτική-της-αθηναϊκής-εφημερίδας-“ελεύθερη-ώρα

Προς

Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ)

Εποπτικό όργανο Δεοντολογίας ΕΣΗΕΑ

Αθήνα

3 Νοεμβρίου 2015

Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,

Σας γράφουμε εκ μέρους του “Getthetrollsout!”, μιας δι-ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας των MediaDiversityInstitute (Μεγάλη Βρετανία), JewishContributiontoanInclusiveEurope (Βέλγιο), CenterforIndependentJournalism (Ουγγαρία), InternationalLeagueagainstRacismandAnti-Semitism (Γαλλία), και Συμβίωση (Ελλάδα), με σκοπό να απαντήσει στην ανησυχητική εξάπλωση του αντισημιτισμού -έργω και λόγω- τόσο στο χώρο της πολιτικής όσο και των ΜΜΕ. Οι παραπάνω οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών δραστηριοποιούνται ενάντια στις διακρίσεις κάθε είδους, καθώς και στο πεδίο των ΜΜΕ, ενώ το πρόγραμμα “Get the trolls out!” στοχεύει ειδικότερα στην ευαισθητοποίηση απέναντι στον αντισημιτικό λόγο και την αντιμετώπισή του στα νέα, αλλά και στα παραδοσιακά μέσα. Επιπλέον, ενθαρρύνει τον δημόσιο λόγο ο οποίος αναφέρεται στους Εβραίους με τρόπο που δεν παραπληροφορεί.

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να καταγγείλουμε στην Ένωσή σας την επαναλαμβανόμενη μη δεοντολογική πρακτική της αθηναϊκής εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”, η οποία παραβιάζει ξεκάθαρα τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, εγκεκριμένες από τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του “Get the trolls out!”, έχουμε λάβει πρόσφατα πολλαπλές αναφορές από τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα σχετικά με τα συνεχή εξόφθαλμα αντισημιτικά πρωτοσέλιδα της “Ελεύθερης Ώρας”, τα οποία αναπαράγουν γνωστούς αντισημιτικούς μύθους αναμιγνύοντας τους με άλλες μορφές ρατσισμού, όπως είναι η ισλαμοφοβία.

Χαρακτηριστικά, μόνο τους τελευταίους 4 μήνες έχουν καταγραφεί έξι πρωτοσέλιδα της “Ελεύθερης Ώρας” με πηχυαίους τίτλους (συνημμένα στην παρούσα επιστολή), τα οποία αγνοούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία:

23567

1. “ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΜΑΣΩΝΟΙ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!” (13/7),

2. “ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ... ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ” (22/7),

3. “ΟΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ “ΣΕΜΙΤΑΧ” ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ – 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ “ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ”!” (15/9),

4. “ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΥΦΑΝΤΗΣ “ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ” - Πώς παίζει το Σιωνιστικό παιχνίδι - Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ολοκληρώσει τη δολοφονία του ελληνικού έθνους” (18/9),

5. “ΡΑΒΙΝΟΣ, ΙΜΑΜΗΣ ΚΑΙ... ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! - ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ – ο “Μεσσίας” των Εβραίων και η γενοκτονία της Ευρώπης από τους ισλαμιστές” (22/9),

6. ““ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ”! - Γιώργος Πάλμος: Το πάνε για παραγραφή λόγω υποστήριξης προς τους Ιουδαίους του... υπαλλήλου τους, Αλέξη Τσίπρα!” (9/10)

Παρά το σχετικά μικρό αναγνωστικό κοινό της συγκεκριμένης εφημερίδας και την ελάχιστη εγκυρότητα που φαίνεται ότι διαθέτει, αντιλαμβανόμαστε ως ιδιαίτερα προβληματικό το γεγονός ότι συχνά στα περίπτερα και στα πρακτορεία τύπου ανά την επικράτεια το κοινό εκτίθεται στα απροκάλυπτα αντισημιτικά πρωτοσέλιδα των φύλλων της.

Οι τίτλοι που παραθέτουμε περιέχουν συνειδητά ψευδείς και ανακριβείς πληροφορίες, οι οποίες συντηρούν και ενισχύουν τη στερεοτυπική εικόνα των Εβραίων ως το απόλυτο κακό και καλλιεργούν το μίσος εναντίον τους. Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, και επειδή τα εν λόγω πρωτοσέλιδα παραβιάζουν κατάφωρα τα άρθρα 1 και 2 των αρχών δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος που έχουν εγκριθεί από τη Γενική σας Συνέλευση, ζητούμε από την Ένωσή σας και ειδικότερα από το αρμόδιο όργανο δεοντολογίας, να επιληφθείτε του θέματος και να ελέγξετε τις συγκεκριμένες παραβάσεις με όλες τις προσήκουσες διαδικασίες, επιβάλλοντας ανάλογες κυρώσεις στους δημοσιογράφους-μέλη σας που εμπλέκονται σε αυτές.

Για λόγους διαφάνειας και πληροφόρησης του κοινού, σας γνωστοποιούμε ότι η συγκεκριμένη επιστολή θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του project μας www.getthetrollsout.org. (http://www.getthetrollsout.org/what-we-do/complaints/item/24-complaint-athens-daily-newspaper.html)

                                                                                                                             

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την τύχη του αιτήματός μας, καθώς και για την πορεία των ενεργειών σας.

Μεεκτίμηση,

Γιατο project “Get the trolls out!”,

Συμβίωση

Λιουμπησα Βρετντσεβ

 1. Ομοερωτοφοβικό παραλήρημα δια του τύπου εφημερίδας, βουλευτή και μητροπολίτη

Στις 15 Νοεμβρίου 2015, η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα (Νικηταρά 2-4 & Εμμ. Μπενάκη Αθήνα) ανάρτησε το ακόλουθο πρωτοσέλιδο με το οποίο καθυβρίζει όλα τα άτομα με ομοερωτικό σεξουαλικό προσανατολισμό ως «ανώμαλα», υιοθετώντας τη σχετική θέση του επίσης ομοερωτοφοβικού υβριστή βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ενώ περιλαμβάνει και ομοερωτοφοβικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ που θεωρεί την ομοφυλοφιλία «ψυχοπαθολογική εκτροπή από την ανθρώπινη φύση… αίσχιστο και ατιμωτικό πάθος… ανώμαλη σεξουαλική συμπεριφορά… » και ψευδώς ισχυρίζεται πως έχει νομιμοποιηθεί η παιδοφιλία στην Ολλανδία και η κτηνοβασία στη Γερμανία. Τα κείμενα των δημόσιων λειτουργών, του βουλευτή και του μητροπολίτη που έχει τελέσει και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, αναδημοσιεύονται από τις ιστοσελίδες τους.

8

 

                                                                                      

 

Έκθεση ΛΟΥΝΑΤΣΕΚ

9

 

http://www.nikosnikolopoulos.gr/?section=984&language=el_GR&itemid730=11412&detail730=1%2520http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/11/12.html%3fspref=fb

 

Η λέξη ντροπή είναι ελάχιστη ένδειξη της οργής και της αγανάκτησης καλοί μου χριστιανοί μπροστά στο έγκλημα που έκαναν. Γιατί περί της νομιμοποίησης ενός εγκλήματος αφορά το περιεχόμενο της περιβόητης έκθεσης της Αυστριακής ευρωβουλευτίνας Ούρλικ Λούνατσεκ, η οποία η δυστυχής είναι και αντιπρόεδρος της διακοινουβουλευτικής ομάδας των ανωμάλων στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και εισηγήτρια στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων! Η έκθεση τελικά υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ψήφο μάλιστα και 13 Ελλήνων ευρωβουλευτών από τους 22 συνολικά. Άλλοι τέσσερις έριξαν λευκό και πέντε φρόντιζαν να απουσιάσουν. Ούτε ένας, μάλιστα ούτε ένας Έλληνας δεν βρέθηκε να καταψηφίσει αυτό το κατάπτυστο κείμενο! Σας τα λέω τώρα που μπορώ καλοί μου χριστιανοί μέσα από τη φιλόξενη συχνότητα του ραδιοφώνου της «Πειραϊκής Εκκλησίας», γιατί σε λίγους μήνες -άντε το πολύ σε ένα -δύο χρόνια- όποιος θίγει την ανωμαλία θα σύρεται σιδηροδέσμιος στις φυλακές, αφού οι γνωστοί -άγνωστοι σύγχρονοι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας προωθούν νόμο δήθεν αντιρατσιστικό, που στην ουσία θα φιμώνει την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου.

Για να δούμε λοιπόν αναλυτικά τι αναφέρει αυτή η έκθεση. Με βάση λοιπόν την έκθεση τα κράτη μέλη υποχρεώνονται μεταξύ άλλων να προβούν σε παροχές υγείας προσαρμοσμένες στα ανώμαλα άτομα, π.χ. ειδική χειρουργική μονάδα για επεμβάσεις αλλαγής φύλου!!!

Η έκθεση θεσπίζει και αλλαγές στο υφιστάμενο εδώ και αιώνες οικογενειακό δίκαιο. Ορίζει το οικογενειακό δίκαιο της κάθε χώρας οφείλει να προβλέπει τη δυνατότητα για κάθε τέκνο να διαθέτει πάνω από δυο γονείς ώστε να συμπεριλαμβάνονται στην οικογένεια και οι υπόλοιποι ανώμαλοι σύζυγοι ή σύντροφοι!

Ακόμη κατηγορηματικά ορίζει στις κυβερνήσεις να αποσύρουν τις διαταραχές ταυτότητας φύλου από τον κατάλογο των ψυχικών και συμπεριφορικών διαταραχών!

Επιπλέον να δίδεται το δικαίωμα της ελεύθερης και δημόσιας έκφρασης σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου π.χ. δημόσιες περιπτύξεις μέσω της τηλεόρασης του κινηματογράφου, βίντεο κλίπ, περιοδικά, εφημερίδες κ.ο.κ.

Να υπάρχει επίσης πρόβλεψη διαδικασίας νομικής αναγνώρισης του διεμφυλικού ατόμου (transexual) ως τέτοιου!

Να θεσπιστούν εκπαιδευτικά προγράμματα προσανατολισμένα στον σεξουαλικό προσανατολισμό και στην ταυτότητα φύλου που οι γαλλικές οργανώσεις Γονέων ταυτίζουν με την επικίνδυνη θεωρία του είδους ή φύλου

Να γίνει νομική αναγνώριση της κατάστασης των διεμφιλικών και διαφυλικών ατόμων ως ξεχωριστών, αυτόνομων ”φύλων”!

Να διευκολυνθεί κάθε γραφειοκρατική διαδικασία για την αλλαγή ονόματος, φύλου κτλ. στις ληξιαρχικές γεννήσεις ή άλλα δημόσια έγγραφα

Να επεκταθεί νομικά η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για τις λεσβίες και παρένθετες μητέρες για ομοφυλοφιλικά ζευγάρια

Οι οργανώσεις πολιτών στη Γαλλία από όλους τους χώρους και καταβολές, εκτιμούν ότι το Νομοσχέδιο αυτό με την επικάλυψη της προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και της ισότητας άνευ διακρίσεων, εισαγάγει στη δημόσια σφαίρα την θεωρία του φύλου σύμφωνα με την οποία δεν γεννιέσαι έχοντας ένα φύλο αλλά το επιλέγεις ανεξαρτήτως βιολογικής ταυτότητας.

Είμαι βέβαιος κατόπιν αυτών καλοί μου χριστιανοί, καλοί μου ακροατές ότι έχετε μείνει άφωνοι μπροστά σε αυτή την έκθεση τερατούργημα που δυστυχώς ψήφισαν 13 Έλληνες ευρωβουλευτές που ανήκουν στα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ.

Και επειδή ως χριστιανοί οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους θα ήθελα στο σημείο αυτό να διαβάσω ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το δημοσίευμα του καλού συναδέλφου στο εκκλησιαστικό ρεπορτάζ Γιώργου Παπαθανασόπουλου.

Η 4η Φεβρουαρίου 2014 -σημειώνει ο καλός συνάδελφος- καταγράφεται ως μια από τις χειρότερες μέρες στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τη μέρα αυτή πέρασε με μεγάλη πλειονοψηφία ψήφισμα υπέρ της επιβολής ως φυσιολογικής της νοοτροπίας και της ηθικής των ομοφυλοφίλων στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Η ίδια μέρα καταγράφεται ως ημέρα ντροπής για την Ελλάδα της παράδοσης και των αξιών, αφού ούτε ΕΝΑΣ από τους 22 ευρωβουλευτές της δεν βρέθηκε να καταψηφίσει το ψήφισμα!

Το ψήφισμα έχει τον τίτλο ” Χάρτης πορείας της ΕΕ κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου”.

Με βάση το ψήφισμα η ομάδα των ΛΟΑΔΔ ξεχωρίζει από όλες τις άλλες ομάδες πολιτών και αποκτά ιδιαίτερα προνόμια. Πέραν δηλαδή του γενικού πλαισίου περί σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε ευρωπαίου πολίτη με το ψήφισμα ζητείται η ιδιαίτερη μέριμνα για την “προαγωγή και προστασία της άσκησης όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων από τα άτομα τούτα”.

Για να περάσει η επιβολή στην Ευρώπη ως φυσικής και φυσιολογικής της συμπεριφοράς των μάλιστα με το ψήφισμα ζητείται η Ευρ. Επιτροπή “να δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για τη νεολαία και την εκπαίδευση” και “να διευκολύνει την ανταλλαγή ορθών πρακτικών μεταξύ των κρατών μελών στους τομείς της νεολαίας και της εκπαίδευσης…”. Ήδη στη Γαλλία και εν ονόματι των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων συζητείται στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία να προστεθεί και η διδασκαλία της ομοφυλοφιλικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Ζητείται ακόμη στο ψήφισμα να διασφαλίζεται ο σεβασμός στις λεγόμενες “παρελάσεις υπερηφάνειας”.

Ακόμη ζητείται να επεκταθεί και στα άτομα αυτά -δηλαδή στους ανωμάλους- η απόφαση του Συμβουλίου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου και να συμπεριληφθεί ως άλλη μορφή εγκλημάτων η κριτική για την ομοφυλοφιλία, με την αιτιολογία ότι αποτελεί “πρακτική υποκίνησης μίσους για λόγους προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου”. Με το ίδιο ψήφισμα τα κράτη μέλη της ΕΕ καλούνται “να θεσπίσουν ποινική νομοθεσία που να απαγορεύει την υποκίνηση μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου”. Οι σκοταδιστικές αυτές απαγορεύσεις και το αίτημα για ποινικοποίηση της άποψης σε βάρος της ομοφυλοφιλίας ζητούνται γιατί, κατά το ψήφισμα, “ο όποιος περιορισμός στην επιβολή των απόψεων των ατόμων αυτών παραβιάζει τις αξίες στις οποίες βασίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση”. Πού κατάντησαν οι “αξίες” της Ευρώπης…

Ξεχνιούνται όλοι οι μεγάλοι σοφοί της, επισημαίνει ο κ. Παπαθανασόπουλος- ξεχνιέται η χριστιανική παράδοσή της, παραλείπονται και πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων ακόμη και οι φιλόσοφοι του διαφωτισμού και ένας πλέον κυριαρχεί, ο μαρκήσιος ντε Σαντ με τις διαστροφές του….Αυτού πλέον είναι οι κυρίαρχες αξίες της Ευρώπης, ντυμένες με ένα περιτύλιγμα πομπωδών λέξεων, κενών περιεχομένου. Αυτές οι απόψεις του ντε Σαντ θεωρούνται “προοδευτικές” (;;;) και επιδιώκεται η γενική και βίαιη επιβολή τους στην Ευρώπη.

Ενδεικτική της τάσης υπέρ των ομοφυλοφίλων στην ΕΕ είναι και η Γνωμοδότηση της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων. Σ’ αυτήν η εν λόγω Επιτροπή «υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να παρέχονται στα άτομα τούτα επιλογές όσον αφορά την αναπαραγωγή και υπηρεσίες που αφορούν τη γονιμότητα, σε πλαίσιο που δεν θα εισάγει διακρίσεις». Επίσης «ζητεί από τα κράτη μέλη να αναγνωρίζουν, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ όλες τις μορφές γάμου, συμφώνων συμβίωσης και γονικής ιδιότητας που έχουν συναφθεί αλλού και αφορούν ανθρώπους που κατοικούν ή εργάζονται εντός των συνόρων τους και καλεί την Επιτροπή να λάβει μέτρα κατά των κρατών μελών που δεν συμμορφώνονται»

Πώς ψήφισαν οι Έλληνες και οι άλλοι ευρωβουλευτές

Είναι ντροπή για τους Έλληνες ευρωβουλευτές και για όλους τους άλλους που έριξαν θετική ψήφο στην επιβολή της ομοφυλοφιλίας ως κάτι του ισότιμου και ισάξιου με την φυσιολογική και φυσική κατάσταση του ανθρώπου, που πρέπει μάλιστα να περάσει και στα σχολεία…Επί 642 παρόντων ευρωβουλευτών 394 (61%) έδωσαν θετική ψήφο στο ψήφισμα, 176 (27%), προς τιμήν τους, το καταψήφισαν και 72 (11%) έριξαν λευκό. Από τους 22 Έλληνες ευρωβουλευτές 13 έδωσαν θετική ψήφο, 4 έριξαν λευκό και 5 ήσαν απόντες από τη ψηφοφορία.

Από τις ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ετάχθη κατά του ψηφίσματος, με το επιχείρημα ότι τα θέματα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, καθώς και το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας και συμπεριφοράς είναι θέματα που αφορούν τα εθνικά κράτη και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν όλους τους πολίτες και δεν μπορούν να διασπώνται στις διάφορες ομάδες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε μιας. Τη γραμμή του ΕΛΚ ωστόσο δεν ακολούθησαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που ψήφισαν υπέρ των ομοφυλοφίλων!. Αντίθετα την ακολούθησαν και καταψήφισαν το ψήφισμα οι περισσότεροι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες, οι Γάλλοι του Κόμματος του κ. Σαρκοζί UMP, και οι Αγγλοι, μέλη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος. Αυτοί είναι λιγότερο “προοδευτικοί” από τους Έλληνες ευρωβουλευτές…Επίσης, ανεξάρτητα από Κόμμα, καταψήφισε το ψήφισμα η μεγίστη πλειονοψηφία των Πολωνών και των Ούγγρων ευρωβουλευτών, που πράγματι πιστεύουν στις ευρωπαϊκές αξίες. Κατά του ψηφίσματος ετάχθη και η δεξιά ομάδα “Ευρώπη της Ελευθερίας και Δικαιοσύνης”, αλλά οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΛΑΟΣ, που ανήκουν σ’ αυτήν, δεν ακολούθησαν την γραμμή της.

Υπέρ του Ψηφίσματος τάχθηκαν το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, η Αριστερά, οι Πράσινοι, και οι Φιλελεύθεροι.

Για την ιστορία οι Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν ως ακολούθως το Ψήφισμα για τους ομοφυλόφιλους:

Από τους οκτώ ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι έξι ( Κρ. Αρσένης, Σπ. Δανέλλης, Μαρ. Κοππά, Α. Ποδηματά, Συλβ. Ράπτη, Γ. Σταυρακάκης) ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος και δύο ( Δημ. Δρούτσας και Χρ. Παλιαδέλη) απουσίασαν από την ψηφοφορία.

Από τους οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν επιλεγεί από τον τότε αρχηγό Κ. Καραμανλή και είχαν εκλεγεί ( Σημ. Μετά την εκλογή του κ. Σαμαρά αποχώρησε ο συνεργάτης της κας Ντ. Μπακογιάννη Θεόδ. Σκυλακάκης και εντάχθηκε στην ομάδα των Φιλελευθέρων) οι τέσσερις ψήφισαν υπέρ των ομοφυλοφίλων (Γ.Κουμουτσάκος, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, Κων. Πουπάκης και Θεόδ. Σκυλακάκης), μία, η κα Μαρ. Γιαννάκου, ψήφισε λευκό και τρεις (Γ. Παπανικολάου, Γ. Παπαστάμκος και Ι. Τσουκαλάς) απουσίασαν από την ψηφοφορία. Στην πενταετή θητεία τους και στην πιο κρίσιμη ώρα ζυγίστηκαν όλοι τους και βρέθηκαν λειψοί. Η ψηφοφορία αυτή ήταν η πιο κρίσιμη από όλες όσες συμμετέσχον, γιατί αφορούσε την ψυχή της Ευρώπης, το μέλλον της. Γι’ αυτό και ό, τι άλλο κι αν έχουν κάνει σε επίπεδο κοινωνικό ή εθνικό γκρεμίστηκε με την ψήφο τους αυτή, που ήταν και αντίθετη με τη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία αλήθεια, σε κεντρικό επίπεδο, τι λέγει για την ψήφο των βουλευτών της; Αν το θέμα περάσει έτσι και πεταχτεί στα σκουπίδια, τότε πάει να πει ότι εξελίχθηκε και αυτή σε Κόμμα που συμβαδίζει με τις απόψεις του ντε Σαντ…Και τότε είναι σαν να διώχνει όσους ψηφοφόρους δεν συμφωνούν με τον Γάλλο μαρκήσιο.

Ο κ. Νικ. Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ των ομοφυλοφίλων, αφού ακολουθεί στο θέμα αυτό την “προοδευτικότητα” του Κόμματός του και της Αριστερής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου. Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ (Χαρ. Αγγουράκης και Γ. Τούσσας), παρά τη γραμμή της Αριστεράς, ακολούθησαν την γραμμή του ΚΚΕ και έριξαν λευκό. Αντίθετα οι δύο ευρωβουλετές του ΛΑΟΣ δεν ακολούθησαν τη γραμμή της ομάδας που ανήκουν και η μεν κα Νίκη Τζαβέλλα ψήφισε υπέρ των ομοφυλοφίλων, ο δε κ. Νικ. Σαλαβράκος έριξε λευκή ψήφο.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι το Ψήφισμα δεν έχει υποχρεωτική ισχύ για τα κράτη μέλη, όμως δείχνει την ηθική στάση που υπάρχει στα απερχόμενα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου. Είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της παρακμής της Ευρώπης. Επίσης ότι από τα 28 κράτη μέλη μόνο τα δέκα ( Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμ. Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κροατία, Μάλτα και Πορτογαλία) έχουν θεσπίσει πολιτικές υπέρ των ομοφυλοφίλων και σε ορισμένες από αυτές υπάρχει έντονη η αντίδραση της κοινής γνώμης.

Αντιδράσεις

Μεταξύ των πρώτων που αντέδρασαν στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ομοφυλοφιλία ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ενώσεων Καθολικών Οικογενειών στην Ευρώπη Αντουάν Ρενάρ. Στην αρχή της δήλωσης του έθεσε το ερώτημα στους ευρωβουλευτές « η ιδιωτική σεξουαλική ζωή μπορεί να αποτελεί κριτήριο για τις πολιτικές της ΕΕ;» Ο ίδιος απαντά αρνητικά και προσθέτει: « Η ΕΕ οφείλει να εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες να απολαμβάνουν τα θεμελιώδη δικαιώματα… Όποιες κι αν είναι οι ιδιωτικές επιλογές στον τομέα της σεξουαλικότητας, τα θεμελιώδη δικαιώματα είναι ίδια για όλους….Στην ουσία το ψήφισμα παρεμβαίνει στους τομείς που αφορούν αποκλειστικά τις αρμοδιότητες των κρατών μελών, σύμφωνα με το οικογενειακό τους δίκαιο, και όχι της ΕΕ».

Από την πλευρά τους οι Πολωνοί επίσκοποι σε εγκύκλιο τους προς τον Πολωνικό λαό τονίζουν την αξία της οικογένειας, ως θεμελίου για την ψυχική ισορροπία και την φυσιολογική ανάπτυξη του ανθρώπου και καταδικάζουν την κατασκευή της ιδεολογίας του φύλου, που επιδιώκει να υποκαταστήσει τη φύση και την πραγματικότητα.

Επίσης ο Λέο Βαν Ντόεσμπουργκ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Χριστιανικής Πολιτικής Κίνησης, θεωρεί ότι με το ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «επιχειρεί να δημιουργήσει μια καινούργια στρατηγική θεμελιωδών δικαιωμάτων σύμφωνα με τα ειδικά δικαιώματα και προνόμια μιας ομάδας πολιτών, λόγω της προσωπικής και σεξουαλικής τους συμπεριφοράς». Ο κ. Ντόεσμπουργκ τονίζει ότι η Ευρώπη χρειάζεται δικαιώματα για όλους και όχι για ορισμένους, που θα οδηγήσουν σε κοινωνία πολιτών δύο τάξεων, των ομοφυλόφιλων «πατρικίων» και των άλλων «πληβείων». Τέλος επικρίνει το Ευρ. Κοινοβούλιο ότι ψήφισε χωρίς συζήτηση στην Ολομέλεια και ότι όλο το ψήφισμα στηρίζεται στην ιδεολογία του λόμπι των ομοφυλόφιλων και δεν έχει καμία επιστημονική ή ηθική βάση.

Σε λίγους μήνες καλοί μου Χριστιανοί θα κληθούμε και πάλι να επιλέξουμε νέους εκπροσώπους για το Ευρωκοινοβούλιο. Καλό είναι να προσέξουμε καλά και να κάνουμε, όπως λέγει ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας τον σταυρό μας πριν την κάλπη έτσι ώστε να αποφύγουμε να στείλουμε να μας εκπροσωπούν μασόνοι, άθεοι, παγανιστές-δωδεκαθεϊστές και κάθε λογής αντίχριστοι, όπως ονομάζει ο Απόστολος Παύλος αυτούς που δεν αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστό ως Υιό του Θεού και Σωτήρα του κόσμου.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

http://imp.gr/2012-03-27-20-22-23/992-επιστολή-προς-την-ιερά-σύνοδο-της-εκκλησίας-της-ελλάδος.html

Ἐν Πειραιεῖ τῆ 11ῃ/11/2015

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ ἀπέστειλε τήν ἀκόλουθη ἐπιστολή πρός τήν Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος μέ ἀφορμή τήν προώθηση ἀπό τό Ὑπουργεῖο Δικαιοσύνης πρός διαβούλευση τοῦ σχεδίου Νόμου περί συμφώνου συμβιώσεως ζητώντας τήν ἔκτακτη σύγκλιση τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

ΕΚ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 11ῃ Νοεμβρίου 2015

«᾿Αριθμ. Πρωτ. 1253

Πρός τήν

Ἱεράν Σύνοδον

τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Ἰω. Γενναδίου 14

115 21 ΑΘΗΝΑΙ

Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι,

Μετά πολλῆς ὀδύνης καί θλίψεως παρακολουθῶ τήν προώθησι ὑπό τῆς παρούσης Κυβερνήσεως τῆς θεσμοθετήσεως τοῦ σαπροτάτου πάθους τῆς ὁμοφυλοφιλίας ὡς γενετησίου δῆθεν προσανατολισμοῦ τοῦ ἀνθρωπίνου ὄντος, πού δεῖται ἐννόμου προστασίας καί πού πρέπει νά παράγῃ ἔννομες συνέπειες ἐξομοιούμενο μέ τήν κατά φύσι ἀνθρωπίνη σεξουαλικότητα, ἐμφανιζόμενο ὡς δῆθεν ἀνθρώπινο δικαίωμα, τήν στιγμήν πού οὐδεμίαν σχέσι ἔχει μέ τήν ἀνθρώπινη φύσι ἀλλά ἀποτελεῖ ψυχοπαθολογική ἐκτροπή ἀπό αὐτήν, συνεχίζουσα τό «καλό» ἔργο τῆς προηγουμένης Κυβερνήσεως πού μέ τόν γνωστό ἀντιρατσιστικό νόμο θεσμοθέτησε καί ἕτερο «γενετήσιο προσανατολισμό». Θεσμοθετεῖται ἑπομένως ἡ ἀνατροπή τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας, θεσμοθετεῖται ἡ παράχρηση τοῦ ἀνθρωπίνου ὀργανισμοῦ, θεσμοθετεῖται ἡ ψυχοπαθολογική ἐκτροπή ἐκ τῆς θεοσδότου ἀνθρωπίνης σεξουαλικότητος πού ἀποτελεῖ ἱερό ἐφαλτήριο γιά τήν συνδημιουργία μετά τοῦ αἰωνίου Θεοῦ κτιστῶν μέν ἀλλά ἀθανάτων ἀνθρώπων, θεμελιώνεται ἡ ἀποδόμησι τοῦ πανιέρου θεσμοῦ τῆς οἰκογενείας καί ἐφαρμόζεται μεθοδικότατα ὁ σχεδιασμός τοῦ διεθνιστικοῦ σιωνιστικοῦ παράγοντα γιά μία μεταχριστιανική Ἑλλάδα.

Ἡ ἀνάρτησι καί ἡ διαβούλεσι τοῦ πολυνομοσχεδίου τοῦ Ὑπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας καί Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων γιά τή νέα μορφή τοῦ Συμφώνου Συμβίωσης ὅπου ἐξομοιώνεται πλέον ὁ «κολοφών» τῶν κακῶν κατά τόν ἱερό Χρυσόστομο, τό αἴσχιστο καί ἀτιμωτικό πάθος τῆς ὁμοφυλοφιλίας μέ τόν κατά φύσι γενετήσιο προσανατολισμό καί προβλέπονται ἔννομα δικαιώματα καί ἔννομες συνέπειες ἀπό τήν δικαιοπρακτική αὐτή συμβίωση, θέτει μεῖζον ἠθικό καί πνευματικό θέμα.

Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, ὡς Σῶμα Χριστοῦ, εἶναι τό ἰατρεῖο τῶν ψυχικῶν καί σωματικῶν παθῶν καί ἡ χώρα τῶν μεταποιουμένων ἁμαρτωλῶν, καί ὄχι τῶν σατανικῶς καί ἀμετανοήτως ἐμμενόντων στήν διαστροφή τῆς ἀληθείας καί τῆς ἀνθρωπίνης ἀξιοπρεπείας καί ὀντολογίας.

Διαχρονικά, ἡ Ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Τριαδικοῦ Θεοῦ, ἀγωνιζομένη ἐπί τῆς Γῆς, στηλιτεύει τήν πολυποίκιλη τραγικότητα τῆς εἰδεχθοῦς ἁμαρτίας, ὡς ἀποκοπῆς καί σχάσης ἀπό τήν κοινωνία μέ τόν Ζῶντα Θεό, τόν Δημιουργό τῆς ζωῆς, καί ὄχι τόν ἁμαρτωλό ἄνθρωπο, τόν ὁποίο περιθάλπει διά τῶν εὐχῶν καί τῶν ἱερῶν μυστηρίων της καί περιβάλλει μέ ἄφατη στοργή καί συμπάθεια, ἐφαρμόζοντας κατά περίπτωση καί τήν οἰκονομία, μέσω τῆς ὁποίας ρυθμίζει τήν ἐπιστροφή καί ἀνάνηψή του.

Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία σέβεται τήν προσωπική καί ἰδιωτική ζωή κάθε προσώπου, ὡς ὑπεύθυνη ἐλεύθερη ἐπιλογή. Δέν ἔχει πρόθεση οὔτε νά ἐπέμβει ρατσιστικά οὔτε νά ἀναστείλει δικαιώματα καί ἐλευθερίες.

Ἡ ἀπενοχοποίηση, ὅμως, τοῦ ἐγκλήματος τῆς ἀνατροπῆς τῆς ἀνθρωπίνης ὀντολογίας καί φυσιολογίας, μέ τήν θεσμική ἀναγνώριση τῶν αἰσχίστων παθῶν τῆς ὁμοφυλοφιλίας σήμερα, τῆς παιδοφιλίας αὔριο (βλ. Ὀλλανδία) καί τῆς κτηνοβασίας μεθαύριο (βλ. Γερμανία), ἀποτελεῖ ἀσύγγνωστο καί τερατῶδες κακούργημα εἰς βάρος τοῦ αἰωνίου Θεοῦ καί τοῦ ἀνθρωπίνου ὄντος, τό ὁποῖο ἐξισώνεται πλήρως μέ τήν ὕβρη τῶν Σοδόμων καί Γομμόρων. Ἡ ἀθώωση, ὑποστήριξη καί παρουσίαση τῶν αἰσχρῶν καί ἀτίμων παθῶν ὡς φυσιολογικῆς καταστάσεως καί ὡς ἁπλῆς διαφορετικότητος προσκρούει εἰς τήν πανανθρώπινη συνείδηση, ἡ ὁποία ἀνά τούς αἰῶνες γνωρίζει ὡς φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά τίς σχέσεις ἀνάμεσα στόν ἄνδρα καί τήν γυναίκα, στό ἄρσεν καί τό θῆλυ. Αὐτή εἶναι ἡ ἀνθρώπινη φυσιολογία καί ὀντολογία. Κάθε ἄλλη σχέση ἀνατρέπει τήν ἀνθρώπινη ὀντολογία, ὡς παρά φύσιν ἐκτροπή, ἡ ὁποία δέν παρατηρεῖται οὔτε καί στά ζῶα, παρά τά κατασκευασθέντα «ντοκυμαντέρς» τοῦ Σιωνιστικοῦ συστήματος.

Ἰδιαίτερα ἡ Ἁγία Γραφή, πού ἐκφράζει τό θέλημα τοῦ Θεοῦ, τοῦ Δημιουργοῦ τοῦ ἀνθρώπου καί σοφοῦ Γνώστη τῆς ἀνθρωπίνης φύσεως, καταδικάζει τήν ὁμοφυλοφιλία ὡς πάθος, ἀτιμία καί ἀσχημοσύνη, τό ὁποῖο τιμωρήθηκε αὐστηρά μέ φωτιά καί θειάφι στήν πόλη τῶν Σοδόμων καί Γομόρων. Γιά τό σύνολο τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡ ὁμοφυλοφιλία εἶναι τό πιό σιχαμερό καί ἀκάθαρτο ἁμάρτημα καίἀποτελεῖ μεγάλη ἀσέβεια πρός τόν Θεό - Δημιουργό τοῦ ἀνθρώπου σέ ἄρσεν καί θῆλυ καί βλάσφημη κατάργηση τοῦ Εὐαγγελίου.

Ἡ δημόσια προβολή τῆς ὁμοφυλοφιλίας, ἐκτός τοῦ ὅτι προσβάλλει τήν δημόσια αἰδώ καί τήν θρησκευτική μας συνείδηση, στέλνει πρός τούς νέους μηνύματα ἀνώμαλης σεξουαλικῆς συμπεριφορᾶς καί ἀποτελεῖ τορπίλλη στά θεμέλια τῆς ἑλληνικῆς οἰκογένειας καί τῆς κοινωνίας, ἀλλά καί αἰτία ψυχοπαθολογικῶν διαταραχῶν εἰς τά παιδιά, πού θά ἀνατραφοῦν ἀπό ὁμοφυλόφυλα ζεύγη, ὅπως ἐπιδιώκεται. Ὁ Εὐαγγελιστὴς Λουκᾶς προσθέτει καὶ τὸν τρόπο ζωῆς τῶν Σοδομιτῶν, ὅμοιο πρὸς τὴν ζωὴ τῶν ἀνθρώπων πρὸ τοῦ κατακλυσμοῦ : «Καὶ καθὼς ἐγένετο ἐν ταῖς ἡμέραις Νῶε, οὕτως ἔσται καὶ ἐν ταῖς ἡμέραις τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου· ἤσθιον, ἔπινον, ἐγάμουν, ἐξεγαμίζοντο, ἄχρι ἧς ἡμέρας εἰσῆλθε Νῶε εἰς τὴν κιβωτόν, καὶ ἦλθεν ὁ κατακλυσμὸς καὶ ἀπώλεσεν ἅπαντας. Ὁμοίως καὶ ὡς ἐγένετο ἐν ταῖς ἡμέραις Λώτ· ἤσθιον, ἔπινον, ἠγόραζον, ἐπώλουν, ἐφύτευον, ᾠκοδόμουν· ᾗ δὲ ἡμέρᾳ ἐξῆλθε Λὼτ ἀπὸ Σοδόμων, ἔβρεξε πῦρ καὶ θεῖον ἀπ᾽ οὐρανοῦ καὶ ἀπώλεσεν ἅπαντας».

Μέσα, λοιπὸν, εἰς τὴν καινὴ κτίση τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ ὁ καινὸς, ὁ νέος ἄνθρωπος, ποὺ κτίσθηκε ἐν Χριστῷ, θάπτει τὸν παλαιὸ ἄνθρωπο, νεκρώνει τὰ πάθη καὶ τὶς ἁμαρτίες καὶ πραγματοποιεῖ τὸ θαῦμα τῆς μεταμορφώσεώς του κατὰ τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ καὶ κατ᾽ εἰκόνα Χριστοῦ. Ἀπὸ τὴν ἐποχὴ τοῦ Χριστοῦ καὶ τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων ζοῦμε αὐτὸ τὸ θαῦμα· ἡ ἄγονη πρὶν καὶ στεῖρα ἀνθρωπότητα γέννησε καὶ καρποφόρησε ἑκατομμύρια ἁγίων ἀνθρώπων, ὁσίων, ἀσκητῶν, παρθένων, νέων καὶ νεανίδων, ποὺ κατόρθωσαν μὲ τοὺς πνευματικούς τους ἀγῶνες ὄχι νὰ ἀποφύγουν ἁπλῶς τὸ παρὰ φύσιν καὶ νὰ μείνουν στὸ κατὰ φύσιν, ἀλλὰ νὰ φθάσουν καὶ στὸ ὑπὲρ φύσιν, ἐκπλήττοντας ἀκόμη καὶ τοὺς ἀγγέλους, ποὺ ἔβλεπαν ἀνθρώπους συνδεδεμένους μὲ σάρκα νὰ κατανικοῦν τὸν ἄσαρκο Σατανᾶ καὶ νὰ συναγωνίζονται τοὺς ἀγγέλους. Οἱ ὕμνοι πρὸς τοὺς ὁσίους ἀσκητές αὐτὰ τὰ κατορθώματα ἐξυμνοῦν. Διδάσκουν οἱ ὅσιοι ἄνδρες καὶ οἱ ὅσιες γυναῖκες «ὑπερορᾶν μὲν σαρκός, παρέρχεται γάρ, ἐπιμελεῖσθαι δὲ ψυχῆς πράγματος ἀθανάτου». Ἔζησαν ὡς «ἄσαρκοι» ἐπὶ τῆς γῆς, ὡς «ἐν σώματι ἄγγελοι», «τῶν δαιμόνων ὤλεσαν τὰς φάλαγγας, τῶν ἀγγέλων ἔφθασαν τὰ τάγματα, ὧν τὸν βίον ἀμέμπτως ἐζήλωσαν».

Ἡ σχέση μέ τόν Θεό εἶναι βέβαια θέμα ἐλευθέρας ἐπιλογῆς, κατά τήν διάρκεια τῆς ἐπιγείου ζωῆς. Ὁ Πανάγιος, ὅμως, Θεός, εἰς τό ἐπέκεινα, εἰς τήν ἄλλη, τήν αἰώνια ζωή, ὅταν ἅπασα ἡ ἀνθρωπότης θά ὑποστεῖ τήν κοινή καί καθολική κρίση, ὅπου «οὐκ ἔστι μετάνοια», θά στηλιτεύσει, ὅπως ἀποδεικνύεται μέσω τῶν Ἱερῶν Γραφῶν, τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων καί τῶν Ἁγίων Πατέρων, καί τήν ἁμαρτία καί τόν ἁμαρτωλό. Οἱ φρικώδεις λόγοι τοῦ Σαρκωθέντος Θεοῦ Λόγου, «Πορεύεσθε ἀπ’ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τό πῦρ τό αἰώνιον τό ἠτοιμασμένο τω διαβόλῳ καί τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ». Ἄρα, ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία, δι’ ἀλαθήτου ἀποφάνσεως Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ἔχει ἀπορρίψει καί καταδικάσει αὐτή τήν θεωρία. Ἄλλωστε, ἡ ἐσφαλμένη ἄποψη ὅτι ἡ κόλαση ἔχει τέλος, ἔρχεται σέ σφοδρή σύγκρουση μέ ἁγιογραφικά χωρία, ὅπου ὀφθαλμοφανῶς κηρύττεται ὅτι ἡ κόλαση εἶναι αἰώνια, ὅπως τά Mτθ. 25,46, Μρκ. 3,29, Β΄ Θεσ. 1,9 καί Ἀποκ. 14,11.

Ἀπό τά ἀνωτέρω ἀποδεικνύεται πασίδηλα ὅτι ἡ δῆθεν σχετική πρόοδος καί δημοκρατική εὐαισθησία, τά δῆθεν σχετικά «ἀνθρώπινα δικαιώματα» καί ὁ δῆθεν ἐλεύθερος αὐτοπροσδιορισμός καί προσανατολισμός περί τό γενετήσιο ἔνστικτο καί τήν ταυτότητα τοῦ φύλου δέν εἶναι τίποτε ἄλλο παρά ἡ καταβαράρθρωση καί ὁ καταποντισμός τῆς ἀνθρωπίνης ἐλευθερίας καί ἀξιοπρέπειας καί ὁ πλήρης εὐτελισμός τῆς ἐννοίας «ἄνθρωπος», πού εἰς τήν ἑλληνική γλώσσα σύγκειται ἀπό τό ἐπίρρημα «ἄνω» καί τό ρῆμα «θρώσκω», πού σημαίνει «ἄνω βλέπω, ἄνω φέρομαι». Εἶναι ἐνδεικτικό τῆς τραγελαφικῆς αὐτῆς ψευδοπροόδου ὅτι ἱστορικῶς μιμεῖται τά ὁμοειδῆ ἐγκλήματα τοῦ παράφρονος Ρωμαίου Αὐτοκράτορος Νέρωνος πού ἀναφέρονται εἰς τήν ἔγκριτη Ρωμαϊκή Ἱστορία τοῦ Κασίου Δίωνος, κατά τήν ὁποία ὁ ἀνισόρροπος αὐτός ἐγκληματίας συνῆψε «γάμο» μέ δύο Ἕληνας ἀπελευθέρους τόν «ἀνδρώδη» Πυθαγόρα καί τόν «γυναικώδη» Σπόρο, τόν ὁποῖο κατέστησε ἐκτομία καί ὀνόμασε Σαβίνα. Τόση πρόοδος λοιπόν!

Ὅσα καί ἄν διανοοῦνται διεστραμμένα οἱ ἄνθρωποι, ὅσες καί ἄν εἶναι οἱ δαιμονικῆς ἐμπνεύσεως ἀστάθειές τους, καί ὅποια θέση κι ἄν ἔχουν στόν κόσμο τῆς φθορᾶς καί τοῦ θανάτου, σύντομα ὁ καθένας μας θά βιώσει τήν Ἀλήθεια τοῦ Ζῶντος Θεοῦ, καί ἤδη ἀπό αὐτῆς τῆς ζωῆς προγεύεται τοῦ Παραδείσου καί τῆς Κολάσεως, ὅπως μαρτυρεῖ ἡ φωνή τῆς συνειδήσεως. Ἐπιπροσθέτως, θά πρέπει νά ληφθεῖ ὑπ’ ὄψιν ὅτι γιά τόν κάθε ἄνθρωπο ἡ Δευτέρα Παρουσία δέν θά ἐπισυμβεῖ σέ ἕνα ἀπώτατο ἀπροσδιόριστο μέλλον, ἀλλά στήν ὁριακή στιγμή τοῦ θανάτου του, ὁ ὁποῖος ὡς κλέπτης ἔρχεται «ὀψέ ἤ μεσονυκτίου ἤ ἀλεκτροφωνίας ἤ πρωΐ»

Ἀντιλαμβανόμενοι ὅτι ἡ παροῦσα Κυβέρνησις ἄρχεται τῆς ὑλοποιήσεως τοῦ σχεδιασμοῦ διά τήν μεταχριστιανική Ἑλλάδα, θέτουσα ἤδη καί τό θέμα τοῦ δῆθεν «ἀναστοχασμοῦ» περί τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν εἰς τήν ἐκπαίδευση, ταπεινῶς φρονῶ ὅτι μετά τήν σταθεροποίηση τῶν οἰκονομικῶν τῆς χώρας θά ἀρχίσει ἡ κατά μέτωπον ἐπίθεση κατά τῆς Ἁγιωτάτης ἡμῶν Ἐκκλησίας διά τόν κατά τούς κυβερνώντας «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό» τῆς κοινωνίας. Εἰς αὐτόν τόν ἀποδομητικόν τους ρόλο πού ἔχει ὡς ἐφαλτήριο τό ἀθεϊστικό τους ἰδεολόγημα συναντῶνται μέ τήν βούλησι τοῦ Διεθνοῦς Σιωνιστικοῦ τέρατος καί τῶν διαφόρων μισθάρνων ἰνστρουκτόρων του στά ΜΜΕ, στήν διανόηση, στήν πολιτική δράση, στίς διάφορες ΜΚΟ, ἀκόμη καί ἐντός τῆς Θεολογικῆς ἐπιστήμης, καθώς καί μέ τή βούλησι τῶν κομματικῶν σχηματισμῶν τῆς Δημοκρατικῆς Συμπαράταξης καί τοῦ Ποταμιοῦ.

Μέ δεδομένο ὅτι ἡ ὁμόδοξος Ἐκκλησία τῆς Μολδαβίας μέ ἀφορμή ἀνάλογη νομοθετική πρωτοβουλία τῆς Πολιτείας, προέβη εἰς τόν κατά τούς ἱερούς Κανόνας καί τόν Εὐαγγελικόν Λόγον ἀναθεματισμόν τῶν αὐτουργῶν τῆς ἐγκληματικῆς αὐτῆς ἀνατροπῆς τοῦ θείου καί τοῦ ἀνθρωπίνου δικαίου, ἵνα διασώση τό ποίμνιόν Της ἐκ τῆς πνευματικῆς αὐτῆς λαίλαπος καί τῆς ἀμβλύνσεως τῆς ἠθικῆς συνειδήσεως τῶν ἀνθρώπων καί τοῦ φρικώδους διαμονικῆς ἐμπνεύσεως πανηδονισμοῦ, ταπεινῶς ὑποβάλλω τήν αἴτησι ἵνα ἐν τῇ ἔμφρονι Ὑμετέρᾳ κρίσει ἀποφασίσητε τήν ἔκτακτον σύγκλησι τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος διά τήν ἐπίσημον κατάγνωσι τοῦ ἐπιχειρουμένου ἀνοσιουργήματος, διά τό ὁποῖο ἤδη ὁ πνευματικός νόμος ἤρχισε νά λειτουργῆ διά τόν πρωταίτιο κ. Ὑπουργό ὁ ὁποῖος «ἄρχεται λαμβάνων τήν ἔνδικον μισθαποδοσίαν» Του ὅπως ἡ σοβαρή καταγγελία τοῦ τέως ὁμοτέχνου του Ὑπουργοῦ κ. Γ. Πανούση ἀποδεικνύει.

Ἐν ταὐτῷ ταπεινῶς ἀναφέρω τῇ Ἱερᾷ Συνόδῳ ὅτι ἐνῷ διά τοῦ φυλλαδίου «Πρός τόν λαόν» γνωστοποιήθηκαν αἱ ἀποφάσεις τῆς ΙΣΙ τοῦ Ὀκτωβρίου 2014 διά τόν πανίερο θεσμό τῆς οἰκογενείας δέν ἔχει εἰσέτι ὑλοποιηθεῖ ἀπόφαση τῆς ΔΙΣ περί ἀποδοκιμασίας τοῦ σήμερον ἐπιχειρουμένου τολμήματος ἀνατροπῆς τῆς ἀνθρωπίνης ὀντολογίας καί παρίσταται εὐλόγως φρονῶ ἄμεσος ἀνάγκη ὑλοποιήσεως τῆς ὡς εἴρηται Ὑμετέρας Σεπτῆς Ἀποφάσεως.

Κατασπαζόμενος τάς Ὑμετέρας Σεπτάς Δεξιάς διατελῶ,

+ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ»

 1. Ισλαμοφοβία και καθύβριση Μουσουλμανικού θρησκεύματος

 

Ακραίο ισλαμοφοβικό γενικά κατά των Μουσουλμάνων και καθυβριστικό του Ισλάμ άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου στις 14 Νοεμβρίου 2015, την επομένη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, στο οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνεται και ο ψευδής ισχυρισμός πως δήθεν «ο Μάρκο Πόλο [είπε πως] φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι». Μόνο που «Χρειάζεται μόλις δύο λεπτά ψάξιμο στο ίντερνετ για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει εδώ. Η Η φράση πρωτοδημοσιεύθηκε, όπως όλα δείχνουν, στο ίντερνετ το 2008, αποδιδόμενη σε κάποιον σύγχρονο φιλόσοφο Sabieski, αγνώστων λοιπών στοιχείων, και από εκεί διάφορα ακροδεξιά και ισλαμοφοβικά websites την πήραν και την διέδωσαν αποδίδοντάς την στον Μάρκο Πόλο. Το ίντερνετ, επαναλαμβάνω, είναι γεμάτο αναλύσεις του πώς διαδόθηκε αυτή η φράση και πόσο κατασκευασμένη είναι (πιο συχνά βρίσκει κανείς την εξήγηση της πλαστογράφησης, παρά την ίδια τη φράση). Οι μόνοι που την επαναλαμβάνουν πλέον είναι ακραία ρατσιστές προπαγανδιστές, σε προπαγανδιστικά sites και chain mails.» (http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/11/blog-post_287.html).

 

11

 

14 Νοεμβρίου 2015

 

ΣΩΤΗΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

 

Rock and roll will never die

http://m.athensvoice.gr/index.php?r=site%2Fpage&view=article&id=113872&cat=politics

«Tυφλότητα» είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου του ιστορικού Μαρκ Φερρό: τυφλότητα των ηγεσιών, τυφλότητα των μαζών. Ο Φερρό περιγράφει πώς δεν μπορούμε – και δεν θέλουμε – να αναγνωρίσουμε τα συνταρακτικά, συχνά τραγικά, φαινόμενα που οδηγούν σε ομοίως συνταρακτικά και τραγικά γεγονότα. Ο ισλαμοφασισμός δεν είναι καινούργιο φαινόμενο: τον έχουμε εκθρέψει στη Δύση και παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις, ηγεσίες και μάζες κοιμούνται τον ύπνο των δικαίων. Ψυχική ευρυχωρία; Ενοχές για ένα φαντασματικό παρελθόν; Έξαλλη αισιοδοξία; Χριστιανο-αριστερή πίστη στην ανθρώπινη καλοσύνη; Απύθμενη βλακεία της πολιτικής ορθότητας; Φόβος μπροστά στις ισχυρές ισλαμικές χώρες; Όλα αυτά μαζί με την ιστορική τυφλότητα που αναλύει ο Μαρκ Φερρό.

Δεν θα επεκταθώ εδώ στο χονδροειδές σφάλμα της πολυπολιτισμικότητας: όποιος ενδιαφέρεται για το ζήτημα ας αναζητήσει παλιότερα άρθρα και βιβλία. Άλλωστε, μολονότι η αντίθεσή μου στη πολυπολιτισμικότητα – στη μη αφομοίωση των μεταναστών και στην εξύμνηση του ισλάμ – είναι μειονοτική, δεν είμαι η μόνη που τη διατυπώνω. Προσθέτω ωστόσο ότι όσα υφιστάμεθα από τους ισλαμιστές (όχι μόνον την τρομοκρατία αλλά την καθημερινή πίεση, τη συμπεριφορά μίσους) δεν οφείλονται στις «επεμβάσεις» της Δύσης στις χώρες της Ανατολής, αλλά στην πολεμοχαρή και φθονερή φύση του ισλάμ: το ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία σαν τις άλλες, αγαπητοί συμπολίτες° είναι πολιτικό πρόγραμμα, είναι ιδεολογία εκβαρβαρισμού.

Θα θίξω τρία σημεία: πρώτον, την ανεπάρκεια, τη θλιβερή αναπηρία, των σημερινών ευρωπαϊκών ηγεσιών. Αν στη θέση του Φρανσουά Ολάντ και της εύθυμης παρέας του ήταν ο Ντε Γκολ, ο Πομπιντού ή ο Μιτεράν, η Γαλλία θα είχε κηρύξει πόλεμο στο Ισλαμικό Kράτος και, πιθανότατα, θα τον είχε κερδίσει. Επίσης, θα λειτουργούσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι δυνάμεις ασφαλείας, δηλαδή ό,τι προασπίζει τους πολίτες από τη βία και την αυθαιρεσία.

Ακόμα και οι επίσημες δηλώσεις μετά την πρόσφατη σφαγή ακούγονται χλιαρές: οι φοβισμένοι και οκνηροί υπάλληλοι της γαλλικής γραφειοκρατίας πασχίζουν να μην εξερεθίσουν τον μουσουλμανικό πληθυσμό που τρώει και πίνει με κρατικές παροχές παραβιάζοντας τους νόμους της γαλλικής δημοκρατίας. Οι νόμοι αυτοί κερδήθηκαν με αγώνες: σήμερα τσαλαπατάμε τους κοινωνικούς αγώνες που δημιούργησαν τα φιλελεύθερα καθεστώτα – η αχαριστία του σύγχρονου ανθρώπου είναι πρωτοφανής° και ο συνδυασμός με την προαναφερθείσα τυφλότητα κλονίζει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Το πρόβλημα πάντως, σύμφωνα με τους Γάλλους σοσιαλιστές, είναι η άνοδος της ισλαμοφοβίας, ενός φυσικού και αυτονόητου αντανακλαστικού, που, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει τους Γάλλους πολίτες στον αριστεροδεξιό συνασπισμό της Μαρίν Λε Πεν. Σε τελική ανάλυση, ο στόχος του Σοσιαλιστικού κόμματος δεν είναι η ανάσχεση του ισλαμοφασισμού αλλά η απόσπαση ψήφων – παλιά ιστορία αυτή.

Δεύτερο σημείο: αν οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι (που, σας διαβεβαιώ, είναι λιγοστοί και αμήχανοι μέσα στο αγριεμένο ισλαμικό πλήθος), θέλουν να αποφύγουν τον στιγματισμό, πρέπει να κατέβουν μαζικά στους δρόμoυς –σήμερα, τώρα-- και να διαμαρτυρηθούν για τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας που διαπράττονται στο όνομα του Αλλάχ. Όμως, θα επιμείνω: όπως έλεγε ο Μάρκο Πόλο, «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι». Πολύ λίγα έχουν αλλάξει στο ισλάμ από τον ύστερο Μεσαίωνα. Σήμερα, μετριοπαθείς μουσουλμάνοι είναι μόνον οι εκκοσμικευμένοι, τουτέστιν όσοι έχουν εγκαταλείψει την ισλαμική τους ανατροφή – όπως έχουν κάνει πολλοί χριστιανοί στη Δύση. Περιμένω λοιπόν να κατεβούν στους δρόμους όλοι οι καλοί άνθρωποι της Ανατολής και να στηρίξουν τη δυτική δημοκρατία που τους προστατεύει και τους ταΐζει: αν δεν το κάνουν ή αν το κάνουν με μισή καρδιά θα επιβεβαιωθεί η υποψία της ρητής, υπόρρητης ή διφορούμενης στήριξης στον ισλαμοφασισμό.

Με το τρίτο σημείο απευθύνομαι στους ισλαμιστές και στους ποικίλους φίλους τους – μεταξύ των οποίων στους συμπατριώτες μας που πιστεύουν, όπως ο Γεννάδιος Β’, ότι «κάλλιον ειδέναι φακιόλιον τούρκικον παρά καλύπτρα λατινική»: ό,τι και να κάνετε, όσους και σκοτώσετε, συκοφαντήσετε και φιμώσετε, ο δυτικός πολιτισμός θα επιζήσει° είναι απείρως ισχυρότερος° εξάλλου, η εναλλακτική πρόταση ήταν και παραμένει η βαρβαρότητα.

Όσον αφορά δε την καταστροφή του Bataclan όπου έχουμε δει μερικές από τις καλύτερες ροκ συναυλίες της ζωής μας, είμαι εδώ να σας θυμίζω ότι το ροκ δεν θα πεθάνει ποτέ, ότι ποτέ δεν θα αντικατασταθεί από προσευχές κι από αμανέδες.

 1. Βανδαλισμός και κλοπή στα γραφεία μειονοτικού κόμματος

12

Στις 9 το πρωί της 8 Δεκεμβρίου 2015 μετά από ειδοποίηση του συμβούλου του προέδρου που πήγε να μπει στα (όχι ακόμα εγκαινιασμένα) γραφεία του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ – DEB) στην Κομοτηνή, ο αντιπρόεδρος του DEB Ozan Ahmetoglu βρήκε το κτίριο των γραφείων παραβιασμένο και τα περισσότερα τζάμια σπασμένα. Σε έναν εσωτερικό χώρο που προορίζονταν για έκθεση αντικειμένων του αποθανόντος σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ιδρυτή του κόμματος Sadik Ahmet, απουσίαζε το κυρίως έκθεμα που ήταν το κατεστραμμένο όχημα με το οποίο συνέβη το μοιραίο αυτοκινητιστικό. Στον τοίχο υπήρχε η υπογραφή “Φρουροί της Θράκης”, η οποία δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί, και παραπέμπει μόνο ελαφρώς σε ακροδεξιά οργάνωση που δρούσε πριν δεκαετίες και ονομαζόταν “Γεράκια της Θράκης”. Η αστυνομία ήταν εκεί όταν έφτασε ο Ozan Ahmetoglu και πήρε αποτυπώματα και καταθέσεις. Ως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα των ερευνών ενώ τα θύματα δεν έχουν καν ενημερωθεί αν έχει σχηματισθεί δικογραφία.

 1. Ομοερωτοφοβικό παραλήρημα μητροπολίτη

Στις 9 Δεκεμβρίου 2015, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, δημόσιος λειτουργός που έχει για αυτό τελέσει με τα εδώ αναφερόμενα και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, ανάρτησε στο ιστολόγιό του κείμενο (έμφαση στο πρωτότυπο) με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2015 του οποίου την ομοερωτοφοβία με προτροπή σε βία κατά ομοερωτικών ατόμων επισήμαναν στα αναδημοσιευόμενα κείμενα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού. Μετά από αυτά, στις 12 Δεκεμβρίου 2015 ο μητροπολίτης επανήλθε με τις επισυναπτόμενες πιο ακραίες ομοερωτοφοβικές δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha (Οδός Αμπελακίων, θέση Πέτσα - Βακαλόπουλου, ΒΙΟΠΑ Παλλήνης Αττικής) ο οποίος τις ανέχθηκε χωρίς αντίλογο άρα συμμετέχει στην ποινική ευθύνη. Τέλος, σε επισυναπτόμενη επιστολή του σε άλλο μητροπολίτη στις 17 Δεκεμβρίου 2015 έφτασε να αποκαλέσει την ομοφυλοφιλία «έγκλημα»!

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!

 ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!

http://mkka.blogspot.gr/2015/12/blog-post_9.html

_______________Δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τους ανθρώπους! Κριτής όλων μας είναι ο Θεός. Καρδιογνώστης και Κριτής! Κριτής και Kαρδιογνώστης! Το μόνο που μας επιτρέπεται για τους άλλους, είναι να προσευχώμεθα γι' αυτούς! Να παρακαλούμε τον Πανάγαθο Θεό για "την επιστροφή των πεπλανημμένων"! 
__________Παρά ταύτα αυτό, που μας επιτρέπεται, είναι να κρίνουμε τις πράξεις των, να καταγγέλλουμε δε τις άνομες πράξεις των! Υπάρχει μάλιστα μια αρχή, σύμφωνα με την οποίαν "τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως και ελέγχονται!"

___________Αλλά και ο Νόμος του Θεού αυτό μας το επιβάλλει! Ο Απόστολος Παύλος, γράφει πρός τούς κατοίκους της Εφέσου: 

«Και μη συγκοινωνείτε τοις έργοις τοις ακάρποις του σκότους, μάλλον δε και ελέγχετε. Τα γάρ κρυφή γινόμενα υπ' αυτών αισχρόν εστιν και λέγειν»(Εφεσ. 5, 11-12).

_________Με βάση, λοιπόν, αυτό τό αξίωμα της ζωής, κυρίως δε σε εφαρμογή των λόγων του Αγίου Αποστόλου Παύλου, μπορούμε να κρίνουμε τις πράξεις, όχι τα πρόσωπα! Υπάρχει εδώ μια μικρή λεπτομέρεια. Τις πράξεις τις ενεργούν πρόσωπα! Όταν λοιπόν κρίνεις μια πράξη, τότε κατ' ανάγκην δεν αναφέρεσαι και στα πρόσωπα; 

___________Φαινομενικά ο συλλογισμός αυτός φαίνεται να είναι σωστός. Δεν είναι όμως! Έστω ένα παράδειγμα: Ας υποθέσουμε, ότι ο Νίκος Κολοκυθόπουλος μπήκε σε ενα σουπερμάρκετ και έκλεψε ένα πακέττο μακαρόνια. Μπορώ, λοιπόν, να κρίνω και να καταδικάσω τήν πράξη του, δηλ. την κλοπή, αλλά δεν ημπορώ να χαρακτηρίσω τόν Νίκο ως κλέφτη! Μπορώ δηλ. να εκφρασθώ ως εξής: Όταν πάμε σε ένα κατάστημα και εκεί κλέψουμε κάτι, αυτό δεν επιρτρέπεται! Διότι η κλοπή είναι αμαρτία! Μπορώ επίσης να είπω, ότι -καθώς εδιάβασα στην εφημερίδα- ο Νικος Κολοκυθόπουλος συνελήφθη, διότι στο σουπερμάρκετ ΑΒ έκλεψε ένα πακέτο μακαρόνια! Αλλά δεν μου επιτρέπεται νά προχωρήσω λέγοντας, «βρε τον παληάνθρωπο, τον κλέφτη» κλπ. 

 __________Νομιμοποιούμεθα, λοιπόν, και από το θείο καί από το ανθρώπινο Δίκαιο να κρίνουμε πράξεις των άλλων, μάλιστα δε τις αμαρτωλές πράξεις!


_________
Αυτή όμως η γενική Αρχή, κατά την γνώμη μας, δεν μπορεί να ισχύει για τα πολιτικά Πρόσωπα! Εδώ, αντιθέτως, νομιμοποιούμεθα και μπορούμε να κρίνουμε και τις πράξεις τους και τα πολιτικά πρόσωπα! Διότι τα Πολιτικά Πρόσωπα εκλέγονται, δηλ. επιλέγονται, από τόν Λαό και επομένως λογοδοτούν ενώπιον του Ελληνικού Λαού! Τι άλλο άραγε δηλώνουν οι απεργίες; Την έκφραση μιάς απαρέσκειας εκ μέρους μιάς μερίδος ψηφοφόρων εναντίον ενός νομοθετήματος! Με άλλα λόγια εκφράζουν, και μάλιστα δυναμικά, την απόρριψη και την καταδίκη είτε πράξεων των Πολιτικών Προσώπων, είτε την αποδοκιμασία αυτών των ιδίων των Πολιτικών Προσώπων! Ώστε προκειμένου περί των Πολιτικών μπορούμε να κρίνουμε και τις πράξεις και τά πρόσωπα,μόνον και μόνον διότι με την ψήφο μας τους παρεχωρήσαμε το δικαίωμα να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της Χώρας και να μας κυβερνήσουν! 
__________Επικαλούμενοι, λοιπόν, το δικαίωμα αυτό κι εμείς σήμερα από τη θέση αυτή θα κρίνουμε και θα επικρίνουμε κάποιο πολιτικό πρόσωπο, το οποίο μπροστά στο φέρετρο ενός ηθοποιού, στον οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω, εταύτισε τον εαυτό του με την αθλιότητα της ομοφυλοφιλίας! 
____________Από τα ΜΜΕ σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2015 πληρο-φορηθήκαμε, ότι απεβίωσε ο ηθοποιός Μηνάς Χ....βας. Διαβάζουμε λοιπόν σε κάποιο ιστότοπο:«Πολλοί δεν γνώριζαν καν ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Με αφορμή όμως την κηδεία του, βγήκε και τον ξεφώνησε, ότι είναι τέτοιος, ο εραστής του (από πάνω ή από κάτω;) ο νεαρός Κώστας Φαλ.....κης, .......
μαινόμενος που ο Νόμος δεν του επέτρεψε να παντρευτεί τον ηθοποιό με τον οποίο συζούσε τα τελευταία 25 χρόνια!»(βλ. "xairete.blogspot.gr" 04.12.2015). 

__________Στη συνέχεια στο προσκήνιο προέβαλε μια άλλη ηθοποιός και Βουλευτής, θαυμάστρια και φίλη του αποθανόντος, η κα Άννα Β..., η οποία, απευθυνομένη πρός τον νεκρό, είπε και τα εξής: «Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων»!!!!!
_______Καταγγέλλουμε, λοιπόν, απερίφραστα το θράσος αυτού του πολιτικού προσώπου! Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια και την καταδικάζουμε χωρίς δισταγμό! Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!

_________Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι! 
_________Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας: 

«άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!»

__________ Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι' αυτούς ως εξής: «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς» (Ψαλμός 103). Δηλ. Ας εξαφανισθούν από την γήόλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν! Στον αγύριστο να πάνε όλοι αυτοί οι καταραμένοι!

Σας υπενθυμίζω τα λόγια αυτών των αμαρτωλών και ανόμων:

«Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, φίλε Μηνάκο, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων. Σε φιλώ!

 Άννα»!!!!!


Αίγιον, 4 Δεκεμβρίου 2015

+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

14

 

11/12/2015

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ:

Κήρυγμα μίσους και ομοφοβίας από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο

http://www.syriza.gr/article/Erwthsh-boyleytwn-SYRIZA:-Khrygma-misoys-kai-omofobias-apo-ton-Mhtropolith-Kalabrytwn-kai-Aigialeias-Ambrosio.html#.VwZ6b6xIQbg

Προς τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αγανάκτηση και έντονο προβληματισμό προκάλεσε η ανοιχτή επιστολή μίσους και ομοφοβίας του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, με αφορμή το ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καλεί ανοιχτά σε προπηλακισμό και δημόσια διαπόμπευση των ομοφυλοφίλων αλλά και όσων δίνουν αγώνες για τα δικαιώματά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτοί «δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως», ενώ δανειζόμενος εδάφιο της Αγίας Γραφής, εύχεται τον αφανισμό τους από προσώπου γης!

Ο παραπάνω παραληρηματικός του λόγος αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στον ανεπίστρεπτο κατήφορο του σκοταδιστή Μητροπολίτη Αμβρόσιου. Ωστόσο, μείζον θέμα δημιουργείται από το γεγονός ότι οι μισαλλόδοξες αυτές δηλώσεις στοχοποιούν συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και ως εκ τούτου εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου 4285/2014.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το άρθρο 1 του προαναφερθέντος νόμου αναφέρει ρητά: «Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 - 20.000) ευρώ».

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει, δεδομένου ότι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Αμβρόσιου είναι ποινικά κολάσιμες βάσει της αντιρατσιστικής νομοθεσίας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Καραγιαννίδης Χρήστος

Βαγενά Άννα

Βάκη Φωτεινή

Καββαδία Ιωαννέτα

Κατριβάνου Βασιλική

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Μπγιάλας Χρήστος

Παυλίδης Κώστας

Σέλτσας Κωνσταντίνος

Σταμπουλή Αφροδίτη

15

 

10 Δεκεμβρίου, 2015

Νέο ξέσπασμα "χριστιανικής αγάπης" από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο - Άμεση ανάγκη αλλαγής της ισχύουσας αντιρατσιστικής νομοθεσίας

Σπύρος Δανέλλης

http://topotami.gr/neo-xespasma-christianikis-agapis-apo-ton-mitropoliti-kalavriton-amvrosio-amesi-anagki-allagis-tis-ischiousas-antiratsistikis-nomothesias/

Δυστυχώς, μόνο έκπληξη δεν προκαλούν πια τα λόγια "αγάπης και ανεκτικότητας", που εκτοξεύει με κάθε ευκαιρία ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Αυτή τη φορά η φλογερή ρομφαία του "γνήσια" χριστιανικού πνεύματός του, στοχοποιεί μια πάγια κατάκτηση των υπόλοιπων κανονικών ευρωπαϊκών χωρών, η οποία έχει χαρακτηριστικά καθυστερήσει να έλθει και στην Ελλάδα, αυτή του Συμφώνου Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Εκτός από τους ομοφυλόφιλους /«ξεφτιλισμένους», ο σταυροφόρος Μητροπολίτης καταδικάζει εκ των προτέρων και όλους εκείνους τους βουλευτές /«ελαττωματίες, ανθρωπάρια, αποβράσματα της Κοινωνίας και ενεργούμενα των Δυνάμεων του Σκότους», που προτίθενται να ψηφίσουν το προσφάτως εισαχθέν στη Βουλή νομοσχέδιο.

Αφού η Εκκλησία της Ελλάδας διστάζει να συμμαζέψει τα του οίκου της και να εγκαλέσει τον αχρείαστο "ζηλωτή", η Πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα. Ο ισχύων αντιρατσιστικός νόμος πρέπει τάχιστα να τροποποιηθεί, ώστε αντί να ποινικοποιεί την επιστημονική έρευνα καθώς και την τέχνη, που οδηγεί σε «μεσαιωνικές» δίκες, όπως στην περίπτωση του καθηγητή Ρίχτερ, να αντιμετωπίζει και όλους όσοι από δημόσια θέση καλούν σε βία, διαχωρίζοντας τους πολίτες με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Στα «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!» του "σεπτού" Μητροπολίτη, ο πολιτικός κόσμος της χώρας οφείλει να απαντήσει θεσμικά, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις: «Τροποποιούμε τον αντιρατσιστικό νόμο και αφήνουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της…».

Νέο οχετό εξαπέλυσε ο Αμβρόσιος
http://www.thepressproject.gr/article/85788/Neo-oxeto-eksapeluse-o-Ambrosios

 

12 Δεκεμβρίου 2015


Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, συνεχίζει να προκαλεί. Μετά το πρώτο ξέσπασμα μίσους κατά των ομοφυλόφιλων, επανήλθε χαρακτηρίζοντας τους αποβράσματα της κοινωνίας


«Χαίρομαι γιατί έγινε μεγάλος ντόρος, όχι για το όνομά μου -ας με βρίζουν δεν με νοιάζει. Ο κόσμος άκουσε ότι υπάρχει και ένας ιεράρχης ο οποίος μιλάει κατά της ομοφυλοφιλίας. Αυτό ερεθίζει τα πνεύματα γιατί ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Εάν ο άνθρωπος ζει κατ' ιδίαν το πάθος αυτό, δεν το ξέρω και δεν ασχολούμαι. Εάν έρθει να μου εξομολογηθεί ότι έχω αυτό το πάθος θα τον συμβουλεύσω να το νικήσει και να διορθώσει τη ζωή του. Εάν το πράξει τον αγκαλιάζω και τον τιμώ. Εάν μένει στην αμαρτία του και την υπερσπίζεται του λέω "κάνεις λάθος, πήγαινε κάπου αλλού"», δήλωσε ο Αμβρόσιος σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha.

Παράλληλα, κατέκρινε τη στάση πολιτικού που στην κηδεία του Μηνά Χατζησάββα είπε στον σύντροφο του πως θα αγωνιστεί για να ψηφιστεί ο νόμος περί συμβιώσεως ομοφυλοφίλων. «Πάει στην κηδεία του ηθοποιού η πολιτικός κ. Άννα, δεν λέω το επώνυμό της, και λέει "σου ορκίζομαι θα αγωνιστώ για να ψηφιστεί ο νόμος περί συμβιώσεως ομοφυλοφίλων". Αυτή την πράξη καταδικάζω. Αυτό το πρόσωπο καταδικάζω. Ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι απορριπτέοι, είναι από όλη την κοινωνία, αλλά τον πολιτικό ο οποίος φέρεται έτσι φτύστε τον. Αυτά είναι κρίσεις και χαρακτηρισμοί για τους ομοφυλόφιλους, αυτοί που κάνουν την πράξη αυτή είναι αποβράσματα της κοινωνίας, δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι».

«Ειπέ τη Εκκλησία» (Ματθ. 18,17)

http://mkka.blogspot.gr/2015/12/1817.html

Εν Αίγίω τη 17η Δεκεμβρίου 2015

Σεβασμιώτατον

Μητροπολίτην Σισανίου καί Σιατίστης

κ. ΠΑΥΛΟΝ

Ἱεράν Μητρόπολιν

503 00 ΣΙΑΤΙΣΤΑΝ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ

Σεβασμιώτατε καί Ἀγαπητέ μοι ἐν Χριστῷ Ἀδελφέ,

 Μέ προσοχήν ἀνέγνωσα τίς Δηλώσεις Σας διά τό «Σύμφωνον ἐλεύθερης συμβίωσης», ὅπως δημοσιεύονται εις τήν ἱστοσελίδα «Romfea.gr» καί Σᾶς συγχαίρω διά τήν σαφῆ τοποθέτησίν Σας. Πράγματι ἡ Χώρα μας ὁδηγεῖται σέ ἡμέρες «σήψης καί παρακμῆς».

Ἀνέγνωσα βεβαίως καί τό σημεῖον, τό ἀναφερόμενον εἰς τήν ἐλαχιστότητά μου. «Αὐτός ὁ λόγος πού ἀκούσθηκε ἀπό ἱερωμένο πρόσωπο ΔΕΝ ἔχει σχέση μέ τήν Ἐκκλησία γιατί δέν ἔχει καμμιά σχέση μέ τόν Χριστό. Ὁ Χριστός δέν μίλησε ΠΟΤΕ μέ τέτοιο τρόπο γιά τούς ἀποτυχημένους καί τους ἁμαρτωλούς», γράφετε ἐπί λέξει.

Τοιουτοτρόπως καταδεικνύεται, καί ἑπομένως ἀποδεικνύετε καί ὁμολογεῖτε, ὅτι τό κατ’ἐμοῦ ἀρχαῖον πάθος κυριαρχεῖ ἀκόμη εἰς τήν ψυχήν Σας.

Σᾶς πληροφορῶ ἐντίμως, ὅτι Σᾶς συγχωρῶ ἐκ βάθους καρδίας! Λυποῦμαι ὅμως βαθύτατα, διότι ἕνας κατά τά ἄλλα σεβάσμιος λειτουργός τοῦ ἁγίου Θυσιαστηρίου ἀφήνει ἀφύλακτον τήν ψυχήν του!

Ἐάν Σᾶς εἶχον ἀπευθύνῃ ἐρώτησιν, προκειμένου νά χαρακτηρίσετε τίς θέσεις μου ἐπί τοῦ προκειμένου θέματος, θά ἐδικαιολογεῖτο ἴσως νά ἐξωτερικεύσετε τά κατ’ ἐμοῦ ἀφιλάδελφα αἰσθήματά Σας! Ἀλλά νά προβαίνετε δημοσίως καί ἐξ ίδίας πρωτοβουλίας σέ κρίσεις καί χαρακτηρισμούς ἐναντίον ἑνός ἐν Χριστῷ ἀδελφοῦ Σας δέν εἶναι τιμητικόν διά τήν Σεβασμιότητά Σας. Ἐκφράζει ὅμως αὐτό τό νέον ἦθος, τό ὁποῖον ὀλίγον κατ’ ὀλίγον εἰσάγεται εἰς τούς κόλπους τῆς Εκκλησίας!

Τελικῶς ἡ ἀπορία μου εἶναι ἡ ἑξῆς: πῶς συμβιβάζετε τά εἰς τήν συνείδησίν Σας, ὅταν διά μέν τό ἔγκλημα τῆς ὁμοφυλοφυλίας εἶσθε τόσον ἐπιεικής, ἐνῷ ἀντιθέτως διά τι φραστικόν ὀλίσθημα -ἐάν ὄντως εἶναι ὀλίσθημα καί οὐχί ἐνσυνείδητος τρόπος διεγέρσεως τῶν συνειδήσεων τῶν πιστῶν- ἑνός ἀδελφοῦ Σας εἶσθε τόσον αὐστηρός κριτής; «Αὐτός πού γράφει αὐτή τήν ὥρα ἔχει δεχθῆ καί ἔχει στηρίξει τέτοια πρόσωπα» γράφετε εἰς τό κείμενόν Σας!

Ταῦτα μετά πολλῆς εἰλικρινείας ἐθεώρησα χρέος μου νά ἐκθέσω εἰς τήν ἀγάπην Σας, νά ἐκζητήσω δέ τήν συγγνώμην Σας διά τόν σκανδαλισμόν, τόν ὁποῖον ἀθελήτως Σᾶς ἐπροξένησα, ἐπί πλέον δέ νά ζητήσω καί τήν πρός Κύριον ἱκεσίαν Σας, διά νά συγχωρήσῃ ἐμέ τόν ἁμαρτωλόν καί τρισάλθιον δοῦλον Του.

Ἐπί δέ τούτοις Σᾶς ἀσπάζομαι ἐν Κυρίῳ καί Σᾶς εὔχομαι

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Ἐλάχιστος ἐν Χριστῷ Ἀδελφός

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

 1. Ομοερωτοφοβικές δηλώσεις μητροπολίτη

Στις 13 Δεκεμβρίου 2015, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, δημόσιος λειτουργός που έχει για αυτό τελέσει με τα εδώ αναφερόμενα και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, έκανε και μάλιστα από άμβωνος τις ακόλουθες ομοερωτοφοβικές δηλώσεις:

Ομοφοβίας το ανάγνωσμα από τον Άνθιμο: Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις

http://left.gr/news/omofovias-anagnosma-apo-ton-anthimo-oyte-ta-zoa-den-ehoyn-tetoies-diatheseis#sthash.54ncNjub.cFEq6QSd.dpuf

13 Δεκεμβρίου 2015

Νέες ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις διατύπωσε για άλλη μία φορά από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με αφορμή το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης- η ισχύς του οποίου επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς όπου λειτούργησε την Κυριακή, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σημείωσε πως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο από την Εκκλησία το σύμφωνο συμβίωσης και συμμερίστηκε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εμμείνει στη θέση ότι εναλλακτικές μορφές οικογένειας συνιστούν εκτροπές του οικογενειακού θεσμού.

«Υπήρξε ποτέ τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται ο άνδρας τον άνδρα και η γυναίκα την γυναίκα; Και να θέλουν να τους δώσουμε και δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν», ανέφερε. «Για να τα μεγαλώσουν πώς, να τους προσφέρουν τι, και να τους πουν τι;», συνέχισε και έκανε λόγο περί «τρελών φαινομένων». «Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις!», ανέφερε στο ομοφοβικό του παραλήρημα.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος παρατήρησε πως δεν είναι έντονη η αντίδραση της αντιπολίτευσης στο θέμα. «Αλλά εμείς το θέμα αυτό δεν το βλέπουμε με καμιά πλευρά πολιτική ή κομματική. Αποκλειστικά και μόνο χριστιανική».

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Όπως είπε, οι εν λόγω δηλώσεις ήταν «σκληρές», παρ' όλα αυτά αναρωτήθηκε: «Δεν είναι σκληρό το νομοθέτημα;».

 1. Ομοερωτοφοβικές δηλώσεις βουλευτή

Στις 16 Δεκεμβρίου 2015, ο βουλευτής και δημόσιος λειτουργός Κωνσταντίνος Κατσίκης έκανε και μάλιστα στη Βουλή τις ακόλουθες ομοερωτοφοβικές δηλώσεις:

Κλειστά τα στόματα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στο ομοφοβικό παραλήρημα του Κατσίκη των ΑνΕλ

www.vouliwatch.gr/κλειστά-τα-στοματα-των-βουλευτών-συρι/

16 Δεκεμβρίου 2015


Εξόχως ήπια η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των ΑνΕλ Κωνσταντίνου Κατσίκη, στην επί των άρθρων συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, του νομοσχεδίου που περιέχει και τις διατάξεις για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Κατσίκης αντικατέστησε στην αρχή της συνεδρίασης τον ειδικό αγορητή των ΑνΕλ Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος εισηγήθηκε κανονικά το νομοσχέδιο στα άρθρα, ενώ αφού ψήφισε «όχι» για του ΑνΕλ επί της αρχής, τοποθετήθηκε και στη συνέχεια. «Το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούσε να μην έρθει τώρα. Θα μπορούσαμε να συζητάμε κάτι άλλο σήμερα. Είναι ένα σύμφωνο συμβίωσης το οποίο είμαι πεπεισμένος ότι παραπέμπει σε συνέχεια ώστε και τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να προβαίνουν σε γάμο και υιοθεσία. Προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας. Η ομοφυλία παραπέμπει σε μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπομένων», είπε ο κ. Κατσίκης.

Στο άκουσμα αυτών, η μόνη αντίδραση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον βουλευτή και δικηγόρο Σπυρίδωνα Λάππα, ενώ ακόμα και η εισηγήτρια του νομοσχεδίου Βασιλική Κατριβάνου, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σιώπησαν. «Πιθανή υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια παραβιάζει την αρχή της ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού. Το παιδί δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Δηλώνω την πρόθεσή μου να καταψηφίζω. Οι Έλληνες δεν θα διασπαστούμε. Η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατόν να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς», πρόσθεσε ο κ. Κατσίκης.

«Λέτε ότι πιστεύετε στην αξία των ανθρώπων» επιχείρησε να απαντήσει ο κ. Σπύρος Λάππας για να συνεχίσει «ποιων ανθρώπων; Όλων; Δεν υπάρχει παρεκτρεπόμενος εκτός εκείνων που ο νόμος ορίζει», πρόσθεσε. «Δεν αντιδικούμε. Θεωρητική συζήτηση κάνουμε», είπε τέλος, για να κατεβάσει τους τόνους, αφού δεν βρήκε υποστήριξη από τους συναδέλφους του.

 1. Ομοερωτοφοβική επιστολή συνομοσπονδίας πολυτέκνων στη Βουλή

Στις 15 Δεκεμβρίου 2015, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ - Πλατεία Ελευθερίας 22, Αθήνα), απέστειλε στη Βουλή την ακόλουθη ομοερωτοφοβική επιστολή, όπως κατήγγειλε στη Βουλή την επόμενη ημέρα 16 Δεκεμβρίου 2015 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης:

Επιστολή ΑΣΠΕ προς τους κ. βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής ΔΔΔΤΔ για το "σύμφωνο συμβίωσης"

http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3135&Itemid=2

 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 Αθήνα, 15/12/2015

Προς

Τους Αξιοτίμους κ.κ. Βουλευτές

Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης,

Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Ενταύθα

Αξιότιμε/η Κύριε/α Βουλευτά.

Αναφορικά με το σχέδιο νόμου «Σύμφωνο Συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις», που θα συζητηθεί σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής της οποίας είσθε μέλος, σάς αποστέλλουμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΑΣΠΕ για το θέμα αυτό στις 20/11/2015.

Με εκτίμηση,

Για την ΑΣΠΕ

 Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος Εμμανουήλ Χρυσόγελος

 ----

Η ΑΣΠΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΤΟΥ «ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, που εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις 205.000 και πλέον πολύτεκνες οικογένειες, διαμαρτύρεται έντονα για το επονείδιστο Νομοσχέδιο «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ», που προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο προτίθεται να επεκτείνει την ισχύουσα ήδη νομοθεσία και στα λεγόμενα «ομόφυλα ζευγάρια».

Η συγ(Κυβέρνηση), μη μπορώντας να αντισταθεί, συμμορφώνεται στις επιταγές της ηθικά και πνευματικά παραπαίουσας Ευρώπης και με το νομοσχέδιο αυτό ανατρέπει καθ’ ολοκληρία τις αξίες, τα ιδανικά και τις παραδόσεις της Ελληνικής κοινωνίας

Σύμφωνα με τον ορισμό του νομομαθούς Ρωμαίου Μοδεστίνου , ο θεσμός του γάμου αποτελεί: «ανδρός και γυναικός συνάφεια και συγκλήρωση του βίου δια παντός, Θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία».

Με το νομοσχέδιο ο θεσμός του γάμου αντιμετωπίζεται θεσμικά και μόνο ως δικαιοπρακτική ενέργεια που ρυθμίζει τις σχέσεις των μερών και αποϊεροποιείται πλήρως.

Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεταβάλλεται το τιμιότατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και καθίσταται εμφανής η προσπάθειά του να υποκατασταθεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομικές προβλέψεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους.

Καταδικάζει όμως το ολίσθημα του Υπουργείου γιατί επιχειρεί νομοθετικά να απαξιώσει και να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του ατόμου και να εκμηδενίσει τον υψηλό και θεοϊδρυτο θεσμό της οικογένειας, που στηρίζεται στο τρίπτυχο (άρρεν + θήλυ + παιδιά).

Με το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται θεσμικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας, φαλκιδεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απενοχοποιείται η παράχρηση των σωματικών οργάνων του ανθρώπινου είδους και επιχειρείται να μεταβληθεί ο εν τιμή δημιουργηθείς άνθρωπος σε βοσκηματώδη ύπαρξη.

Η ΑΣΠΕ καλεί όλους του Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους αρμοδίους Φορείς να μην ενδώσουν στην ψήφιση του επονείδιστου αυτού νομοσχεδίου.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

Προκλητική επιστολή από τη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων για τους ομοφυλόφιλους

http://www.thepressproject.gr/article/86378/Proklitiki-epistoli-apo-ti-Sunomospondia-Poluteknon-gia-tous-omofulofilous

 

16 Δεκεμβρίου 2015


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, επιτέθηκε στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας από τη Βουλή, με αφορμή επιστολή της Συνομοσπονδίας που χαρακτηρίζει μη φυσιολογικούς ανθρώπους τους ομοφυλόφιλους

Η επιστολή της ΑΣΠΕ ζητά τη μη έγκριση του συμφώνου συμβίωσης για όμοφυλα ζευγάρια, χρησιμοποιώντας προκλητικό λεξιλόγιο. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν οδηγηθεί σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους.

«Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεταβάλλεται το τιμιότατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και καθίσταται εμφανής η προσπάθειά του να υποκατασταθεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομικές προβλέψεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Ο Χ. Καραγιαννίδης ζήτησε από τους υπόλοιπους βουλευτές να καταγγείλουν την επιστολή αυτή και τόνισε πως «οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου. Οι κύριοι αυτοί είναι φορέας με τον οποίο εμείς θα συνδιαλλαγούμε. Προσωπικά εγώ δηλώνω ότι τους απεχθάνομαι. Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια».

 1. Ρατσιστική λεκτική βία και ρατσιστικές απειλές κατά μειονοτικού στη Θράκη

Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 ο Dagli Yasar, πρόεδρος του συλλόγου «Αθλητικό, πολιτιστικό σωματείο “Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη” Ελλήνων πολιτών, Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, με μητρική γλώσσα τα τουρκικά, στο δήμο Αλεξανδρούπολης» (http://booksjournal.gr/slideshow/item/1953-κίνημα-γιώργου-παπανδρέου-με-γυναίκες,-μετανάστες,-αμεα-και-μειονοτικούς) δέχθηκε δύο απειλητικά και υβριστικά τηλεφωνήματα από τον Νικόλα Κοζάρη, πρώην συνυποψήφιό του με τοπικό συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, με στόχο τον εκβιασμό του ώστε να συμμετάσχει τις προεδρικές εκλογές της Ν.Δ. υποστηρίζοντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Μετά την άρνηση του πρώτου (αφού είναι στέλεχος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.http://booksjournal.gr/slideshow/item/1953-κίνημα-γιώργου-παπανδρέου-με-γυναίκες,-μετανάστες,-αμεα-και-μειονοτικούς) και την καταγγελία, εκ μέρους του, του περιστατικού στο facebook (χωρίς καμία ονομαστική αναφορά στον εκβιαστή) ο δεύτερος για να τον προλάβει κατέθεσε μήνυση για εξύβριση. Ο καταγγέλλων απάντησε και αυτός με μήνυση για εξύβριση και απειλή, δεδομένου ότι στα δύο τηλεφωνήματα αλλά και στο τμήμα ο Κοζάρης (ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται δημοσίως ως χουντικός http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/94057-n-kozaris-eimai-xountikos-kai-vasilikos) τον απείλησε, προσπάθησε να τον χτυπήσει και τον έβρισε με εκφράσεις όπως: “θα σου κλείσω το σύλλογο”, “έβγαλε γλώσσα ο γύφτος”, “κωλότουρκοι, Κατσίβελοι, μπάσταρδοι”, “θα σας κάψω”, “θα σε δέσω και θα σε στείλω Τουρκιά”, “θα σας τινάξω στον αέρα”. Δυστυχώς, η τοπική αστυνομία δεν χαρακτήρισε την πράξη ρατσιστικό έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και το θύμα δεν γνώριζε αυτή τη δυνατότητα, άρα ζητείται με την παρούσα να προχωρήσει η εισαγγελία σε σχηματισμό δικογραφίας για το αυτεπάγγελτο διωκόμενο αδίκημα. Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα:

Αλεξανδρούπολη – Κρατούμενοι στο αυτόφωρο για τις εκλογές της Ν.Δ.

http://faros-24.gr/site/αλεξανδρούπολη-κρατούμενοι-στο-αυτό/


19 Δεκεμβρίου 2015

Με εκατέρωθεν μηνύσεις σημαδεύτηκε η εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου στην Ν.Δ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες , στην Αλεξανδρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, η απαίτηση για στήριξη στον Απόστολο Τζιτζικώστα, εκ μέρους γνωστού πολιτικού προσώπου της περιοχής που ανήκε σε άλλο πολιτικό χώρο μέχρι πριν από λίγους μήνες, σε μουσουλμάνο πρόεδρο Συλλόγου, τους οδήγησε και τους δύο κρατούμενους στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, αφού υπέβαλλαν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν ο μουσουλμάνος ξαναδέχθηκε τηλέφωνο από τον πολιτικό και του ζήτησε να στηρίξει στην αυριανή εκλογική διαδικασία τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο μουσουλμάνος του είπε πως δεν μπορεί να γίνει αυτό αφού ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο, όπως πληροφορηθήκαμε από άτομα του περιβάλλοντος του.

Ακολούθησε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και νέο τηλεφώνημα σε απειλητικό ύφος.

Ο μουσουλμάνος σε ανάρτηση που ακολούθησε σε κοινωνική ιστοσελίδ, αναφέρθηκε γενικά σε άτομο ότι τον απειλεί και το χαρακτήρισε «παχύδερμο».

Ο “πολιτικός” θεώρησε πως αποκαλεί τον ίδιο με αυτό τον χαρακτηρισμό και του υπέβαλλε μήνυση.

Λίγο αργότερα ο μουσουλμάνος οδηγήθηκε στην Αστυνομία για την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο μηνυτής πήγε στην Αστυνομία με εκτυπώσεις της ανάρτησης για να στοιχειοθετήσει την κατηγορία και εκεί έγινε το έλα να δεις.

Ο μουσουλμάνος του υπέβαλλε μήνυση γιατί τον αποκάλεσε ο μηνυτής «Τούρκο» και γιατί του επιτέθηκε να τον χτυπήσει και συνελήφθη και ο μηνυτής.

Αυτήν την ώρα και οι δύο βρίσκονται κρατούμενοι αφού έχουν αλληλομηνυθεί, ενώ η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το αν θα ξενυχτήσουν στο κτίριο της οδού Καραισκάκη.

Όπως ήταν επόμενο, το θέμα πήρε γρήγορα και πολιτικές διαστάσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως και οι δύο πρωταγωνιστές ήταν υποψήφιοι στον ίδιο συνδυασμό στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές.

 1. Ομοερωτοφοβική λεκτική επίθεση αστυνομικών

Στις 20 Δεκεμβρίου 2015 έγινε ομοερωτοφοβική λεκτική επίθεση αστυνομικών κατά του –και στελέχους του ΕΠΣΕ- Γιώργου Κουνάνη. Έγινε τηλεφωνική και στη συνέχεια γραπτή αναφορά που ακολουθεί στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στις 21 Δεκεμβρίου 2015. Προς μεγάλη έκπληξη, ενώ τόσο το θύμα όσο και ο υπογράφων την αναφορά είχαμε καταθέσει παλαιότερα στην υπηρεσία αυτή στα πλαίσια της δικογραφίας με ΑΒΜ Α2014/2496 που αφορούσε ανάλογη υπόθεση με θύμα τον ίδιο και έναν άλλο άτομο, η ΔΕΥ δήλωσε αναρμόδια και διαβίβασε «κατόπιν σχετικής παραγγελίας του Εποπτεύοντος την Υπηρεσία μας Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής… (Σχετ.: το υπ’ αριθ. 7100/4/212-α’ από 22-12-2015 έγγραφό μας.)» τη μήνυση στην εντελώς αναρμόδια Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (στην οποία υπάγονται οι καταγγελλόμενοι ως δράστες άρα δεν έχει καμιά αξιοπιστία για αμερόληπτη έρευνα) η οποία φυσικά δεν έκανε τίποτε. Υπενθυμίζουμε το αναφερόμενο στην προηγούμενη μήνυση με ΑΒΜ Α2014/2496: «η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών προφανώς στερείται τουλάχιστον αντικειμενικής αμεροληψίας, όπως μεταξύ άλλων έχει αποφανθεί κατ’ επανάληψη το ΕΔΔΑ σε καταδικαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα μετά μάλιστα από προσφυγές του ΕΠΣΕ. Αυτό αποτελεί και ρητή Οδηγία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (30 Μαρτίου 2011): «Αμεροληψία και ανεξαρτησία: Οι υπεύθυνοι για τη διενέργεια της ανάκρισης πρέπει να είναι αμερόληπτοι και ανεξάρτητοι από εκείνους που εμπλέκονται στα γεγονότα. Αυτό προϋποθέτει ότι οι αρχές που εμπλέκονται στα γεγονότα δεν μπορούν ούτε να έχουν την ευθύνη για τη συλλογή των αποδείξεων, ούτε για την προκαταρκτική έρευνα. Συγκεκριμένα, οι ανακριτές δεν μπορούν να είναι μέρος της ίδιας μονάδας με τους υπαλλήλους που αποτελούν αντικείμενο της έρευνας.» Για αυτό αιτούμεθα να αφαιρεθεί η δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. και να ανατεθεί σε εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς.

Panayote Dimitras <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.;

21/12/15

προς Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κύριοι

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας παραθέτουμε την καταγγελία και μήνυση κατά αστυνομικών με την παράκληση να εξετασθεί στα πλαίσια του αυτόφωρου.

Γιώργος Κουνάνης: «Περι τις 15:30 την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και καθώς πέρναγα δίπλα από σταθμευμένη διμοιρία ΜΑΤ (περί τα 12 άτομα, 6 σε κάθε πλευρά, αν θυμάμαι καλά) έξω από τον Εθνικό Κήπο σχεδόν δίπλα από την έξοδο του μετρό Συντάγματος, άρχισαν να κάνουν διάφορα βογγητά και προκλητικούς θορύβους, στρέφοντας ταυτόχρονα το βλέμμα τους προκλητικά προς εμένα. Προσπαθούσα να τους κοιτάω αλλά λόγω προηγούμενης τραυματικής εμπειρίας μου από αστυνομικούς ήταν αδύνατο να τους ζητήσω το λόγο ή τα στοιχεία τους. Όταν απομακρύνθηκα λίγο ένας γύρισε και φώναξε 'αχ μωρέεεε' με προκλητικό, περιπαικτικό και προσβλητικό της αξιοπρέπειάς μου τρόπο. Ένα άτομο από τη διμοιρία επίσης με κοίταζε συνεχόμενα (υποθέτω: αν θα έπαιρνα κάποιο τηλέφωνο, αν θα αντιδρούσα κλπ), ενδεχομένως αυτό να ήταν και το άτομο που φώναξε αυτό που προανέφερα. Ένιωσα απίστευτα βιασμένος γι'ακόμη μια φορά από όργανα της αστυνομίας που υποτίθεται ότι είναι εκεί για να προστατεύουν και να υπηρετούν. Κατέγραψα μόνο την πινακίδα του οχήματος της ΕΛ.ΑΣ.: Ε.Α 23826'»

Προσθήκη Παναγιώτη Δημητρά, Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι: «Δεδομένου ότι κανένας άλλος αστυνομικός δεν αντέδρασε στα καταγγελλόμενα υπάρχει ευθύνη για την ανοχή αν όχι σιωπηρή επιδοκιμασία όλης της αστυνομικής δύναμης και ιδιαίτερα του αξιωματικού επικεφαλής. Η μήνυσή μας στρέφεται κατόπιν αυτού κατά όλων. Οι δύο εδώ καταγγέλλοντες έχουμε καταθέσει σε σας στις 10 Ιανουαρίου 2015 στα πλαίσια της δικογραφίας της ΕισΠρΑθ με ΑΒΜ Α2014/2496.»

 1. Ομοερωτοφοβικές δηλώσεις μητροπολίτη

Στις 22 Δεκεμβρίου 2015, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, δημόσιος λειτουργός που έχει για αυτό τελέσει με τα εδώ αναφερόμενα και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, δημοσίευσε στο ιστολόγιό του το ακόλουθο ομοερωτοφοβικό κείμενο:

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς

                                                                                                                         

22 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοινωθέν περί της ψηφίσεως του νομοσχεδίου "Σύμφωνο συμβίωσης και άλλες διατάξεις" http://imp.gr/home/epikaira-arxeio/12-daynews/1004-ανακοινωθέν-περί-της-ψηφίσεως-του-νομοσχεδίου-σύμφωνο-συμβίωσης-και-άλλες-διατάξεις.html

Ἡ ψήφισι τοῦ ἀπαραδέκτου νομοσχεδίου «Σύμφωνο συμβίωσης καί ἄλλες διατάξεις» ἀπό τό Ἐθνικό Κοινοβούλιο, ἀπό τά δῆθεν ἀντισυστημικά κόμματα (;), προδήλως πρῶτον ἀντιβαίνει στήν πολιτισμική μας ταυτότητα ἡ ὁποία ἑδράζεται καί ἐπί τοῦ πανιερωτάτου θεσμοῦ τῆς οἰκογενείας πού διαχρονικά ὁρίζεται σάν συνάφεια ἀνδρός καί γυναικός καί συγκλήρωσι τοῦ βίου παντός, θείου καί ἀνθρωπίνου δικαίου κοινωνία (Μοδεστῖνος).

Κατά τήν πίστι μας ἀποτελεῖ μυστήριο μέγα ἀλληλοπεριχωρήσεως τῶν δύο φύλων καί ἀναλήψεως τοῦ ἑνός ἀπό τό ἄλλο, ὡς σταυροῦ καί ἀναστάσεως.

Μέ τό νομοθέτημα αὐτό ἀποδομεῖται πλέον στίς συνειδήσεις τῶν νέων ἀνθρώπων γιά νά ἀποβαίνουν χειραγωγήσιμοι γιά τήν καταδολίευσι τῆς ἐλευθερίας τους.

Δεύτερον μεταβάλλει τόν νομικό μας πολιτισμό πού θεωρεῖ ὡς ἔγκλημα τήν παρά φύσι ἀσέλγεια, τήν πρακτική τῆς ὁμοφυλοφιλίας, μέ τό ἄρθρο 347 τοῦ Ποινικοῦ Κώδικος, ἀναγορεύοντας ὡς ἔννομο ἀγαθό πού δεῖται ἐννόμου προστασίας αὐτή τήν τραγική χυδαιότητα.

Ἤδη οἱ λεγόμενοι «ἀκτιβισταί» τοῦ χώρου ζητοῦν τήν κατάργησι αὐτῆς τῆς ποινικῆς προβλέψεως πού κολάζει τήν παρά φύσι ἀσέλγεια ὡς ἀπαξίωσι τῆς ἀνθρωπίνης σεξουαλικότητος.

Τρίτον θεσμοθετεῖ τήν ἀνατροπή τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας καί φυσιολογίας καί κατασκευάζει νομικῶς ἕναν ἀνύπαρκτο ἄνθρωπο τόν ἀρρενοθῆλυ, μέ τό ψευδές πρόταγμα ὅτι δῆθεν ὑπερασπίζεται τά ἀνθρώπινα δικαιώματα τή στιγμή πού δέν ὑφίσταται ἀνθρώπινο δικαίωμα πού μπορεῖ μία συντεταγμένη πολιτεία καί κοινωνία ἀνθρώπων νά προστατεύση, ἐφ’ ὅσον δέν συνάπτεται ἄρρηκτα μέ τήν ἀνθρώπινη φύσι.

Τέταρτον ἀπενοχοποιεῖ στίς συνειδήσεις τῶν νέων ἀνθρώπων ἐγκληματικῶς τήν παράχρησι τοῦ ἀνθρωπίνου σώματος πού ἐπιφέρει τρομακτικές ἀσθένειες εἰς βάρος τῆς ψυχοσωματικῆς ὑγείας τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου καί πού ἀποτελεῖ τήν βασική πρακτική τῆς ὁμοφυλοφιλίας.

Ὅλα τά παραπάνω ρίπτονται στό καλάθι τῶν «ἀχρήστων» ἀπό τά δῆθεν ἀντισυστημικά κόμματα πού ψηφίζουν αὐτό τό ἐπαίσχυντο νομοθέτημα, διότι αὐτή τήν ἐντολή ἔχουν λάβει ἀπό τό διεθνιστικό κέντρο παγκοσμίου ἐξουσίας πού ἀποδεικνύεται πλέον πασίδηλα ὅτι ἀποτελοῦν παραρτήματά του.

Στόν σχεδιασμό ὑλοποίησης τῶν συγκεκριμένων ἐντολῶν ἀποδεικνύεται ὅτι ἐργάζονται ὅλες οἱ ἀντισυστημικές κυβερνήσεις τῆς τελευταίας δεκαετίας, χωρίς μεταφυσική ἀγωνία καί ἔλεγχο συνειδήσεως.

Ἡ ἀπόδειξι ὅτι ὅλοι οἱ ψηφίζοντες αὐτή τήν θεσμική ἀνατροπή τῆς ὀντολογίας τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου ὑλοποιοῦν τό σχεδιασμό τοῦ διεθνιστικοῦ κέντρου μᾶς «δωρήθηκε» ἀπό τήν ἀπρονοησία τοῦ Δήμου Θεσσαλονίκης κατά τήν φετεινή παρέλαση τῶν ὁμοφυλοφίλων gaypride, νά ἀναγράψη μέ ἔμφαση ὅτι χορηγός τῆς ἐκδηλώσεως εἶναι τό Ἀμερικανικό Προξενεῖο Θεσσαλονίκης, γεγονός πού δημιούργησε «καυγά μέγα» μεταξύ τοῦ Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη καί τῶν «ἀκτιβιστῶν» διοργανωτῶν τῆς παρελάσεως, οἱ ὁποίοι δυσανασχέτησαν γιά τά ἀποκαλυπτήρια τῆς χρηματοδοτήσεώς των.

Καί ἐφ’ ὅσον λοιπόν τό Ἀμερικανικό Προξενεῖο Θεσσαλονίκης χρηματοδότησε τό gaypride Θεσσαλονίκης, κατά λογική ἀκολουθία ἡ Ἀμερικανική Πρεσβεία Ἀθηνῶν θά χρηματοδότησε τό gaypride Ἀθηνῶν, ἄσχετα ἄν ὁ Δῆμος Ἀθηναίων δέν τό γνωστοποίησε «πονηρῶς» φερόμενος, διότι δέν μπορεῖ νά πιστέψει ἐχέφρων ἄνθρωπος ὅτι ὁ Ἀμερικανός Πρόξενος Θεσσαλονίκης κινήθηκε αὐτοβούλως καί χωρίς τήν ἐντολή καί τήν ἔγκρισι τοῦ Ἀμερικανοῦ Πρέσβεως.

Καί τώρα μπαίνει τό τρομακτικό ἐρώτημα γιά τούς δῆθεν ἀντισυστημικούς τοῦ Κοινοβουλίου μας Δεξιούς, Κεντρώους καί Ἀριστερούς: Γιατί ἡ Ἀμερικανική Πρεσβεία καί κατ’ ἐπέκτασι ἡ Ἀμερικανική Κυβέρνησι χρηματοδοτεῖ τίς παρελάσεις ὁμοφυλοφίλων στήν Ἑλλάδα;

Ποιά σκοπιμότης ἐξυπηρετεῖται ἀπό τήν Κυβέρνησι τῆς μεγάλης αὐτῆς Χώρας;

Γιατί νά μήν εὐθέως πιστέψει κανείς ὅτι οἱ ψηφίζοντες αὐτό τό ἐπαίσχυντο νομοθέτημα τελοῦν σέ διατεταγμένη ὑπηρεσία τῶν μεγάλων ἀφεντικῶν τῶν ΗΠΑ πού ὅλοι γνωρίζουμε ποιοί εἶναι.

Ἑτέρα πολυσήμαντη ἀπόδειξη μᾶς προσέφερε στό παρελθόν ὁ ἐξαίρετος Καθηγητής καί ἄνθρωπος καί ἀγωνιστής τῶν Δημοκρατικῶν ἰδεωδῶν κ. Θεόδωρος Κατσανέβας, ὅταν σέ τηλεοπτική του ἐμφάνισι ἐνώπιον «ἀκτιβιστῶν» τοῦ ὁμοφυλοφιλικοῦ χώρου τούς κατήγγειλε ὅτι χρηματοδοτοῦνται καί ἐπιχορηγοῦνται ἄμεσα ἀπό τό FoundationOpenSociety τοῦ κ. Τζώρτζ Σόρος καί εἶναι ἐκπληκτικό ὅτι ὁ νομικός παραστάτης τους πού εὑρίσκετο στήν ἐκπομπή, τό ἀπεδέχθη πληρέστατα.

Εἶναι γνωστός ὁ κ. Σόρος ἀπό τήν σχέσι του μέ τούς ἐπί κεφαλῆς τοῦ Ἀμερικανικοῦ Ἑβραϊκοῦ λόμπυ, Ρότσιλντ καί Ροκφέλερ καί ἀπό τήν διαρκῆ συμμετοχή του στό thinktank (!!!) τῆς λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

Τό ἐρώτημα πού τίθεται εἶναι γιατί τό Ἵδρυμα «Ἀνοική κοινωνία» τοῦ κ. Σόρος χρηματοδοτεῖ τήν «ἀκτιβιστική» δράση τῆς ὁμοφυλοφιλίας στήν Ἑλλάδα καί τήν Εὐρώπη;

Γιατί δέν τό κάνει γιά τήν Κίνα, τίς Ἰνδίες, τόν Ἰσλαμικό κόσμο, τήν Ἀφρική, δηλ. γιά πέντε περίπου δισεκατομμύρια συνανθρώπων μας;

Τά δικά τους δῆθεν ἀνθρώπινα δικαιώματα εἶναι κατωτέρας σημασίας; Ἡ ἀπάντησι νομίζουμε εἶναι πολύ ἁπλή.

Αὐτό πού πρέπει νά γκρεμιστῆ, νά σαπίση, νά ἀποδομηθῆ εἶναι ἡ Χριστιανική Εὐρώπη καί σέ αὐτό συμπράττουν οἱ δῆθεν ἀντισυστημικοί Ἕλληνες Βουλευτές πού ἀποδεικνύονται μέ τόν τρόπο αὐτό ἐθελόδουλα πιόνια καί ἀνδρείκελα τοῦ διεθνιστικοῦ σιωνιστικοῦ συστήματος.

Τέλος εἶναι νομοτελειακό τό γεγονός, γιατί ὁ πνευματικός νόμος πάντοτε θά λειτουργῆ, ὅτι ὁ ἄνθρωπος πού ἐνήγαγε τή Χώρα μας στό Εὐρωπαϊκό Δικαστήριο Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων γιά τό συγκεκριμένο θέμα, σήμερα ὀροθετικός κατά δήλωσί του, ἐπιβιώνει μέ κοκτέϊλς ἀντιβιοτικῶν.

Αὐτό εἶναι τό πρότυπο πού θέλουν γιά τήν νέα γενιά οἱ Βουλευτές τοῦ Κοινοβουλίου; Κρίμα καί ντροπή ...

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 1. Ομοερωτοφοβικές δηλώσεις μητροπολίτη

Στις 23 Δεκεμβρίου 2015, ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος, δημόσιος λειτουργός που έχει για αυτό τελέσει με τα εδώ αναφερόμενα και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, έκανε τις ακόλουθες ομοερωτοφοβικές δηλώσεις:

Μητροπολίτης Μαντινείας: Οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και άρρωστοι – ΒΙΝΤΕΟ

http://www.enikos.gr/society/360459,Mhtropoliths-Mantineias-Oi-omofylofiloi-einai-an8rwpoi-ths-anwmalias-kai-arrwst.html

23/12/2015

Ανθρώπους της ανωμαλίας και άρρωστους χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης.

"Η Εκκλησία ακολουθεί τον νόμο του Θεού και την κατάσταση της φύσεως. Εδώ έχουμε παρα φύση κίνηση και είναι καταδικαστέα. Ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται αλλά πρέπει να κατανοεί ότι είναι άνθρωπος της ανωμαλίας και η ανωμαλία καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία και φυσικά και από το νόμο του Θεού" είπε και συνέχισε :"Είναι άρρωστοι και έχουν πάθος και θα πρέπεθι να προσπαθήσουν να θεραπεύσουν την αρρώστια τους"

"Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους ελεήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας" πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας.


video: https://www.youtube.com/watch?v=ezR2iO74EIM

 1. Αντισημιτισμός και ομοερωτοφοβία με στοχοποίηση και απειλή ή προτροπή άσκησης βίας

 

Στις 5 Ιανουαρίου 2016, αποστείλαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. την ακόλουθη μήνυση για σειρά αντισημιτικών και ομοερωτοφοβικών σχολίων με στοχοποίηση και απειλή ή προτροπή άσκησης βίας στο Facebook σε βάρος του –και μέλους του ΕΠΣΕ- Αριστείδη Παρασκάκη από τις 27 Δεκεμβρίου 2015 και έπειτα. Προς μεγάλη μας έκπληξη, ο Υποδιοικητής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Πολυχρόνης Πολυχρονίου, δήλωσε σε έντονη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παναγιώτη Δημητρά ότι όσα ζητά το ΕΠΣΕ είναι πρωτοφανή και απαράδεκτα, έδειξε άγνοια για το ΕΠΣΕ και μετά αμφισβήτησε την τηλεφωνική επικοινωνία (“πού ξέρω εγώ ποιος είστε”;) και λόγω επιμονής του ΕΠΣΕ δήλωσε πως θα προχωρήσει την έγκληση. Αυτά παρότι στην προβλέπεται και τηλεφωνική και ηλεκτρονική καταγγελία στην υπηρεσία αυτή http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&&perform=view&id=18224&Itemid=0&lang=. Άρα η υπηρεσία αυτή καθίσταται αναξιόπιστη για αντικειμενική διερεύνηση της μήνυσης, την οποία άλλωστε δεν έκανε, ενώ ζητείται ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος του Πολυχρόνη Πολυχρονίου. Για αυτό αιτούμεθα να αφαιρεθεί η δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. και να ανατεθεί σε εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς.

 

ΕΓΚΛΗΣΗ – ΜΗΝΥΣΗ

 

Παναγιώτη Δημητρά του Ηλία και

Αριστείδη Παρασκάκη του Στεφάνου

 

ΚΑΤΑ

 

Παντός υπευθύνου για την αναγραφή και την έγκριση ανάρτησης μεγάλου αριθμού σχολίων ρατσιστικών, ομοερωτοφοβικών και με στοχοποίηση και απειλή ή προτροπή άσκησης βίας κατά του δεύτερου από εμάς

Προς την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κύριοι/Κυρίες

Επισυνάπτουμε ανάρτηση στο Facebook με μεγάλο αριθμό σχολίων ρατσιστικών, ομοερωτοφοβικών και με στοχοποίηση και απειλή ή προτροπή άσκησης βίας κατά του δεύτερου από εμάς, στην ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/PaidiaEllados/photos/a.424759357582932.94533.403453203046881/995952163796979/?type=3&hc_location=ufi

Αιτούμεθα την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα αυτά που συνιστούν μεταξύ άλλων εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω των χαρακτηριστικών θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού (άρθρο 81Α ΠΚ), προτροπή σε πράξεις βίας (άρθρο 184 ΠΚ) και δημόσια υποκίνηση διακρίσεων, μίσους ή βίας κατά προσώπων με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό τους (άρθρο 1 Ν. 927/79 και άρθρο 2 παρ. 2 Ν. 3304/2005), αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα και για τα οποία ο παθών απαλλάσσεται των παραβόλων υπέρ του Δημοσίου κατά την υποβολή της έγκλησης και τη δήλωση παράστασης ως πολιτικώς εναγόντων (άρθρο 5 Ν. 927/79).

Ο Αριστείδης Παρασκάκης δηλώνει ότι παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων για την ηθική βλάβη που υπέστη από τις παράνομες πράξεις των εγκαλούμενων και ζητά χρηματική ικανοποίηση 44 ευρώ για κάθε εγκαλούντα με επιφύλαξη.

Επισυνάπτουμε αντίγραφο της αναφερόμενης ανάρτησης.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2016

Οι εγκαλούντες

16

 

Ελληνική Επανάσταση


December 27, 2015 ·

Έτσι τον λένε και στο facebook. Να πούμε και κάτι άλλο. Εσείς που πιστεύετε ότι είμαστε ρατσιστές με τους ομοφυλόφυλους επειδή είναι διαφορετικοί απο εμάς κάνετε λάθος. Ο κάθενας έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στη ζωή του και στο κρεβάτι του αλλα το να θέλει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του βγαίνοντας στην κοινωνία γυμνός αντί να φωνάξει απλά και να βάζει μικρά αγόρια να ντύνονται σαν κοριτσάκια είναι εντελώς ασέβεια γιατί είναι τέλειο πρότυπο για παιδεραστές. Κανένας μας δεν είναι καλύτερος αλλά για να γίνει μια σωστή δημοκρατία και ισότητα πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια σε όλους μας και πάνω απολα σεβασμός. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε όρια ούτε σεβασμός γιαυτό είμαστε και μπουρδελοκράτος. Έτσι όπως συμπεριφέρονται με τον τρόπο τους εμείς δεν το δεχόμαστε. Αλλά και εμείς τι κάνουμε για την χώρα μας? Τίποτα. Γιαυτό έχουμε και τους ξένους να μας πηδάνε.

[ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ]

 1. Ομοερωτοφοβική επίθεση

Το ΕΠΣΕ δέχθηκε την ακόλουθη καταγγελία για ομοερωτοφοβική επίθεση στις 13 Ιανουαρίου 2016:

«Τα ξημερώματα της Τετάρτης 13/01/2016 περπατώντας επί της Πατησίων με κατεύθυνση τα Πατήσια εγώ (Αντωνίου Δαμιανός) και ο Μέτος Στάθης (στο εξής Μ.Σ.) συναντάμε δύο άγνωστα άτομα τα οποία προσπερνάμε –ύστερα από ένα περίεργο βλέμμα του ενός εξ αυτών με αποδέκτη εμένα. Συνεχίζοντας να περπατάμε δυο άλλα άγνωστα άτομα εμφανίζονται κατευθυνόμενοι προς εμάς, μας προσπερνούν και συναντιούνται με τους άλλους δυο που είχαν παραμείνει πίσω μας. Οι τέσσερις τους, πλέον, βρίσκονται πίσω μας. Εγώ και ο Μ. Σ. στεκόμαστε στη βιτρίνα του γωνιακού καταστήματος με την επωνυμία “BERTOLUCCI” στην οδό Πατησίων 96 και Κοδριγκτώνος. Σχεδόν ακαριαία εκείνος με τον οποίο τα βλέμματα μας είχαν διασταυρωθεί μου επιτέθηκε (περίπου στις 3:00 πμ) ρίχνοντάς με στο έδαφος και δίνοντας μου μπουνιές αποκλειστικά στο κεφάλι. Έχοντας πάρει μια κάποια στάση άμυνας συνέχιζε να χτυπά στο κεφάλι, ενώ ταυτοχρόνως είπε χαμηλόφωνα τη λέξη "κινητό". Πετώντας του το κινητό μου ο ίδιος δεν το παίρνει αμέσως συνεχίζοντας τις μπουνιές και τραβώντας μου, ύστερα, τα μαλλιά. Ο Μ. Σ. αρχίζει να φωνάζει βοήθεια. Η επίθεση συνεχίζεται με την ίδια μορφή και σταματά ύστερα από κάποια δευτερόλεπτα όπου και έφυγε με τους υπόλοιπους τρεις με βήμα αργό, σταθερό και με περίσσεια ψυχραιμία. Από την αρχή της επίθεσης ως και το τέλος της ο ένας από τους τέσσερις παρακολουθούσε ψύχραιμος, οι άλλοι βρίσκονταν πάνω από τον κύριο θύτη σε μια κατάσταση "τελείωνε να φύγουμε", ενώ δεν επιτέθηκαν με κανέναν τρόπο στον Μ. Σ.. Λίγα λεπτά μετά το τέλος της επίθεσης επικοινωνούμε με την Άμεση Δράση (περίπου στις 03:05 πμ) αλλά ταυτόχρονα στην Κοδριγκτώνος συναντάμε περιπολία της ομάδας ΔΙΑΣ και η κλήση τερματίζεται. Ο Μ. Σ. εξηγεί στους αστυνομικούς πως δεχθήκαμε-δέχθηκα επίθεση πριν από λίγο. Εξηγώ πως επιτέθηκαν μόνο σε εμένα χτυπώντας με στο κεφάλι έξω από το κατάστημα και πιστεύω πως η επίθεση έγινε με κίνητρο τα χαρακτηριστικά φύλου μου και δεν φαίνεται να είναι αυτό της ληστείας, αφού ο Μ. Σ. κρατούσε μια τσάντα και δεν δέχθηκε επίθεση, ενώ προσθέτω πως είχα δεχθεί από τον κύριο θύτη ένα περίεργο βλέμμα. Μου ζητάνε περιγραφή του κινητού και των δραστών την οποία τους δίνω. Ακόμη τους λέω πως οι θύτες κινούνται αργά στην Πατησίων με κατεύθυνση τα Πατήσια και πιθανότατα θα τους προλάβουν. Μας συμβουλεύουν να πάμε στο Τ.Α. Κυψέλης να καταθέσουμε μήνυση και αποχωρούν προς την κατεύθυνση που τους έδωσα. Καθώς συνεχίζουμε επί της Πατησίων με σκοπό να πάμε στο Τ.Α. Κυψέλης, στην οδό Πατησίων 140 βλέπουμε τους αστυνομικούς να έχουν ακινητοποιήσει πιθανότατα τέσσερα άτομα. Αποφύγαμε να περάσουμε από εκεί, διότι ήμασταν και οι δυο αγχωμένοι λόγω της επίθεσης. Φτάνοντας στο Τ.Α. Κυψέλης, εξηγώντας το περιστατικό σε έναν αστυνομικό, αλλά και τονίζοντας πως πιστεύω ότι η επίθεση έγινε λόγω των χαρακτηριστικών φύλου μου ο αστυνομικός μας απαντά να έρθουμε το πρωί, γιατί υπάρχουν πέντε αυτόφωρα. Περίπου στις 12:00 το πρωί της ίδιας μέρας ξεκινάει η διαδικασία της μήνυσης –η οποία κράτησε σχεδόν τρεις ώρες. Ο αξιωματικός υπηρεσίας μας ζήτησε να του περιγράψουμε το περιστατικό (στο οποίο αναφέρω ότι δεν πιστεύουμε πως υπάρχει μόνο το κίνητρο της ληστείας) και ύστερα άρχισε να συμπληρώνει τα στοιχεία της υπόθεσης στην τυποποιημένη φόρμα της μήνυσης. Πριν τελειώσει τον ρωτώ αν γίνεται να βάλουμε το ρατσιστικό κίνητρο εξηγώντας πως υπήρχε ένα έντονο βλέμμα πριν την επίθεση, αλλά και του ότι η επίθεση έγινε αποκλειστικά σε 'μένα ενώ ο Μ. Σ. κρατούσε τσάντα. Μου εξηγεί πως μπορεί να ισχύει, αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί και αρά δεν θα το καταγράψει. Στη συνέχεια κατέθεσε ο Μ.Σ. Ακόμη, συμφώνησα να εξεταστώ από ιατροδικαστή και να δούμε με τον Μ. Σ. φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών που συμφωνούν με τις περιγραφές μας και μας δόθηκαν τα απαραίτητα παραπεμπτικά. Όταν ρώτησα τον αξιωματικό υπηρεσίας για το που θα κάνω την εξέταση μου απάντησε σε οποιοδήποτε εφημερεύον νοσοκομείο. Η πληροφορία του δεν ήταν σωστή, αφού δεν παρέχεται ιατροδικαστική εξέταση από εφημερεύοντα νοσοκομεία καθώς έμαθα τηλεφωνικά από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών. Την ίδια μέρα το απόγευμα επισκέφτηκα κατάστημα του παρόχου του τηλεφωνικού μου αριθμού όπου και κλείδωσα την κάρτα SIM του κινητού που μου αφαίρεσαν. Την Πέμπτη 14/01/2016 δεν καταφέραμε να αναγνωρίσουμε κανένα άτομο από όσα μας υποδείχθηκαν και εξετάστηκα από τον ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών (Αναπαύσεως 10). Ενημέρωσα τον ιατροδικαστή για το περιστατικό, με ρώτησε που πονάω, αν έχω αμυχές και σε επίπεδο κυρίως διαλόγου (με ακούμπησε μόνο για να πιάσει μια αμυχή στην πλάτη, ποτέ άλλοτε και πουθενά αλλού) σημείωσε το τι διέγνωσε και μου είπε πως θα στείλει υπηρεσιακώς τις διαπιστώσεις του. Αμέσως μετά πήγα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς στο οποίο διαγνώστηκα με αμυχές στην πλάτη, κακώσεις στο κεφάλι και ύστερα από ακτινογραφία στον αυχένα μου συνέστησαν να βάλω κολάρο. Την ίδια μέρα το απόγευμα αγόρασα νέα κάρτα SIM με τον τηλεφωνικό αριθμό που είχα. Την Παρασκευή 15/01/2016 περνώντας από το σημείο που έγινε η επίθεση ανακαλύπτω με τον Μ. Σ. κάμερα ασφαλείας του διπλανού καταστήματος από αυτό που σημειώθηκε το περιστατικό και πηγαίνουμε στο Α.Τ. Κυψέλης να γνωστοποιήσουμε το στοιχείο. Ο αξιωματικός υπηρεσίας μας είπε να περιμένουμε και θα γίνει συμπληρωματική κατάθεση. Κάποια ώρα αργότερα, ένας αστυνομικός μας ρώτησε για το στοιχείο και αναφέρω πως θα ήθελα να προστεθεί και το ρατσιστικό κίνητρο. Συμφώνησε να γίνει συμπληρωματική κατάθεση προτείνοντας να περιμένουμε. Όταν μας κάλεσαν, ο αξιωματικός υπηρεσίας σημείωσε τα σχετικά με την κάμερα ασφαλείας, μας είπε πως επειδή είναι δύσκολο να βρεθούν και επειδή κινούμαστε στην περιοχή αν τους δούμε κάπου να καλέσουμε την Άμεση Δράση και μου συνέστησε να περάσω την επόμενη μέρα για την συμπληρωματική κατάθεση λόγω φόρτου εργασίας. Στις 08/02/2016 ο αστυνομικός του ΤΑ Κυψέλης με ενημέρωσε πως η ιατροδικαστική υπηρεσία δεν είχε στείλει κανένα έγγραφο!».

Ο χειρισμός από το ΤΑ Κυψέλης ήταν απαράδεκτος αφού παρά τον προφανή ρατσιστικό χαρακτήρα της επίθεσης δεν επιδίωξε την εμπλοκή της Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ούτε δέχθηκε να καταγραφεί το ρατσιστικό κίνητρο. Ολιγώρησε δε με αποτέλεσμα το υλικό από την κάμερα που υπήρχε να χάθηκε. Άρα προκύπτει πρόθεση της ΕΛ.ΑΣ. να μη βρεθούν οι δράστες. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος των υπευθύνων και προφανώς η προανάκριση να αφαιρεθεί από την αντικειμενικά αναξιόπιστη αστυνομία και να ανατεθεί σε εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς καθώς και να δοθεί εντολή να περιληφθεί η έκθεση της ιατροδικαστικής στη δικογραφία.

Τα θύματα ανέθεσαν την εκπροσώπησή τους­στο ΕΠΣΕ. Μετά από συμβουλές του, πρώτα πήραν έγγραφο από το ΤΑ Κυψέλης στις 27 Ιανουαρίου 2016 για τον αριθμό 1052/6/2 της δικογραφίας που σχηματίσθηκε και στη συνέχεια έγγραφο από τη Wind πως οι δράστες δεν έκαναν καμιά κλήση από το κλεμμένο κινητό, γεγονός που επιβεβαιώνει πως κίνητρό τους ήταν ο ρατσισμός και όχι η κλοπή και χρήση του κινητού.

 1. Ισλαμοφοβία και καθύβριση Μουσουλμανικού θρησκεύματος δια του τύπου

Ακραίο ισλαμοφοβικό γενικά κατά των Μουσουλμάνων και καθυβριστικό του Ισλάμ άρθρο της Λώρης Κέζα στις 17 Ιανουαρίου 2016, στο οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνεται και ψευδείς ισχυρισμοί για φερόμενες πρακτικές στο μουσουλμανικό κόσμο γενικά που όμως ισχύουν μόνο σε ελάχιστες χώρες και άρα δεν αποτελούν απόρροια του Ισλάμ, όπως και για το ότι κάποιοι δήθεν θεωρούν πως πρέπει να γίνονται δεκτές στο δυτικό κόσμο.

BHmagazino


Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Το στίγμα της ανθρωπότητας

Γιατί υπάρχει ανοχή στην καταπίεση των γυναικών στον μουσουλμανικό κόσμο;

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=769665

της Λώρης Κέζα

Υπάρχει δυσκολία συνεννόησης εκεί που η μπούρκα συναντά τη μίνι φούστα. Το ζήτημα ανέκυψε στην επικαιρότητα λόγω της «καταιγίδας της Κολωνίας», δηλαδή μετά τις ομαδικές σεξουαλικές επιθέσεις μεταναστών σε Γερμανίδες το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Ας αφήσουμε τους αριθμούς και τα γεγονότα για να αντιμετωπίσουμε δύο διαφορετικά συστήματα συμβίωσης ανδρών και γυναικών, για να αντιμετωπίσουμε από τη μία τον δυτικό κόσμο και από την άλλη τον μουσουλμανικό. Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι το ένα σύστημα είναι υποδεέστερο του άλλου. Αν το κάνουμε, θα κατηγορηθούμε για υπεροψία και ρατσισμό.

Και στα δύο συστήματα υπάρχουν ηθικοί κώδικες που καθορίζουν τη θέση της γυναίκας. Ο μουσουλμανικός κόσμος καταπιέζει τη γυναίκα με ανήκουστες πρακτικές. Ανήκουστες για τον δυτικό κόσμο. Για να εργαστεί μια γυναίκα πρέπει να πάρει άδεια από τον σύζυγο. Ο σύζυγος απολαμβάνει την πολυγυνία, ενώ οι γυναίκες οφείλουν να μοιραστούν τον άνδρα με όσες εκείνος κρίνει, έως τέσσερις. Η γυναίκα δεν έχει δικαίωμα να ταξιδέψει ή να κυκλοφορήσει στον δρόμο χωρίς άνδρα συγγενή. Υποχρεούται να καλύπτει το σώμα, ενίοτε και το πρόσωπο.

Αυτές τις πρακτικές καλούμαστε να τις σεβαστούμε ως κώδικες μιας διαφορετικής κοινωνίας. Δεν υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο για να πούμε ότι μια πρακτική είναι λάθος εντός του συστήματος όπου εφαρμόζεται. Αλλωστε, ποιος θα κρίνει ένα σύστημα καλύτερα από το σύστημα αυτό καθαυτό; Αν αποδεχτούμε όλα αυτά τα ωραία και ανοιχτόμυαλα, οφείλουμε να δεχτούμε ως σωστές όλες τις πρακτικές που αναδείχτηκαν από όλα τα κοινωνικά συστήματα. Πάμε, λοιπόν, εκατό χρόνια πίσω και να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» στον δυτικό κόσμο, ο οποίος δεν προέβλεπε τη συμμετοχή των γυναικών στις εκλογές. Πάμε πίσω για να πούμε ένα «μπράβο» για την ελληνική θεσμοθετημένη πρακτική της προίκας. Πάμε πίσω για να πούμε ένα «μπράβο» στα δύο μισθολόγια και στις χαμηλότερες αμοιβές των γυναικών.

Αλλάζουμε πεδίο. Αποδεχτήκαμε, λοιπόν, ότι κάθε πολιτισμός κρίνεται μέσα από τους δικούς του κανόνες. Αρα ήταν πολύ σωστοί οι νόμοι του Δράκοντα στην αρχαία Αθήνα, οι νόμοι που επέτρεπαν τη δολοφονία σκλάβου από τον αφέντη. Η δουλεία με βάση τη σχετικότητα του πολιτισμού είναι μια αποδεκτή πρακτική. Κατόπιν να διαβάσουμε την «Καλύβα του μπαρμπα-Θωμά». Ας μη γίνουμε υστερικοί με τις βαμβακοφυτείες, με το μαστίγωμα των μαύρων, ας μη φρίττουμε με τις απαγωγές και την εμπορία ανθρώπων από την Αφρική. Και αυτά ανθρώπινες πρακτικές είναι, οι οποίες προέκυψαν από έναν πολιτισμό, μια ορισμένη ιστορική στιγμή.

Οι Αθηναίοι του Περικλή και οι Νότιοι της Αμερικής είχαν πλείστα όσα επιχειρήματα για να αποδείξουν ότι η σκλαβιά είναι κοινωνική επιλογή. Μια επιλογή που αντιμετωπίζει ανθρώπους ως κατώτερους των άλλων λόγω της οικογενειακής καταγωγής ή λόγω χρώματος. Μια επιλογή που περιορίζει τις ελευθερίες και καταπατά αυτά που αποκαλούμε ανθρώπινα δικαιώματα. Στην περίπτωση που νιώσουμε την ανάγκη να καταδικάσουμε αυτές τις μορφές σκλαβιάς, θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί υπάρχει ανοχή στην καταπίεση των γυναικών στον μουσουλμανικό κόσμο. Ναι, είναι ένα άλλο σύστημα, ναι είναι σεβαστό στο σύνολο, με την Ιστορία, με τις γενικές αρχές, πλην όμως υπάρχει στρέβλωση. Η θέση των γυναικών στην ισλαμική κοινωνία είναι ολωσδιόλου ατιμωτική για την ανθρωπότητα.

Υπάρχει μια απαίτηση της πολιτικής ορθότητας να σεβόμαστε τον μουσουλμανικό κόσμο όπως είναι. Να σεβόμαστε δηλαδή την κοινωνία που γαλουχεί τον άνδρα ώστε να βλέπει ως ατιμασμένες όποιες γυναίκες δεν ακολουθούν τους προκαθορισμένους κανόνες. Να σεβόμαστε την κοινωνία που ανέχεται οι άνδρες να πασπατεύουν και να χουφτώνουν χάρη στη ρατσιστική γενίκευση «όλοι οι αλλοδαποί είναι καλοί». Οχι, λοιπόν, κανένας σεβασμός για καμία κοινωνία που προάγει και ενθαρρύνει την καταπίεση.

 1. Αντισημιτισμός και επιδοκιμασία Ολοκαυτώματος από Χριστιανό θρησκευτικό λειτουργό

 

Στις 7 Φεβρουαρίου 2016, ο Ηγούμενος της (Γνήσιας) Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιος έκανε αντισημιτικές δηλώσεις που περιλάμβαναν επιδοκιμασία του Ολοκαυτώματος.

 

Ορθόδοξος Ηγούμενος απειλεί τους Εβραίους με Έλληνα Χίτλερ (βίντεο)

http://www.tribune.gr/religion/news/article/213578/orthodoxos-igoumenos-apili-tous-evreous-me-ellina-chitler-vinteo.html

 

10 Φεβρουαρίου 2016

Πρωτοφανές. Χριστιανός καλόγερος, στο συλλαλητήριο για την κάρτα του πολίτη, απείλησε τους Εβραίους με «Έλληνα Χίτλερ».

«Εάν οι Εβραίοι παραπονιούνται ότι βρέθηκε ο Χίτλερ και τους σκότωσε, ας προσέξουν αυτή τη φορά, γιατί μπορεί να βγει κάνα Έλληνας Χίτλερ. Ας προσέξουν πάρα πολύ!», απείλησε ο γέροντας Μεθόδιος (Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου) στη συγκέντρωση για την κάρτα του πολίτη.

Οι Χριστιανοί στην εκδήλωση χειροκροτούσαν, δείχνοντας ποια είναι η θρησκεία της αγάπης.

(Βίντεο της 7/2/2016 διαθέσιμο στο https://youtu.be/OG9v1Xswo7o?t=5474)

 

 1. Ρατσιστικό σχόλιο σε τηλεοπτική εκπομπή σε βάρος ΑμεΑ

                                                            

Στις 16 Φεβρουαρίου 2016, στην τηλεοπτική εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι» ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε ένα ακραίο προσβλητικό σχόλιο για τα ΑμεΑ «Όσο και να φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μία ιδέα. Εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη». Μετά το σάλο που ακολούθησε έκανε στις 18 Φεβρουαρίου 2016 υποτίθεται επανορθωτική δήλωση που όμως περιείχε την ίδια ρατσιστική διάσταση της σύνδεσης αναπηρίας με τις κατά τον σχολιάζοντα απαράδεκτες πολιτικές επιλογές, όπως ακριβώς επισήμανε απορρίπτοντας την «επανόρθωση» ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Σχετικά κείμενα αναδημοσιεύονται στη συνέχεια.

 

Σάλος με το σχόλιο Λαζόπουλου για τα άτομα με αναπηρία

Σφοδρές αντιδράσεις - Το σχόλιο Μητσοτάκη, ΠαΣοΚ - Συγγνώμη ζητά σε επιστολή του

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2016
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=777452#.VsSr1yMk9Fs.twitter

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου στην εκπομπή του για τα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Λαζόπουλος αναφερόμενος στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε είπε: «Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μία ιδέα».

Ολόκληρη η δήλωση του Λαζόπουλου στο «Αλ Τσαντίρι» ήταν η εξής: «Όσο και να φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μία ιδέα. Εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη».

Οργή των ατόμων με αναπηρία

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την οργή των ατόμων με αναπηρία, με τον πρόεδρό τους, Ι.Βαρδακαστάνη να απαιτεί μια συγνώμη από τον κ. Λαζόπουλο προς όλους τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Μητσοτάκης: Η μητέρα μου ήταν σε αναπηρική καρέκλα και δεν επηρέασε την κρίση της

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΝΔ προκάλεσαν τα σχόλια Λαζόπουλου για τον Β.Σόιμπλε. «Η μητέρα μου ήταν, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δεν επηρέασε την κρίση της, αλλά, κυρίως, ούτε την καλοσύνη της» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ:

«Έχω μάθει να δέχομαι την πολιτική κριτική και τη σάτιρα όσο κακόπιστη αυτή και αν είναι. Η χθεσινή, όμως, αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ξεπέρασε κάθε όριο.

» Η μητέρα μου ήταν, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δεν επηρέασε την κρίση της, αλλά, κυρίως, ούτε την καλοσύνη της.

» Ένδειξη πολιτισμού μιας χώρας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Λαζόπουλος, μέσα στη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε αυτό.»

ΠΑΣΟΚ για Λαζόπουλο: Να πώς καταπολεμούνται οι «παθογένειες στα ΜΜΕ»

«Η τηλεοπτική τοποθέτηση του φίλου του πρωθυπουργού Λάκη Λαζόπουλου για την αναπηρία του Σόιμπλε, προφανώς λειτουργεί ως παράδειγμα για το πώς καταπολεμούνται στην πράξη οι παθογένειες των ΜΜΕ» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, καλώντας τους εμπλεκόμενους να ζητήσουν συγγνώμη.

«Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη όμως παθογένεια, που πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον πιο αυστηρό τρόπο στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, είναι ο ρατσιστικός στιγματισμός της αναπηρίας και της ψυχικής ασθένειας.

» Σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να ζητήσουν ειλικρινή συγνώμη. Ο ίδιος ο Λάκης Λαζόπουλος, ο τηλεοπτικός σταθμός που τον φιλοξενεί πρέπει με κάθε τρόπο να επανορθώσουν.

» Επίσης είναι προφανές ότι επίσημη θέση οφείλουν να λάβουν τόσο το ΕΣΡ όσο και το μονομελές όργανο που το υποκαθιστά.

» Ο κ. Παππάς αντί να μετράει, με το δικό του εναλλακτικό τρόπο, τηλεοπτικά κανάλια ανά την Ευρώπη οφείλει ως επίδοξος επίσημος κρατικός λογοκριτής να καταδικάσει τις χτεσινές ρατσιστικές αναφορές του κύριου Λαζόπουλου.

» Εκτός αν κρίνει ότι ο λαϊκισμός, η χυδαιότητα και ο ρατσισμός είναι ένα πρόσφορο μέσο για την πολυπόθητη και πολυδιαφημισμένη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών καναλιών» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

 

Επιστρέφεται ως απαράδεκτη η «συγγνώμη Λαζόπουλου» από τη Συνομοσπονδία ΑμεΑ

http://www.protagon.gr/protagon_brief/den-yparxei-syggnwmi-lazopoulou-leei-o-proedros-tis-synomospondias-amea?pp=15&pr=44341057741

18 Φεβρουαρίου 2016

Η επιστολή Λαζόπουλου («ζητώ όχι μία αλλά χίλιες συγγνώμες») επιστρέφεται από την Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ως «αδιανόητη».

Ο πρόεδρός τους Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ο ηθοποιός θέτει στην επιστολή του δύο «απαράδεκτα» ζητήματα. Πρώτον «αναφέρεται στους αναπήρους σαν να τους έχει κάνει χάρη (για τη στήριξή του παλαιότερα) και «το δεύτερο και το μεγάλο του λάθος, επιμένει να αιτιολογεί τις πολιτικές του Σόιμπλε με βάση την αναπηρία του». Ο κ. Βαρδακαστάνης πρόσθεσε «κι εγώ διαφωνεί με την πολιτική Σόιμπλε αλλά πρέπει να υπερασπιστώ τα δικαιώματά του ως ανάπηρου».

 

 1. Ρατσιστικός χαρακτηρισμός Έλληνα ομογενούς

 

Στις 8 Μαρτίου2016, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός (Πλατεία Αλεξάνδρας, Πειραιάς) συμπεριέλαβε σε κριτική δήλωσή της για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη ρατσιστικό χαρακτηρισμό αμφισβήτησης της εθνικής ταυτότητας και ελληνικής ιθαγένειάς του αποκαλώντας τον «φιλοξενούμενο». Δυο σχετικά κείμενα για τις δηλώσεις και τον προσβλητικό για τους Έλληνες ομογενείς χαρακτήρα του χαρακτηρισμού ακολουθούν.

 

«Κλόουν και φιλοξενούμενος ο Σαββίδης»

Η αντίδραση του Ολυμπιακού στη σύσκεψη και στις δηλώσεις Σαββίδη.

http://www.contra.gr/Columns/contra-epithesi/olympiacos/klooyn-kai-filoksenoumenos-o-savvidhs.3945912.html

                                                                          8 Μαρτίου 2016


Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν θέλησαν να ασχοληθούν με τα όσα δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης μετά από το τέλος της σύσκεψης των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Super League.

Συγκεκριμένα, η θέση του συλλόγου είναι ότι πρόκειται "για γραφικότητες ενός κλόουν που είναι φιλοξενούμενος στη χώρα μας".

Όσο για τη συνάντηση στη λίγκα, χαρακτηρίστηκε "τσίρκο" και τονίζεται ότι "δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Όποια πρόταση έχουν οι ομάδες να τις κάνουν στο Δ.Σ. της Λίγκας. Σε αυτήν τη συνάντηση ο καθένας έβαζε το δικό του ζήτημα και δεν υπήρξε γόνιμος διάλογος. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το ποδόσφαιρο και τα θέματα τα λύνει θεσμικά. Δεν τα λύνει σε συναντήσεις που θυμίζουν τσίρκο".

 

 

 

 

 

Οι Πόντιοι δεν είμαστε φιλοξενούμενοι στη χώρα μας - Να εφαρμοστεί ο Αντιρατσιστικός Νόμος

09 Μαρτίου 2016

http://www.thestival.gr/views/item/227920-oi-pontioi-den-eimaste-filoksenoumenoi-sti-xora-mas-na-efarmostei-o-antiratsistikos-nomos

 

Του Τάσου Ασλανίδη*

 

Όταν διάβασα την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που αποκαλούσε φιλοξενούμενο τον Ιβάν Σαββίδη ήρθαν στο μυαλό μου τα λόγια του παππού μου: «Άλλοι μας έλεγαν Ρώσους, άλλοι μας έλεγαν τουρκόσπορους και για τους περισσότερους ήμασταν ξένο σώμα στην ίδια μας την πατρίδα».

Η οικογένειά του προπάππου μου ξεριζώθηκε από τον Πόντο το 1912. Ο παππούς μου γεννήθηκε στο Λεσνόι της Ρωσίας το 1917. Έφτασε στη Θεσσαλονίκη στις 26 Ιουνίου το 1929. Έζησε στο πετσί του όλα τα δεινά που πέρασαν οι πρόσφυγες του Πόντου αναζητώντας τη λύτρωση στη μάνα Ελλάδα. Τι κι αν είχε φτάσει στον προορισμό του; Ο αγώνας για επιβίωση συνεχιζόταν. Οι ντόπιοι ήταν εκεί για να του θυμίζουν ότι στα «ξένα είναι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος».

Τα χρόνια πέρασαν και οι κακουχίες της προσφυγιάς έγιναν ανάμνηση. Κι όταν έφυγε από τη ζωή οι μνήμες του έμειναν παρακαταθήκη στη δική μου μνήμη. Για να θυμάμαι πως η κακία του ανθρώπου δεν έχει σύνορα.

Αυτές οι μνήμες ξαναγύρισαν στη σκέψη μου εξαιτίας της ρατσιστικής επίθεσης των ανθρώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε έναν επιχειρηματία που τίμησε την Ελλάδα στο εξωτερικό και τώρα στα δύσκολα είναι πάλι εδώ για να την στηρίξει.

Η καταγωγή του Ιβάν Σαββίδη είναι πέρα για πέρα ελληνική. Γεννημένος στο χωριό Σάντα της Τσάλκας, στη Γεωργία. Είναι γιος εργατών ελληνικής καταγωγής από τον Πόντο. Είναι το ίδιο Έλληνας με όλους εμάς τους απογόνους των ηρώων του Πόντου που είτε ξεριζώθηκαν αφήνοντας πίσω τις πατρογονικές τους εστίες, είτε σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς.

Για το λόγο αυτό η επίθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς τον Ιβάν Σαββίδη είναι ανήθικη και ανίερη. Προσβάλει στο σύνολό του τον Ποντιακό Ελληνισμό. Προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Οι Έλληνες του Πόντου δεν είναι φιλοξενούμενοι στη χώρα τους. Η χρήση της λέξης «φιλοξενούμενος» στην εν λόγω ανακοίνωση συνιστά ξεκάθαρη παράβαση του Αντιρατσιστικού Νόμου. Η πολιτεία και οι θεσμοί της οφείλουν να προστατέψουν τον Ιβάν Σαββίδη προσωπικά αλλά και την τιμή των εκατομμυρίων ποντίων Ελλήνων. Οι εισαγγελικές αρχές οφείλουν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις στους συντάκτες της σχετικής ανακοίνωσης.

 

Ο Τάσος Ασλανίδης είναι δημοσιογράφος και δημιουργός της ιστοσελίδας thestival.gr.

 

 1. Ξενοφοβικές, ισλαμοφοβικές δηλώσεις μητροπολίτη

 

Στις 21 και 24 Μαρτίου 2016, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, δημόσιος λειτουργός που έχει για αυτό τελέσει με τα εδώ αναφερόμενα και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, δημοσίευσε στο ιστολόγιό του δύο ακραία ξενοφοβικά, ισλαμοφοβικά κείμενα που βασίζονταν και σε ψευδείς «ειδήσεις», όπως η δήθεν αποξήλωση εικόνων και κάψιμό τους από πρόσφυγες και η δήθεν διανομή φυλλαδίων υπέρ του Ισλάμ (διάψευση εδώ http://ellinikahoaxes.gr/2016/03/24/filladio-mousoulmanoi-efkarpia-thessaloniki/) ή αμφίβολες «ειδήσεις» που προέρχονται από απίθανες «πηγές» (για παράδειγμα η «είδηση» για το σχολείο στη σουηδική πόλη Kristianstad δεν υπάρχει σε τοπικά ΜΜΕ, αλλά μόνο σε ένα εξ ίσου αναξιόπιστο δανέζικο ιστολόγιο (http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.2604/we-are-afraid-swedish-schoolchildren-s-desperate-letter-to-the-principal.html). Τα κείμενα μαζί με σχολιαστική είδηση του Σκάι αναδημοσιεύονται:

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Αμβρόσιος: Οι μετανάστες-κατακτητές μας άρχισαν ήδη το κατεδαφιστικό έργο τους

«Η κατάληψη της ΕΡΤ από τους Μουσουλμάνους, δυστυχώς, άρχισε!». Για τα στοιχεία του κατά «των μεταναστών – κατακτητών» όπως τους χαρακτηρίζει, ο Μητροπολίτης επικαλείται ιστολόγια όπως το oparlapipas.com.

http://www.skai.gr/news/greece/article/310670/amvrosios-oi-metanastes-kataktites-mas-arhisan-idi-to-katedafistiko-ergo-tous/#ixzz45L8IwupG

 

Δημοσίευση: 24/03/2016

 

«Οι μετανάστες-κατακτητές μας άρχισαν ήδη το κατεδαφιστικό έργο τους! Αποξηλώνουν τις εικόνες από τους Ναούς μας και τα Εξωκκλήσια και τις χρησιμοποιούν σαν καύσιμο ύλη για να ...ζεσταθούν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος σε νέα ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Ο Αμβρόσιος αναφέρει ακόμη ότι «η κατάκτηση άρχισε ήδη από την Ελληνική Ραδιοτηλεόραση! (...) φέρεται ως να μετέδωσε ειδήσεις απο την ΕΡΤ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ μεταδόθηκε ήδη από τό εθνικό Πρόγραμμα της Τηλεοράσεως! 'Αρα η κατάληψη της ΕΡΤ από τους Μουσουλμάνους, δυστυχώς, άρχισε!»

Για τα στοιχεία του κατά «των μεταναστών – κατακτητών» όπως τους χαρακτηρίζει, ο Μητροπολίτης επικαλείται ιστολόγια όπως το oparlapipas.com.

Η ανάρτηση του μητροπολίτη Αμβρόσιου αναλυτικά: (σσ. αναδημοσιέυεται από το πρωτότυπο στην ιστοσελίδα http://mkka.blogspot.gr/2016/03/blog-post_24.html - έμφαση στο πρωτότυπο)

«ΠΈΜΠΤΗ, 24 ΜΑΡΤΊΟΥ 2016

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ!

ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ;

__________Τα γεγονότα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα. Στην ανάρτησή μας της παρελθούσης Δευτέρας 21ης Μαρτίου είχαμε την ευκαιρία να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στην μόνιμη εγκατάσταση των μυριάδων «μεταναστών» ή «προσφύγων» ή «λαθρομεταναστών», οι οποίοι όλο και πιό πολύ αναδεικνύονται ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ της Πατρίδος μας! Το Πολιτικό Σύστημα τους ανέχεται, τους καλύπτει, τους διευκολύνει! Κανείς δεν ανησυχεί! Κυρία, Υπουργός της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενη σύνθεσή της, είχεν εκστομήσει την φοβερή κουβέντα: «Οι μετανάστες την μια μέρα λιάζονται, τήν άλλη εξαφανίζονται....»!!!!!

______Κύριος, Υπουργός της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, μόλις προχθές είπε και τούτο το κουφό: «Με τους μετανάστες θα λυθή και το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος» !!!!!

_______Έτσι, λοιπόν, η Κυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑ σκεπάζει τους λαθρομετανάστες-κατακτητές της Χώρας μας! «Δεν χαλάνε την ζαχαρέναι τους», όπως λέγει ο θυμόσοφος λαός μας. 

________ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ πρός τα παραπάνω πολλοί παράγοντες της Κοινωνίας όχι μόνον νοιώθουν ανησυχία, αλλά και την εκφράζουν ο καθένας με τον δικό τους τρόπο! 

________Οι μετανάστες-κατακτητές μας άρχισαν ήδη το κατεδαφιστικό έργο τους! Αποξηλώνουν τις εικόνες από τους Ναούς μας και τα Εξωκκλήσια και τις χρησιμοποιούν σαν κάυσιμο ύλη για να ...ζεσταθούν! 

________Πράκτορες της Σ. Αραβίας, που ήσαν ανάμεσα στους ...πρόσφυγες κάπου στο λιμάνι του Πειραιώς, απαίτησαν από τόν Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ να βγάλη το αρχιερατικό του Εγκόλπιο με τον Σταυρό, που φορούσε στο στήθος του, όταν επήγε να τους μοιράσει τρόφιμα! 

________Μια γυναίκα από την Συρία αποκαλύπτει και προειδοποιεί: «Δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ψεύτες»! 

________Στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης Μουσουλμάνοι χθές εμοίραζαν μικρά φυλλάδια μεταφρασμένα στην ελληνική, που έλεγαν τα εξής: «ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ (ενν. του Μωάμεθ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΦΘΟΝΟ.....» 

Υπογραφή: ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ

Πηγή: www.oparlapipas.com/2016/03/oxh.html

 ________Η κατάκτηση άρχισε ήδη από την Ελληνική Ραδιοτηλεόραση! Η ΕΡΤ διαψεύδει τήν παρακάτω δημοσιευομένη φωτογραφία μιάς νεαράς κυρίας με την μαντήλα, η οποία φέρεται ως να μετέδωσε ειδήσεις απο την ΕΡΤ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ μεταδόθηκε ήδη από τό εθνικό Πρόγραμμα της Τηλεοράσεως! 'Αρα η κατάληψη της ΕΡΤ από τους Μουσουλμάνους, δυστυχώς, άρχισε!
________Οι παράγοντες της ΕΡΤ μας καλούν με το σύνθημα 
«Ανοίγουμε τα σύνορα της καρδιάς μας»! Συμφωνούμε, αλλά μόνον έως εδώ! ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ! 

________Σήμερα, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε ένα απάνθισμα από φωνές διαμαρτυρίας παραγόντων του κοινωνικού χώρου. _____Παρακολουθείστε τους! Ξυπνείστε! Συνέλθετε από τό λήθαργο! Βγείτε από το «καβούκι» σας! Κυττάξτε τι γίνεται ολογυρά μας! Η Ελλάδα μας χάνεται! Δηλ. εσείς και εγώ οδηγούμεθα σε ένα αργό θάνατο! Κινδυνεύουν τόσο η ορθόδοξος, όσο καί η ελληνική μας ταυτότητα! Θα παραδοθούμε, λοιπόν, αμαχητί; Σκεφθείτε το!

Αίγιον, 24 Μαρτίου 2016

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ»

 

ΔΕΥΤΈΡΑ, 21 ΜΑΡΤΊΟΥ 2016

ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΝ

ΝΑ ΜΗ ΜΟΛΥΝΘΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!

http://mkka.blogspot.gr/2016/03/blog-post_21.html

_______Μέ πολλούς τρόπους μέχρι σήμερα έχουμε δείξει και έχουμε αποδείξει -κατά το μέτρο των δυνάμεών μας- την αγάπη μας, τόσο ως θεσμός -Ιερά Μητρόπολις-, όσο και ως άτομο, πρός τούς ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι με βάρκες και με κίνδυνο της ζωής τους αποβιβάζονται συνεχώς κατά χιλιάδες στα νησιά μας, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη! 

________Υπενθυμίζουμε σε όσους το χρειάζονται, ότι ως ένδειξη της αγάπης μας πρό ολίγου καιρού αποστείλαμε στην Αθήνα (πλ. Βικτωρίας κλπ) 1.000 μερίδες εκλεκτού φαγητού, αλλά καί λιχουδιές και δωράκια για τα παιδάκια των μεταναστών και προσφύγων, χωρίς κάποιος να μας το ζητήση! Επίσης με ειδικό απεσταλμένο μας στην νήσο Ρόδο, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο, επισκεφθήκαμε επί τούτω καί παρεδώσαμε στα χέρια της και σε μετρητά το χρηματικό ποσόν των 2.000 € σε μια ταλαίπωρη έγγυο μητέρα-μετανάστη, η οποία πέντε μόλις ημέρες μετά την αποβίβασή της εγγένησε το μωρό της! 

________Τα γράφουμε όλα αυτά, όχι για να μας επαινέσετε, αλλά -κατ' ανάγκην- σαν εισαγωγή για τις παρακάτω σκέψεις μας. 

________Σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου ο Εντιμότατος Περιφερειάρχης μας κ. Απόστολος Κατσιφάρας έχει συγκαλέσει σε Σύσκεψη τους Αρχιερείς της περιοχής της ευθύνης του, τους κ.κ. Δημάρχους και άλλους παράγοντες της Δημοσίας Διοικήσεως, προκειμένου να διερευνήσουν την δυνατότητα εξευρέσεως καταλλήλων καταλυμμάτων για την εγκατάσταση ενός αριθμού μεταναστών στην περιοχή μας. 

_______Ο υποσημειούμενος αδυνατεί να παρίσταται στην εν λόγω Σύσκεψη, καθ' όσον την ίδια ημέρα καί ώρα εμείς εορτάζουμε τα ελευθέρια της ιστορικής πόλεως των Καλαβρύτων από τον Τουρκικό ζυγό! 'Ετσι λοιπόν, κατ' ανάγκην, δημοσιοποιούμε τις θέσεις μας πάνω στο καυτό αυτό ζήτημα από την θέση αυτή. Και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας βροντοφωνάζουμε: 

ΟΧΙ! 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΙΦΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΉΣΟΥΝ!

____________Τούς αγαπάμε, τους συμπονάμε, τους δεχόμεθα, τους ταΐζουμε, τούς ντύνουμε, τους προστατεύουμε κλπ. αλλά μόνον ως περαστικούς από τόν τόπο μας, ως διαβατάρηδες! Δεν αντέχουμε για να τους κρατήσουε μόνιμα κοντά μας! Διότι:

 • Δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας! 
 • Δεν ταιριάζουν τα ήθη και τά έθιμά μας!
 • Δεν μας αρέσει ο πολιτισμός τους! 
 • Δεν αποδεχόμεθα την θρησκεία τους!
 • Δεν θέλουμε να υποκύψουμε στα πονηρά κόλπα και τα σατανικά σχέδια των Μεγάλων του κόσμου τούτου, οι οποίοι θέλουν την διάλυση της Ελλάδος μας!
 • Οι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Ηγήτορες αρνούνται να τους δεχθούν στη Χώρα τους!
 • Οι Αυστριακοί π.χ. έκλεισαν τα Σύνορα της Αυστρίας! 
 • Οι Γερμανοί επανεστάτησαν! 
 • Οι Βαλκάνιοι έκλεισαν και αυτοί τα Σύνορά τους! 
 • Οι Τουρκαλάδες ασταμάτητα τους ξεφορτώνουν στα νησιά μας!
 • Δεν θέλουμε από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας τα όποια και όσα ευρω-εκατομμύριά τους σαν αποζημίωση!
 • Οι ισχυροί της Γης ας προσπαθήσουν νά εύρουν κάποια άλλη λύση. Ας σπάσουν το κεφάλι τους και ας κόψουν το λαιμό τους! Ας χάσουν τον ύπνο τους!
 • Ναί! Ας εύρουν κάποια άλλη λύση!
 •  Η Ελλάδα μας δεν δέχεται να την κατακρεουργήσουν! 

________Μεδεδομένα όλα τα παραπάνω κάνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο. Να μη δεχθούμε τους μετανάστες στην Πελοπόννησο! Ας κρατήσουμε καθαρόαιμο τόν εαυτό μας και τον πληθυσμό μας! Ας περιφουρήσουμε την Ορθόδοξο Πίστη μας και Παράδοσή μας! Ας περιφρουρήσουμε την Γλώσσα μας και τον Πολιτισμό μας! 

 Οι μετανάστες αυτού του τύπου
 ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ! 

_______Δέν το είδατε χθές; Κάπου στην Βόρειο Ελλάδα αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τρόφιμα του Ερυθρού Σταυρού, μόνο και μόνο επειδή στα χαρτοκιβώτια επάνω υπήρχε το σήμα του + σταυρού, δηλ. το παγκοσμίως καθιερωμένο σήμα αναγνωρίσεως του Ε.Ε.Σ., ο γνωστός κόκκινος Σταυρός! Καί όχι μόνον δε εδέχοντο τα τρόφιμα της αγάπης μας, αλλ'επί πλέον δαιμονιωδώς εφώναζαν: «Not halal», δηλ. είναι ακάθαρτα! Ήσαν ακάθαρτα, μόνον και μόνον επειδή τα χαρτοκιβώτια είχαν επάνω τους το σημείον του σταυρού!!!!
_______Επί τέλους ας παραδειγματισθούμε από ό,τι συμβαίνει στη Σουηδία: Διαβάζουμε σε επιστολή μαθητών δημοτικού: «Φοβόμαστε, δεν θέλουμε να ξαναπάμε σχολείο»! Και τούτο, διότι έχει κυριαρχήσει ο τρόμoς στα ντόπια παιδάκια του Δημοτικού! Τα προσφυγόπουλα, από τά οποία έχει γεμίσει το σχολείο τους, «χτυπάνε και στραγγαλίζουν τους Σουηδούς μαθητές»!«Οι ξυλοδαρμοί, οι κλωτσιές, τα πνιξίματα και ο εξευτελισμός έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα στο Κεντρικό Σχολείο στο Kristianstad» 
(βλ. redskywarning.blogspot.gr/2016/03/blog-post_17.html).

_______Όσοι συμφωνούν με τις θέσεις μας, ας το εκφράσουν! Ας εύρουν ένα τρόπο να το δηλώσουν! Αίγιον, 21 Μαρτίου 2016

+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

 

 1. Αντισημιτισμός και καθύβριση Εβραϊκού θρησκεύματος δια του τύπου από εφημερίδα

Στις 25 Μαρτίου 2016, στην εφημερίδα Παλμός Γαλατσίου (Αλκυόνης 10 Τ.Κ. 111 46 Γαλάτσι)δημοσιεύθηκε άρθρο του τακτικού σχολιαστή της (http://www.palmosnews.gr/fotos/palmos32.pdf) Πάνου Τράγκα προδήλως μισαλλόδοξο, αντισημιτικό και καθυβριστικό για την εβραϊκή θρησκεία και τους Εβραίους που περιέχει και κακόβουλα ψεύδη (πχ. για την επιβολή από τους Εβραίους του εορτασμού του Πάσχα στους Έλληνες).

17

 1. Αντιτσιγγανισμός και διακριτική μεταχείριση σε βάρος Ρομά από δήμαρχο

Στις 26 Μαρτίου 2016, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου ανάρτησε το συνημμένο κείμενο στον τοίχο το στο Facebookμε εμφανές αντιτσιγγάνικο περιεχόμενο που περιλαμβάνει και κατά συρροή υποκίνηση και προτροπή σε συντελούμενη διακριτική μεταχείριση από δημόσιο λειτουργό κατά παράβαση του Ν. 3304/2005. Πρώτο, ο Δήμαρχος χρησιμοποιεί για τους Ρομά ή Τσιγγάνους τον ρατσιστικό όρο «γύφτοι», απαξιωτικό όπως αναφέρεται σε και επισυναπτόμενη αστυνομική εγκύκλιο. Δεύτερο, αναφέρει γενικά πως «το μοναδικό επίμονο πρόβλημα των Νεοκτίστων είναι οι γύφτοι». Τρίτο, επαίρεται πως σταμάτησε τη στέγαση του συλλόγου Ρομά Νεόκτιστων Ασπροπύργου σε γραφεία που είχε αποφασίσει ο προκάτοχός του, πως αρνείται να εξυπηρετηθούν οι Ρομά από τις υπηρεσίες του Δήμου και πως δεν θεωρεί τους Ρομά πολίτες του Ασπροπύργου και πως υπάρχουν δεκάδες δικογραφίες όπου εμπλέκεται και ως κατηγορούμενος ως ρατσιστής και «αντί των Ρομά» [sic] ακόμα και από το ίδιο το κράτος. Το ρατσισμό του Δημάρχου έχει επισημάνει στην έκθεσή της του 2009 και η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας που τον είχε συναντήσει το 2008: «Οι Ρομά που ζουν στους καταυλισμούς αυτούς αντιμετωπίζουν επίσης στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορία και στη χειρότερη εχθρικότητα (όπως παρατηρήθηκε στον Ασπρόπυργο) από την πλευρά κάποιων από τις τοπικές αρχές και όσων δεν είναι Ρομά» (http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/ecri/Country-by-country/Greece/GRC-CbC-IV-2009-031-GRC.pdf).

18

ΝίκοςΙ. Μελετίου

March 26 at 10:07pm

https://www.facebook.com/meletiou.nikolaos/posts/1728893654021126?pnref=story


Προς Νεόκτιστα -Για το Λεωφορείο 805- Ο θάνατος της παραπληροφόρησης από την Αλήθεια.

Γεγονότα:

1-Είναι η τρίτη φορά που κόπηκε το λεωφορείο από επεισόδια που προκλήθηκαν είτε από τσιγγάνους, είτε από επιβάτες της περιοχής (αυτή τη φορά όπως θα γνωρίζετε διαπληκτίστηκαν μαθητές του Γυμνασίου με τον οδηγό, αλλά συνήθως το πρόβλημα το δημιουργούν τσιγγάνοι που ενοχλούν τον εκάστοτε οδηγό).

2-Η Δημοτική Αρχή, εγώ κι ο Αντιδήμαρχος, ο Παπαδόπουλος Τάσος, επικοινωνήσαμε με την Διοίκηση του Ο.ΣΥ, με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Ο.ΣΥ καθώς και με το Σωματείο των οδηγών του Ο.ΣΥ σε συνεργασία πάντα με τον Αντιπεριφερειάρχη κο. Βασιλείου για να δωθεί λύση στο επανεμφανιζόμενο πρόβλημα του λεωφορείου 805. Μετά από απανωτές πιέσεις του Αντιδημάρχου Τάσου Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα στην περιφέρεια με παρόντες τον Αντιδήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη, το Σωματίο των Οδηγών, τον Διευθύνων Σύμβουλο του Ο.ΣΥ, καθώς και μέλη του Δ.Σ. Εξωραϊστικού Συλλόγου Νεοκτίστων. Έπειτα από την πρόταση του Τάσου Παπαδόπουλου, να συνοδεύει τον οδηγό ως το τέρμα της γραμμής περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας μας, δέχτηκε το Σωματείο να ξαναξεκινήσει την γραμμή 805. Επομένως, χάρη στις πιέσεις μας και την κατανόηση του προβλήματος που δημιούργησε στην περιοχή η έλλειψη του λεωφορείου, δώσαμε τη λύση, με το συγκεκριμένο μέτρο.

Η ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ Αλλαζουμε:

- Μόνο εάν έχει αλλάξει Πανελλήνια η δομή της διοίκησης στους Δήμους και ξαφνικά η αντιπολίτευση φαντάζεται ότι μπορεί να διοικήσει έναν Δήμο, τότε και μόνο τότε θα μπορούσε ένας από τους δημοτικούς σύμβουλους της αντιπολίτευσης Αλλάζουμε, να κάνει πράξη όσα διατυμπανίζει στους κάτοικους της περιοχής του ότι έκανε. Γιατί; ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ. Ας σταματήσει να εκβιάζει τον κόσμο που ενοχλείται από την διακαή επιβολή ψεμάτων για να ανεβάσει τον εαυτό του στα μάτια όσων δεν παρίστανται στα Δημοτικά μας Συμβούλια από προτροπή δική του και της παράταξής του, για να κρύψει την αδυναμία τους, επιτέλους!

-Κι επειδή επαναλαμβάνετε συνεχώς ότι ο Δήμος είναι απών από τα Νεόκτιστα ενώ είναι παρών καθημερινά σε ό,τι απασχολεί την περιοχή με πράξεις, ενώ στεκόμαστε σε όποιον πολίτη η Σύλλογο της περιοχής μας το ζητήσει, κι επειδή το μοναδικό επίμονο πρόβλημα των Νεοκτίστων είναι οι γύφτοι, θα γίνω συγκεκριμένος με στοιχεία και θα φρεσκάρω την επιτηδευμένα παραλλαγμένη μνήμη σας.

-Για όσους, λοιπόν, επιλέγουν να παραβλέπουν την αλήθεια, θα τους θυμήσω ότι οι τσιγγάνοι στα Νεόκτιστα εγκαταστάθηκαν το 2000, και το 2005, ο τότε Δήμαρχος του Δήμου Ασπροπύργου, τους οργάνωσε και προσπάθησε μέχρι και να τους στεγάσει σε γραφεία τα οποία θα έχτιζε με έξοδα του Δήμου -αφού τους τα είχε υποσχεθεί -και είχαν ξεκινήσει και τις εργασίες σε συγκεκριμένο κτίριο της περιοχής ( το οικόπεδο που όλοι γνωρίζετε γιατί έχουν μπει οι βάσεις για λυόμενο και υπάρχουν ακόμη τα μπετά) το οποίο σταμάτησα ΕΓΩ κι οι Σύμβουλοί μου.

- Πριν εκλεγώ Δήμαρχος, το Δημαρχείο και ειδικότερα το γραφείο Δημάρχου, είχε δεκάδες τσιγγάνους καθημερινά σε αναμονή να μιλήσουν με τον τότε Δήμαρχο και δεκάδες άλλους να εξυπηρετούνται στο Πρωτόκολλο.

Έχει δει κανείς σας, τα 9 χρόνια που είμαι στη Διοίκηση, έστω ΕΝΑΝ τσιγγάνο στο γραφείο μου; Είμαι περήφανος που τόσα χρόνια το γραφείο μου κατακλύζεται μόνο από Ασπροπύργιους πολίτες.

-Όσον αφορά τις γελοιότητες και τις ηλιθιότητες ότι εγώ στηρίζω τους τσιγγάνους, όποιος πολίτης πιστεύει αυτό το ανέκδοτο, τον ΠΡΟΚΑΛΩ και τον ΠΡΟΣΚΑΛΩ στο γραφείο μου, να του δείξω τις περισσότερες από 8 δεκάδες δικαστικές υποθέσεις απέναντί τους, πόσες από αυτές τις φορές πήγα κατηγορούμενος ως "Ρατσιστής" και "Αντί των Ρομά Δήμαρχος" από ΜΚΟ που τους προστατεύουν ως μειωνότητα, κι από το ίδιο το κράτος, καθώς και πόσες φορές πήγα μάρτυρας να καταθέσω εναντίων τους για καταπατήσεις περιουσιών συμπολιτών μας.

Καλό θα ήταν να ρίξετε μία ματιά στην περιοχή σας, και θα καταλάβετε αμέσως ποιος τους στηρίζει, και ποιοί φορείς δεν μου έχουν χτυπήσει την πόρτα ποτέ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νεόκτιστα, κι αντ´αυτού παραφιλολογούν χωρίς να δίνουν ποτέ λύση.

Κι αν δεν καταλάβετε έτσι, τότε σας προσκαλώ να κοιτάξετε κατάματα την αλήθεια, κι όχι την παρανοϊκή προπαγάνδα όσων θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο να μεταφέρουν τσιγγάνους πληρωμένους ψηφοφόρους με βανάκια που φορούν την αφίσσα της αντιπολίτευσης με το πρόσωπο του Γιάννη Ηλία και τον τίτλο "Αλλάζουμε", τις επ'αυτωφόρω συναλλαγές με λεφτά για ψηφοδέλτια σε φάκελο, και τις δημόσιες δηλώσεις εκλεγμένων μελών τους ότι "η ψήφος των τσιγγάνων έχει την ίδια βαρύτητα με του Ασπροπύργιου.". Αλήθεια, αυτό αντιπροσωπεύει όλον τον συνδυασμό σας; Τότε γιατί τολμάτε μετά από αυτά που κάνετε να μιλάτε για Γύφτους;

Σταματήστε επιτέλους τον διχασμό. Ανοίχτε τα μάτια σας Ασπροπύργιοι των Νεοκτίστων, και για όποια απορία έχετε, θα το πω ακόμα μία φορά και δεν θα κουραστώ να το λέω, ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους τους Ασπροπύργιους. Τα τηλ. του γραφείου μου ειναι 2132006409-10.

19

 1. Χρήση στολών Εθνικής Ελλάδας από ομάδα της Θράκης σε αγώνα κατά μειονοτικής ομάδας

Αναδημοσιεύουμε εύγλωττο άρθρο τοπικής εφημερίδας με μερικές από τις φωτογραφίες για την παράνομη χρήση στολών της Εθνικής Ελλάδας από ομάδα της Θράκης σε αγώνα κατά μειονοτικής ομάδας, με ανοχή των διαιτητών και των αθλητικών αρχών (που δεν επέβαλαν καμιά ποινή), στις 3 Απριλίου 2016 με προφανή στόχο να αμφισβητήσουν το ότι και η μειονότητα είναι τμήμα του ελληνικού κράτους και να προσβάλλουν έτσι τους μειονοτικούς παίκτες.

Έπαιξαν στο ντέρμπι κορυφής της Α2 ΕΠΣ Θράκης κόντρα σε μειονοτική ομάδα με εμφανίσεις της… Εθνικής Ελλάδας!!!

http://www.thrakisports.gr/2016/04/04/eps-thrakis-osa-eginan-sto-ntermpi-ton-protoporon-tis-a2-katigorias-anamesa-se-asomatous-ke-gratini/

4 Απριλίου 2016

Με το δεξί μπήκε στα πλέι οφ της Α2 Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης η Δόξα Γρατινής, καθώς στο ντέρμπι κορυφής με την Ένωση Ασωμάτων, πέρασε νικηφόρα με 1-2 απο την εδρα της μειονοτικής ομάδας και πήρε ρεβανς για τις δυο ήττες της κανονικης περιόδου με το ιδιο σκορ (3-2).

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ξέφυγε και 4 βαθμούς από τους γηπεδούχους και τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου που νίκησε στο άλλο ντέρμπι μέσα στο Φανάρι με 4-2. Ωστόσο, αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο είναι το γεγονός ότι η Γρατινή εμφανίστηκε στην έδρα των Ασωμάτων όχι με την γνωστή της εμφάνιση με τις πράσινες φανέλες, αλλά με αυτήν της… Εθνικής Ελλάδος.

Η νομιμότητα αυτής της κίνησης ελέγχεται, όπως και η σκοπιμότητά της, δεδομένου ότι η Δόξα Γρατινής έχει συγκεκριμένη εμφάνιση με την οποία έχει δηλωθεί και αγωνιζόταν σε προηγούμενά της παιχνίδια. Ωστόσο σε αυτό το ντέρμπι κορυφής εμφανίστηκε στην αντίπαλη έδρα της Ένωσης Ασωμάτων, ενός σωματείου της Ροδόπης με παίκτες που προέρχονται αμιγώς από την μουσουλμανική μειονότητα, με τις φανέλες, τα σορτσάκια, ακόμα και τις… κάλτσες της Εθνικής Ομάδας.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι στολές που χρησιμοποιήθηκαν για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι αυτές της Adidas που είχε η Εθνική μέχρι και το Euro 2012 στην Πολωνία και όχι οι νέες της Nike που χρησιμοποιεί πλέον η Εθνική από το Μουντιάλ της Βραζιλίας και μετά. Αυτό όμως δεν παίζει ρόλο, με δεδομένο ότι δεν εμφανίζονταν σε κανένα σημείο τους το έμβλημα της Δόξας Γρατινής, όπως ορίζει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, για τους πρωτοπόρους της ιστορικής Δόξας Γρατινής τη νίκη έδωσαν οι αδελφοί Καράμπελα με δυο εξαιρετικά τέρματα στο τέλος, με αποτέλεσμα να πάρουν την μπουκιά από το στόμα των γηπεδούχων της Ένωσης Ασωμάτων που είχαν προηγηθεί στο σκορ. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, είχε όμως πάθος, δύναμη αλλά και δυο κόκκινες κάρτες στους γηπεδούχους.

Στο 6′ ο Κιουτσούκ Μεμέτ βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά το σουτ του θα απομάκρυνε ο Ματθαίου. Στο 19′ ο Χασάν Ομέρ είδε την μπάλα στο σουτ του να περνάει λίγο άουτ από την εστία της Γρατινής. Στο 33′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν σε κόρνερ του Μεμέτ Οτζιά, ο Χασάν Ομέρ έπιασε την κεφαλιά κάνοντας το 1-0, που ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εμφάνιση των δυο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 73′ η Γρατινή ισοφάρισε έπειτα από ωραία συνεργασία των αδερφών Καράμπελα. Ο Παναγιώτης βρήκε με σέντρα τον Σταύρο που με μονοκόμματο σουτ έκανε το 1-1. Στο 80′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Οσμάν Χασάν με τον Κουμπαράκη να έχει διαφορετική άποψη. Από τις έντονες διαμαρτυρίες, μάλιστα, ο Κουμπαράκης έβγαλε δυο φορές την κόκκινη κάρτα, μια στον Αμέτ Σιαμπάν και μια στον Σαλήχ Φατίχ που ήταν στο πάγκο.

Κάπως έτσι οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν και σα να μην έφτανε αυτό για την ομάδα της Ένωσης, δέχτηκε και νέο τέρμα μετά από λάθος της άμυνας στο 86′. Ο Παναγιώτης Καράμπελας το εκμεταλλεύτηκε και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ 1-2 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια για τους παίκτες του Θεοδωρίδη που ξεκίνησαν ιδανικά τα πλέι οφ και παραμένουν στην κορυφή, παίρνοντας μάλιστα διαφορά 4 πόντων από τους διώκτες τους.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο αρκετά έμπειρος και αξιολογημένος για τα εθνικά πρωταθλήματα Στέφανος Κουμπαράκης με βοηθούς τους Χαρίτση και Καρακασιδη, με τον πρώτο να συγκεντρώνει παράπονα από τους γηπεδούχους για την φάση του πέναλτι στο 80ο λεπτό.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΩΜΑΤΩΝ: Ταουσαν Γουξελ, Κιουτσουκ Μεμετ, Σαληχ Ογουζχαν, Μπαλτση Κεναν (25′ Μολλα Σελτουκ), Χατζογλου, Χασαν Ομερ, Αμετ Σιαμπαν, Μεμετ Οτζιάν, Παλτζη (83 Καρα Μποερ), Χουσειν Σινάν, Οσμαν Χασάν.

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ: Ματθαίου, Κραβαριτης, Κατσαρός, Παπαδοπουλος, Κοκουβίνος, Θεοδωρίδης, Τσιπλακίδης (60′ Σ. Καράμπελας), Π. Καραμπελας, Βασιλείου, Ροδουσάκης, Δελής, Δάλκος (60′ Πρεντι).

 

2021

 

Με τιμή        

 

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος ΕΠΣΕ

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.