Σύνδεση συνδρομητών

Λοβέρδος: Να μην αφήσουμε τον εξισωτισμό να γίνει νόμος

Σάββατο, 07 Μαϊος 2016 11:14

Σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την συζήτηση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Λοβέρδος, εγκάλεσε τόσο τον υπουργό κ. Κατρούγκαλο όσο και τους παλαιότερους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «εάν κάποιος διάβαζε τι έλεγε ο κύριος Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχετικές με το ασφαλιστικό ρυθμίσεις, που έφερε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πριν λίγα χρόνια, θα ξέσπαγε σε γέλια».

Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε αναφορά στην έκθεση της διεύθυνσης επιστημονικών μελετών της Βουλής, αναφέροντας πως είναι «ένας καλός λόγος να μην χαμογελούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο λογαριασμός των μέτρων που προβλέπονται είναι στα 3 δις ευρώ, με μειώσεις συντάξεων και κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Τέλος, ο πρώην υπουργός, αναφέρθηκε σε ένα παράδειγμα μέσα από όσα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. «Έστω  ότι αρρωσταίνουν 2 πολίτες  που ένα δημόσιο νοσοκομείου τους παρέχει την ίδια υπηρεσία υγείας στο δημόσιο νοσοκομείο, για 5 ημέρες, με τον ίδιο γιατρό.  Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ανάλογα με το εισόδημα του καθορίζεται και η εισφορά του. Άρα έχουμε για ίδια αντιμετώπιση, διαφορετική εισφορά. Αυτό είναι αντισυνταγματικό, καθώς παραβιάζεται η αρχή της ισότητας»

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.