Σύνδεση συνδρομητών

Το Μαξίμου οχυρώνεται απέναντι στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Σάββατο, 07 Μαϊος 2016 09:37
H πινακίδα όπου έχει τοιχοκολληθεί η ανακοίνωση με την οποία απαγορεύεται η πρόσβαση στον Εθνικό Κήπο.
twitter
H πινακίδα όπου έχει τοιχοκολληθεί η ανακοίνωση με την οποία απαγορεύεται η πρόσβαση στον Εθνικό Κήπο.

Η ανακοίνωση που έχει κολληθεί έξω από τον Εθνικό Κήπο είναι ενδεικτική της ανησυχίας που διακατέχει τα κυβερνητικά επιτελεία. Σύμφωνα με αυτή, στις 6, 7 και 8 Μαΐου, «κατόπιν εντολής της Αστυνομίας όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».

Είναι η συνέχεια της κυβερνητικής πρακτικής να κρατά, εδώ και πολύ καιρό, αποκλεισμένη με κλούβες των ΜΑΤ την οδό Ηρώδου Αττικού όχι μόνο στα αυτοκίνητα που θα επέλεγαν να τη διασχίσουν, αλλά ακόμα και στους πολίτες, των οποίων εμποδίζεται έως και η καθημερινή βόλτα τους. Τα μέτρα εντάθηκαν εν όψει των διαδηλώσεων για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση φέρνει άρον άρον στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Από χθες έχει ξεκινήσει η 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, τα οποία αντιδρούν στη φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα έρθει το Σαββατοκύριακο στη Βουλή προς ψήφιση. Η κυβέρνηση απάντησε οχυρώνοντας δημόσιους χώρους γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ άλλων την οδό Ηρώδου Αττικού και τον Εθνικό Κήπο.

Χθες έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αντιδρούν στο προς ψήφιση νομοσχέδιο. Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας για τους ίδιους λόγους πραγματοποίησε το (ελεγχόμενο από το ΚΚΕ) ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές υπό την ομπρέλα του οποίου έκαναν στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Οι συγκεντρώσεις θα επαναληφθούν και σήμερα. Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια, ενώ θα επαναλάβει τις κινητοποιήσεις του, αύριο Κυριακή, στις 10.30 το πρωί.

Την ίδια ώρα της Κυριακής έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 6 το απόγευμα.

 

ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ

Στο μεταξύ, ωστόσο, εντυπωσιακά αρνητικές γνώμες κυριαρχούν για ορισμένες από τις κινητοποιήσεις οι οποίες κρίνεται ότι ευνοούν την κυβέρνηση και τα άγνωστα έως αυτή τη στιγμή σχέδιά της και τις μεθοδεύσεις της. Εκτός από την προκλητική για τους πολίτες τυφλή και χωρίς στόχευση απεργία των δημοσιογράφων, αλγεινή εντύπωση προκαλούν και οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που επιβαρύνει όσους εργαζόμενους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.