Σύνδεση συνδρομητών

Άρειος Πάγος: Ιερό κείμενο των Εβραίων τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών!

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 05:53
Από το μάτι της πυραμίδας. Μια από τις εικονογραφήσεις που παραπέμπουν σε θεωρίες συνωμοσίας.
Ιδιωτικό αρχείο
Από το μάτι της πυραμίδας. Μια από τις εικονογραφήσεις που παραπέμπουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

Η οξυδερκής ερευνήτρια Βασιλική Ιωαννίδου (http://xyzcontagion.wordpress.com/about/σχολιάζοντας το προηγούμενο άρθρο μου «Θάνου: Αθώωσε τον Πλεύρη – Μήνυσε τον Τσακυράκη!» (http://booksjournal.gr/slideshow/item/1926-θάνου-αθώωσε-τον-πλεύρη-–-μήνυσε-τον-τσακυράκη) υπενθύμισε πως ελάχιστα έχει αναδειχθεί το γεγονός πως στην επονείδιστη απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία επικυρωνόταν το 2010 η αθωωτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών το 2009 για το αντισημιτικό παραλήρημα του Κώστα Πλεύρη τα δύο Δικαστήρια ακολούθησαν άκριτα τον δυσώνυμο νεο-Ναζί και ανέφεραν ως ιερά κείμενα των Εβραίων το Ταλμούδ, την Παλαιά Διαθήκη και … τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.

Η αναφορά στα Πρωτόκολλα ως γνήσιο κείμενο του εβραϊσμού αποτελεί μια από τις περισσότερο ωμές εκδηλώσεις του αντισημιτισμού. Η πλειοψηφία των τότε Αρεοπαγιτών και οι τότε Εφέτες, με τις αποφάσεις που εξέδωσαν, απέδειξαν ότι τουλάχιστον στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης ο αντισημιτισμός (και άλλες μορφές ρατσισμού) κυριαρχούν, όπως έχω επανειλημμένα γράψει έκτοτε. Ας σημειωθεί πως τέσσερεις από τους πέντε Εφέτες εκείνης της δίκης προήχθησαν στη συνέχεια σε Αρεοπαγίτες με την προεδρεύουσα τη δίκη να προάγεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου υπερπηδώντας αρχαιότερους συναδέλφους της.

Σήμερα, μετά την έγκληση της Προέδρου του Αρείου Πάγου κατά του Σταύρου Τσακυράκη και την υποστήριξη στο περιεχόμενο της έγκλησης από την πλειοψηφία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία δημοκρατικά εκπροσωπεί το εισαγγελικό και δικαστικό σώμα, πολλοί και πολλές ανακάλυψαν με τη σειρά τους πόσο λίγη σχέση με το κράτος δικαίου έχει η πλειοψηφία Εισαγγελέων και Δικαστών. Τους και τις καλωσορίζουμε!

Για τον εμπλουτισμό των επιχειρημάτων αναφέρουμε εδώ πως τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών,με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που υπέγραψαν, θεωρούν ιερό κείμενο των Εβραίων ανάλογο του Ταλμούδ και της Παλαιάς Διαθήκης έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες σημερινοί Αρεοπαγίτες: η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου -Χριστοφίλου, οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Βιολέττα Κυτέα και Ασπασία Καρέλλου (η τελευταία προήδρευε στη δίκη στο Εφετείο το 2009) και οι Αρεοπαγίτες Κωνσταντίνος Φράγκος, Χρυσόστομος Ευαγγέλου, Κωνσταντίνος Τσόλας, Αθανάσιος Καγκάνης, Αρτεμισία Παναγιώτου και  Αλτάνα Κοκκοβού. 

 

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

1 σχόλιο

κ. Δημητρά,
τέσσερις (όχι τέσσερεις)

Παρρησία
Παρρησία
29 Φεβ 2016, 11:02

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.