Στην ιστοσελίδα του ρατσιστικού Στόχου είδαμε σήμερα διαφήμιση ιστοσελίδων με πορνό και από κάτω διαφήμιση του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα του «Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)»!
Πιθανότατα είναι φτηνή διαφήμιση μέσω της Google σε υποτίθεται στοχευμένο κοινό. Άραγε το ΕΚΠΑ ελέγχει ποιο είναι το κοινό αυτό; Γιατί για τη διαφήμιση αυτή το Πανεπιστήμιο πληρώνει και ο Στόχος εισπράττει. Κάτι δεν πάει καλά, πιθανώς με την Google, και περιμένουμε την αντίδραση από τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να μην καταγραφεί ως συνειδητή επιλογή του ΕΚΠΑ η μέσω διαφήμισης χρηματοδότηση της πιο ρατσιστικής εφημερίδας στην Ελλάδα!
Παρόλο που οι συνεργάτες μας που διαχειρίζονται τις διαφημίσεις μέσω google έχουν θέσει αυστηρούς περιορισμούς ως προς το πού θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις μας βάσει κριτηρίων περιεχομένου (αποκλείονται sites με απρεπές, ρατσιστικό ή υβριστικό περιεχόμενο), συμβαίνει κάποιες φορές ‘’misplacement’’ από πλευρά της google.
Δυστυχώς δεν ελέγχεται πάντα αποτελεσματικά αυτό. Όταν προκύπτει κάτι τέτοιο το αντιμετωπίζουμε με αποκλεισμό των συγκεκριμένων σελίδων.
Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τη συμβολή σας στην ελαχιστοποίηση τέτοιων περιπτώσεων.
Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές μας μέσω της σελίδας https://elearn.elke.uoa.gr και τότε θα γίνει κατανοητή η δράση μας και ότι παρόμοιες ενστάσεις δεν ευσταθούν.
Α. Λάππας
Υπεύθυνος Google Ads
E-Learning Πανεπιστήμιο Αθηνών
08 Φεβ 2016, 01:02