Σύνδεση συνδρομητών

Οι σκισμένες σημαίες του Τρίτου Νεκροταφείου

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 13:23
Κουρέλια στο Τρίτο Νεκροταφείο του Δήμου Αθηναίων.
Παναγιώτης Δημητράς
Κουρέλια στο Τρίτο Νεκροταφείο του Δήμου Αθηναίων.

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, πήγα στο Τρίτο Νεκροταφείο του Δήμου Αθηναίων και διαπίστωσα πως οι δύο σημαίες στην είσοδό του, η ελληνική και η δημοτική, κυμάτιζαν σκισμένες σαν κουρέλια από καιρό (βλέπε φωτογραφία). Λίγο αργότερα, στο Ταμείο του Τρίτου Νεκροταφείου η υπάλληλος κάπνιζε ανέμελα.

Το πρώτο θέαμα πρέπει να το έχουν δει εκατοντάδες άτομα για σημαντικό χρονικό διάστημα και ασφαλώς αρμόδιοι και αρμόδιες της δημοτικής αρχής. Προφανώς δεν δίνουν καμιά σημασία και ας γελοιοποιείται ο Δήμος Αθηναίων.

Το δεύτερο θέαμα είναι φυσικά η συνηθισμένη πρακτική περιφρόνησης του αντικαπνιστικού νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάτω (βλπ. πρόσφατο άρθρο μας εδώ: «Τιμωρήστε Παυλόπουλο - Τσίπρα - Καμμένο κ.λπ. για κάπνισμα σε δημόσιους χώρους!» http://booksjournal.gr/slideshow/item/1774-τιμωρήστε-παυλόπουλο-τσίπρα-καμμένο-κ-λπ-για-κάπνισμα-σε-δημόσιους-χώρους). Άραγε η καταρράκωση του νόμου εκφράζει και το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου;

Περιμένουμε απαντήσεις…  

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.