Σύνδεση συνδρομητών

Ο Ιλχάν Αχμέτ και το Σύμφωνο Συμβίωσης

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 12:15
O βουλευτής του Ποταμιού, Ιλχάν Αχμέτ.
Φωτογραφία Αρχείου
O βουλευτής του Ποταμιού, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο μειονοτικός βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ απουσίαζε συνειδητά από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Ο λόγος; Θεωρεί ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης αντιβαίνει στις «ισλαμικές αξίες».

Στις 22 Δεκεμβρίου 2015, το σύμφωνο συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, ομόφυλα και ετερόφυλα, ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με 193 ψήφους έναντι 56 και 51 αποχές. Στις θετικές ψήφους περιλαμβάνονταν οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ. Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (ακόμα και το Vouliwatch!) έγραψαν πως επίσης όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού το ψήφισαν εκτός της απούσας Κατερίνας Μάρκου (http://www.vouliwatch.gr/ψηφίστηκε-το-σύμφωνο-συμβίωσης-τριχο/#.VoP2wSdP8-M).

Κι’ όμως, και ο μειονοτικός βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ απουσίαζε συνειδητά όπως έγραψε στον τοίχο του στο Facebook αλλά μόνο στα τουρκικά… Για να γίνει ευρύτερα γνωστό, χρειάστηκε να μεταφράσει το κείμενό του στα ελληνικά το «τουρκοφαγικό» TourkikaNea.gr (η μετάφραση ακολουθεί - http://tourkikanea.gr/2015/12/ilhanahmet-4/) με έπαινο στο βουλευτή. Κατά το βουλευτή του υποτίθεται προοδευτικού Ποταμιού η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης θα προκαλέσει «κοινωνική βλάβη» και αντιβαίνει στις «ισλαμικές αξίες» που προφανώς περιφρονούν οι τρεις μειονοτικοί συνάδελφοί του…

Ο Ιλχάν Αχμέτ είναι γνωστός διάπυρος υποστηρικτής της σαρίας (http://www.azinlikca.net/eidhseis/ilhan-axmet-ksinidis-mouftidwn-1252012.html). Το Ποτάμι τον έχρισε υποψήφιο για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους κατά παραβίαση των όποιων αρχών υποτίθεται πως έχει: η εκλογή του στέρησε την έδρα από τη Χριστίνα Ταχιάου… Φυσικά για ανάλογους λόγους και κίνητρα τον είχε εντάξει στις λίστες της πριν από το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ που επίσης υποτίθεται ότι είχε προοδευτικές αρχές…

 

 

Η δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ

Ως βουλευτής Ροδόπης, ενάντια στην απόφαση του κόμματος μου ΠΟΤΑΜΙ που ψήφισε υπέρ, εγώ λόγω της κοσμοθεωρίας μου και στα πλαίσια των θρησκευτικών μου πιστεύω, με ίδια πρωτοβουλία και χωρίς κάποια παρέμβαση προς το αντίθετο από τον πρόεδρο μας, έκρινα σωστό να μην μετάσχω στην ψηφοφορία στην βουλή.

Όπως είναι γνωστό σε όλους σας, άτομα με διαφορετικές προτιμήσεις δεν γίνονται εύκολα αποδεκτά στις κοινωνίες, για αυτό σχεδόν σε όλες τις χώρες υπάρχουν προβλήματα με τα δικαιώματα των LBGT. Όσο κι αν σέβομαι όμως τα ατομικά δικαιώματα στα πλαίσια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιθυμώ να δηλώσω πως ως άνθρωπος δεσμευμένος με τις ισλαμικές αξίες και την έννοια της παραδοσιακής οικογένειας και λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική βλάβη που θα προκύψει από την ρύθμιση, έκρινα σκόπιμο να μην μετάσχω στην ψηφοφορία αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο και στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Με σεβασμό

Βουλευτής Ροδόπης

Δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ

FB  22/12/2015

 

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.