Σύνδεση συνδρομητών

Η ουμανιστική απάντηση στην τρομοκρατία

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 07:54
Ο Άντριου Κόπσον.
British Humanist Association
Ο Άντριου Κόπσον.

Ο Andrew Copson, Πρόεδρος της Διεθνούς Ουμανιστικής και Ηθικής Ένωσης   (IHEU), στην οποία ανήκει, μέσω της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας (EHF) και η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε) δήλωσε:

«Η τρομοκρατία του ISIS αποτελεί την επιτομή της αντιανθρωπιστικής ιδεολογίας. Ισχυρίζονται ότι σκοπός τους είναι να ιδρύσουν ένα κράτος, αλλά τα θεμέλια στα οποία βασίζονται είναι η άγνοια και η μοχθηρία, ο εξαναγκασμός, ο βιασμός και ο φόνος. Έπειτα, όταν οι διεθνείς δυνάμεις κάνουν προσπάθειες να περιορίσουν και να μειώσουν την απειλή που (το ISIS) αποτελεί για την περιοχή, το ISIS ισχυρίζεται ψευδώς ότι αδικείται, προσποιείται το θύμα, και με αυτό τον τρόπο –σαν δύστροποι νταήδες– δίνουν εντολές σε (προσκείμενα) άτομα και κατευθύνουν ομάδες για τη διάπραξη αυτών των ειδεχθών, άσκοπων και λιπόψυχων θηριωδιών. Όλα τα έθνη οφείλουν να αντιδράσουν στην πρόκληση αυτή με όπλο της αρετές εκείνες που ο βίαιος εξτρεμισμός των τζιχαντιστών μισεί με πάθος:

·         με την υπομονή και τη σαφήνεια που θα μας επιτρέψουν να διαχωρίσουμε τους εξτρεμιστές και τους προβοκάτορες από τους απλούς ανθρώπους που μοιράζονται τη θρησκεία την οποία (οι εξτρεμιστές) διεκδικούν,

 

·         με την ορθή κρίση και τον ορθολογισμό που θα μας επιτρέψουν να συνεργαστούμε ως διεθνή κοινότητα ώστε να βάλουμε τέλος στον πόνο που προκαλούν και

 

·         με σαφή αποφασιστικότητα η προτεραιότητά μας να παραμένει πάντα η προώθηση της ανθρωπιάς και της ελπίδας πέρα και πάνω από το μίσος και το φόβο.» 

 

 

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.