Σύνδεση συνδρομητών

O Kαρλ Ούβε Κνάουσγκορντ στο νέο Books' Journal

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 21:25
Ο Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ.
Ο Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ.

Από το μεσημέρι της 6ης Νοεμβρίου 2015, θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία (αργότερα και στα περίπτερα) το νέο τεύχος του Books' Journal, 60. Το κεντρικό του αφιέρωμα, σε έναν σκανδιναβό λογοτέχνη που γίνεται μπεστ σέλερ παντού. Τον Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ.

Είναι εφήμερη μόδα ή, αντιθέτως, αξίζει τον κόπο; Σε όλο τον κόσμο, το εξάτομο βιβλίο του Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ, Ο Αγώνας μου, διαβάζεται και συζητιέται πολύ. Στην Ελλάδα, κυκλοφορεί (από τον Καστανιώτη) μόνο ο πρώτος τόμος, και δεν έχουν αρχίσει ακόμα να δημοσιεύονται άκριτοι διθύραμβοι.

Άκριτοι διθύραμβοι; Δηλαδή, δεν αξίζει τον έπαινο της αγοράς;

Δυο συνεργάτες μας και μια συνεργάτριά μας, διάβασαν τον Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ, και εξηγούν τα χαρακτηριστικά της γραφής του καθώς και τους λόγους για τους οποίους διαβάζεται με πάθος μολονότι δεν περιγράφει τίποτα παραπάνω από το "έπος" της καθημερινότητάς του. 

Η Ξένια Κουναλάκη, ο Δημήτρης Δουλγερίδης και ο Μιχάλης Μητσός, που υπογράφουν τα τρία κείμενα του τεύχους, είναι Κναουσγκορντιστές - ή, πιο σωστά, ΚαρλΛουβιστές, αφού συχνά αναφέρονται στον συγγραφέα γράφοντάς τον με το μικρό του όνομα, και δεν το κάνουν από αδυναμία να προφέρουν το δύσκολο επώνυμό του...  

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

1 σχόλιο

Δείτε αυτό, παρακαλώ:
https://www.youtube.com/watch?v=GCy_ZlJnBdo

anima
anima
09 Νοε 2015, 02:11

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.