Σύνδεση συνδρομητών

Ο Μανόλης Αναγνωστάκης στο εξώφυλλο του νέου Books' Journal

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 07:55
O Μανόλης Αναγνωστάκης κοιτάζει το Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου. Ο Αλέκος Παπαδάτος σχεδιάζει το εξώφυλλο του τεύχος 59 του Books' Journal.
Αλέκος Παπαδάτος
O Μανόλης Αναγνωστάκης κοιτάζει το Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου. Ο Αλέκος Παπαδάτος σχεδιάζει το εξώφυλλο του τεύχος 59 του Books' Journal.

Με εξώφυλλο τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, δέκα χρόνια από το θάνατό του, καθώς και μία ανεκδοτη συνέντευξή του, κυκλοφορεί το νέο τεύχος της χάρτινης έκδοσης του Books' Journal Οκτωβρίου 2015. 

 

 

Το μικρό αφιέρωμα μνήμης υπογράφει εξ ολοκλήρου ο Γιώργος Ζεβελάκης, που επί τριάντα χρόνια ήταν στενός φίλος του ποιητή.Γράφοντας το κείμενο γι' αυτόν, σημειώνει, "αισθάνθηκα αμήχανα γιατί είχα να αντιμετωπίσω πολλές δυσκολίες, προσπαθώντας να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου σε μια πολύ σημαντική για μένα σχέση. Τρεις δεκαετίες αδιατάρακτης φιλίας και δημιουργικής συνεργασίας με τον Μανόλη Αναγνωστάκη, στερέωσαν ένα αίσθημα βαθιάς και ισόβιας ευγνωμοσύνης και δεν θα ήθελα ένα κείμενο να το λιγοστέψει ή να φανεί σαν πράξη ανταπόδοσης. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να καταθέσω την εμπειρία μου από τη συνεργασία μας, να σταθώ και να περιγράψω την πνευματική του δραστηριότητα, όπως την παρακολούθησα και την είδα από κοντά."

Το αφιέρωμα συμπληρώνεται με μια ανέκδοτη συνέντευξη του Μανόλη Αναγνωστάκη στον Γιώργο Ζεβελάκη, με θέμα τη νεωτερική ελληνική ποίηση. 

Αναζητήστε, σε λίγες μέρες, το νέο τεύχος του Βooks' Journal, το οποίο συμπληρώνει πέντε χρόνια σταθερής και συστηματικής παρουσίας ανάμεσά μας.

 

 

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

1 σχόλιο

Είμαι αναγνώστης σας από το πρώτο τεύχος και ενθαρρύνω όποιον ξέρω να το αγοράζει. Υπάρχει όμως μια έλλειψη, που πιστεύω ότι θα μπορούσε εύκολα να θεραπευθεί. Πρόκειται για "Ετήσιο Ευρετήριο". Θα περιλαμβάνει τουλάχιστον με αλφαβητικά σειρά όλους τους συγγραφείς, αλλά και άλλες κατατάξεις, π.χ. κατηγορίες άρθρων, αφιερώματα, βιβλία για τα οποία δημοσιεύσατε κριτική κ.ο.κ. Η ύπαρξη ευρετηρίου μία φορά τον χρόνο θα διευκόλυνε αφάνταστα οποιονδήποτε αναζητά κάποιο άρθρο, αλλά και όποιον θέλει να κάνει παραπομπή σε άρθρο σας. Θεωρώ ότι με τη σύγχρονη τεχνολογία ή δημιουργία ευρετηρίου δεν θα είναι δύσκολη. Αν το κόστος του επί πλέον χαρτιού είναι πρόβλημα θα μπορούσε το ευρετήριο να δημοσιεύεται μόνο στην ηλεκτρονική σας έκδοση.
Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας.
Φιλικά
Λουκάς Ρούφος

Λουκάς Ρούφος
Λουκάς Ρούφος
02 Οκτ 2015, 05:10

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.