Σύνδεση συνδρομητών

Το Books' Journal και η «Δημοκρατία»

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 12:36
Η «Δημοκρατία», των Αλέκου Παπαδάτου-Αβραάμ Κάουα, στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του Books' Journal.
Αλέκος Παπαδάτος
Η «Δημοκρατία», των Αλέκου Παπαδάτου-Αβραάμ Κάουα, στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του Books' Journal.

Στο καινούργιο κόμικς των Αλέκου Παπαδάτου, Αβραάμ Κάουα και Αννί ντι Ντοννά, που με τον τίτλο Δημοκρατία (Democracy) κυκλοφορεί σε λίγες μέρες σε όλο τον κόσμο (και στα ελληνικά από τις εκδ. Ίκαρος), είναι αφιερωμένο το νέο τεύχος του Books' Journal, Σεπτέμβριος 2015, 100 σελίδες, που ήδη είναι στο τυπογραφείο.

Επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του παγκόσμιου μπεστ σέλερ, Logicomix, που ο Αλέκος Παπαδάτος είχε σχεδιάσει πάνω στο σενάριο του Απόστολου Δοξιάδη, ο δημιουργός επανέρχεται με μια νέα δουλειά. Ένα νέο εικονογραφημένο μυθιστόρημα, με τον τίτλο Δημοκρατία (Democracy).

Αυτή τη φορά, με σενάριο του Αβραάμ Κάουα, ο Αλέκος Παπαδάτος μεταφέρει τους αναγνώστες στην αρχαία Αθήνα, στην εποχή του Κλεισθένη - την εποχή, δηλαδή, της μεγάλης μεταρρύθμισης που έφερε τη δημοκρατία στην πόλη κράτος των Αθηνών. 

Το Books' Journal αφιερώνει το εξώφυλλό του και την κεντρική κριτική του στο νέο graphic novel των Παπαδάτου-Κάουα (γράφει ο Ηλίας Κανέλλης), ενώ ο Δημήτρης Δημακόπουλος γράφει για τα ιστορικά κόμικς, τις αφηγηματικές τάσεις, τα στυλ και τις σημαντικότερες δουλειές του είδους. 

*Στο ίδιο τεύχος, δημοσιεύεται και μια βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Λίγες ημέρες υπομονή. 

 

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.