Σύνδεση συνδρομητών

ΕSM: To Καστελλόριζο του Τσίπρα

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 11:39
8 Ιουλίου 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στους ευρωβουλευτές, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
European Parliament
8 Ιουλίου 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στους ευρωβουλευτές, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

H χθεσινή αίτηση της ελληνικής κυβέρνησης στο ESM είναι το Καστελλόριζο του Τσίπρα. Αυτό σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωινή εκπομπή του Αθήνα 984 «Θα χυθεί άπλετο φως» ο πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης.

Γιατί, κύριε Ραγκούση, πιστεύετε ότι η αίτηση της ελληνικής κυβέρνησης στο ESMείναι το Καστελλόριζο του Τσίπρα; Ερωτήθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης. Και έδωσε την εξής απάντηση:

«Διότι, πρώτον, αποδέχτηκε στην πράξη πως δεν υπάρχει άλλη λύση για τη χώρα από τον ESM, δηλαδή τον μηχανισμό στήριξης στον οποίο η Ελλάδα κατέφυγε το 2010.

Δεύτερον, αποδέχτηκε να υπογράψει 3ο μνημόνιο προκειμένου να λάβει η Ελλάδα το νέο δάνειο που ζητά.

Τρίτον και πιο σημαντικό, αποδέχτηκε να ζητήσει νέο δάνειο ύψους 50 έως 80 δισεκατομμύρια € για τα επόμενα τρία χρόνια όχι για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις όπως το 2010.(πλέον η Ελλάδα με το πρωτογενές πλεόνασμα καλύπτει μόνη της μισθούς και συντάξεις).

Αλλά, ζήτησε αυτά τα 50-80 δισεκατομμύρια ευρώ αποκλειστικά για την αποπληρωμή, του κατά τα άλλα "επονείδιστου και παράνομου χρέους" της χώρας, καθώς και για τις τράπεζες και την ανακεφαλαιοποίηση τους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.»

 

LINK: http://www.athina984.gr/node/351186

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.