Σύνδεση συνδρομητών

Μάνος: ατυχήσαμε, μας προέκυψε μια παλαβή κυβέρνηση

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 14:57
Ο Στέφανος Μάνος.
Ο Στέφανος Μάνος.

Ο Στέφανος Μάνος σήμερα δήλωσε, εξηγώντας γιατί εκείνος ψηφίζει ΝΑΙ και γιατί χρειάζεται όλες και όλοι να ψηφίσουμε ΝΑΙ:

 

Ο κ. Τσίπρας και τα πολλά πρόθυμα φερέφωνά του επιμένουν να παρουσιάζουν το δημοψήφισμα ως επιλογή μεταξύ της ευρωκατευθυνόμενης λιτότητας και του σοσιαλιστικού παράδεισου της δραχμής. Στρατούλης: "Αν ψηφίσεις ναι, ο Σόιμπλε θα σου κόψει τη σύνταξη των 1.000€ σε 240 € κύρια σύνταξη και 30€ επικουρική. Αν ψηφίσεις όχι, θα έχεις λεφτά στη τσέπη σου (δραχμές). Όλα μια θρασεία απατηλή φαντασίωση για ηλιθίους.

Η πραγματικότητα των τελευταίων πέντε μηνών ήταν διαφορετική. Οι Ευρωπαίοι έδιναν λεφτά στις τράπεζες (ELA) για να μπορούν να πληρώνονται οι συντάξεις.

Την ημέρα που σταμάτησαν να δίνουν, έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκαν μέτρα ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων. Για τους περισσότερους οι συνέπειες είναι αντιμετωπίσιμες, αλλά οπωσδήποτε δυσάρεστες. Για τους λιγότερους όμως μπορεί να είναι καταστρεπτικές. Κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις. Θα πληγούν οι ασθενέστεροι.

Σήμερα τελειώνει το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε στις 20 Φεβρουαρίου. Φεύγουν από το τραπέζι τα λεφτά που θα εισπράτταμε αν προηγουμένως είχαμε συμφωνήσει. Σήμερα επίσης λήγει η προθεσμία αποπληρωμής του ΔΝΤ.

Από αύριο δεν θα μπαίνουν πια λεφτά στις τράπεζες. Θα δώσουν όσα έχουν και μετά τίποτε. Μηδέν. Θα χρειαστούν νέα κεφάλαια. Η κυβέρνηση θα βάλλει χέρι σε όσες καταθέσεις έχουν μείνει. 30-40% θα κεφαλαιοποιηθούν.

Από το σημείο αυτό και μετά, η μία μετά την άλλη (ντόμινο) από τις σταθερές της ζωής μας θα αρχίσουν να καταρρέουν.

Θα ψηφίσω ΝΑΙ στο δημοψήφισμα διότι η επικράτηση του ΝΑΙ θα στείλει στην Ευρώπη ένα πανίσχυρο μήνυμα. "Είχαμε τη ατυχία να μας προκύψει μια παλαβή κυβέρνηση, αλλά εμείς, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, δεν είμαστε παλαβοί. Θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, θέλουμε το ευρώ και είμαστε πρόθυμοι να φτιάξουμε την πατρίδα μας".

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.