Σύνδεση συνδρομητών

Θυμόμαστε τον Νίκο Τζένο

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 16:01
O Νίκος Τζένος.
O Νίκος Τζένος.

Στις 13 Ιουνίου, συγγενείς, φίλοι και συνοδοιπόροι τιμήσαμε στα Καλάβρυτα τη μνήμη ενός θαυμάσιου ανθρώπου, εξαίρετου δικηγόρου, συνεπούς πολιτικού, μαχητή των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων και εντυπωσιακού στοχαστή, ο οποίος πέθανε πριν 40 ημέρες, του Νίκου Τζένου (1956-2015).

 

Στον δημόσιο βίο του Νίκου Τζένου έχουν καταγραφεί θητείες Νομαρχιακού Σύμβουλου Νομού Αχαΐας, Αντιδημάρχου Καλαβρύτων, και υποψήφιου Ευρωβουλευτή των «Πράσινων: Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» στις ευρωεκλογές του 2014 και οι ιστορικές δίκες αθώωσης της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας σε μήνυση του Κώστα Πλεύρη και -μοναδικής μέχρι σήμερα- καταδίκης Χρυσαυγιτών για ρατσιστική επίθεση κατά Ρομά στο Αιτωλικό (ως δικηγόρος των Ρομά μέσω του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι). Στο μνημόσυνο αυτό, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (εκλεγμένος με την Οικολογική Δυτική Ελλάδα) Γιώργος Κανέλλης θύμισε μια μικρή επιλογή από τα άρθρα του Νίκου Τζένου[1] και διάβασε ολόκληρο το κατά τη γνώμη του (και μου) σημαντικότερο αλλά και τόσο επίκαιρο, που αναδημοσιεύουμε σε διπλανή ανάρτηση (http://booksjournal.gr/slideshow/item/1156-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82), για να γίνει γνωστό σε ένα κοινό ευρύτερο από αυτό της Αχαΐας.

 

 


Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.