Σύνδεση συνδρομητών

Όχι Μπαλτά στην παιδεία

Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 16:52
Όχι Μπαλτά στην παιδεία

Συγκέντρωση εναντίον της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης έχει προγραμματιστεί για απόψε στις 7 στο κλειστό γυμναστήριο Σπύρος Λούης του Μαρουσιού, πλάι στον σταθμό του ηλεκτρικού. Γιατί; Επειδή δεν μπορεί η παιδεία να είναι στην υπηρεσία ενός κλειστού συστήματος κομματικών εξαρτήσεων και εθνοκεντρισμού, ξεκομμένη από τις εξελίξεις στην έρευνα αλλά και στην αγορά εργασίας της Ευρώπης.

«Όχι Μπαλτά στην Παιδεία». Με αυτό το μήνυμά μας προσκαλούν στην ανοικτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 19.00 μμ στο κλειστό γυμναστήριο ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ στο Μαρούσι προοδευτικές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στην αντιμεταρρύθμιση την οποία προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ..

H Επιτροπή Πρωτοβουλίας “ΠΑΙΔΕΙΑ 2015” αποτελείται από λειτουργούς όλων των βαθµίδων της εκπαίδευσης που υποστηρίζουν ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις γυρνούν την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω.

Η κεντρική ιδέα του νομοσχεδίου Μπαλτά βασίζεται στην επιστροφή της κομματοκρατίας, στην κατάργηση της αξιολόγησης και της αριστείας. Είναι απαράδεκτο ότι δεν προηγήθηκε διαβούλευση και διάλογος, είναι ενδεικτικό αυταρχισμού ότι δεν επιδιώχθηκε στοιχειώδης συναίνεση σε ένα εθνικό θέμα, όπως η παιδεία, που αφορά ολόκληρη την κοινωνία και το μέλλον της χώρας.

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.