Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Αλιβιζάτος: «Πρόεδρος με ενεργό ρόλο»

Κατηγορία Blog
Γράφτηκε από τον 

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Καθηγητής και υποψήφιος Ν.Κ. Αλιβιζάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαίρω κατ’ αρχάς τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την εκλογή του. 

Ευχαριστώ επίσης τους βουλευτές που με τίμησαν με την ψήφο τους και τα δυο πολιτικά κόμματα, τo “Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ, που με πρότειναν για το ύπατο αξίωμα.

Ειδικά υπό τις σημερινές περιστάσεις, που απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θέλω να ελπίζω ότι ο αγαπητός φίλος και «εν όπλοις» συνάδελφος θα αναδείξει,  ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος, το πραγματικό νόημα του  θεσμού του Προέδρου: θα είναι εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας όχι ως παθητικός θεατής των πολιτικών εξελίξεων, αλλά με πρωτοβουλίες και  ενεργό ρόλο, όπως ο Ιταλός ομόλογός του. Θα λειτουργεί δηλαδή ως  αδιαπέραστο ανάχωμα στη διολίσθηση της εξουσίας, κάθε εξουσίας, προς την αλαζονεία και συχνά προς  την αυθαιρεσία». 

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2015

 

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά