Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Βεβηλώνουν εβραϊκά μνημεία, υπογράφουν, καμαρώνουν και δεν διώκονται

Κατηγορία Blog
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο blog
Το σάιτ της οργάνωσης που έχει βεβηλώσει, με την υπογραφή της, τρία εβραϊκά μνημεία. Οι αρχές αγρόν ηγόρασαν. Το σάιτ της οργάνωσης που έχει βεβηλώσει, με την υπογραφή της, τρία εβραϊκά μνημεία. Οι αρχές αγρόν ηγόρασαν.

Κι όμως. Τρεις βεβηλώσεις εβραϊκών μνημείων έχουν ονοματεπώνυμο, αλλά στη χώρα των μακάρων ποιος νοιάζεται;

Η βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στη Λάρισα στις 23 Δεκεμβρίου 2014 ήταν ενυπόγραφη αλλά δίωξη δεν έγινε. Στις 18 Ιανουαρίου 2015, οι βεβηλωτές καμαρώνουν και με λεκτικό αντισημιτικό παραλήρημα, πάλι ακαταδίωκτοι (δείτε την εικόνα στην κορυφή).  

Η βεβήλωση του Μνημείου Μνήμης Ολοκαυτώματος στη Ρόδο στις 26  Οκτωβρίου 2012 ήταν ενυπόγραφη αλλά δίωξη δεν έγινε.  (http://www.kis.gr/images/stories/RODOS%20SITE.jpg)

Η βεβήλωση του Μνημείου Μνήμης Ολοκαυτώματος στην Αθήνα στις 30  Οκτωβρίου 2014 ήταν ενυπόγραφη αλλά δίωξη δεν έγινε. 

(http://www.kis.gr/images/ATHENS_MONUMENT_VANDALIZED_31OCT14_SITE.jpg

Α ναι! Και οι τρεις ενυπόγραφες επιθέσεις έγιναν από την ίδια ομάδα, τους Ανεξάρτητους Μαίανδρους Εθνικιστές (ΑΜΕ) που υπάρχουν τουλάχιστον από το 2009 με την ιστοσελίδα http://maiandrioi.blogspot.gr).

 

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
Ποτέ μην ξεχαστεί! Και ο Μίκυ είναι Charlie

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά