Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Μια πρόταση για τα στελέχη του Δημοσίου

Κατηγορία Blog
Γράφτηκε από τον 
Άνθρωποι, έργο του Γιάννη Γαϊτη. Άνθρωποι, έργο του Γιάννη Γαϊτη.

Ένα νέο, καθ' όλα αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης  των επικεφαλής του Δημοσίου, επεξεργάστηκαν και παρουσίασαν τα στελέχη του συλλόγου ΑΞΙΟΤΗΣ. Τι προβλέπουν οι προτάσεις του ΑΞΙΟΤΗ, που διεκδικούν το ενδιαφέρον των πολιτών και της πολιτείας;

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες και επιχειρηματίες συμμετείχαν χθες στην εκδήλωση του συλλόγου ΑΞΙΟΤΗΣ, στις 11 Ιουνίου, στην οποία τέθηκαν σε δημόσιο διάλογο οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο τελευταίο πόνημά του και αφορούν στην πολιτική διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει απόψεις της κοινωνίας των πολιτών και να παρουσιάσει εφικτές και άμεσα εφαρμόσιμες πρακτικές που προάγουν την αξιοσύνη και αξιοκρατία και διαμορφώνουν ορθή πολιτική για την αντιμετώπιση του αναποτελεσματικού τρόπου διαχείρισης και αξιοποίησης των ικανών στελεχών στο δημόσιο.

Όπως επεσήμανε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος ΔΣ του ΑΞΙΟΤΗ  Γιάννης Αναστασόπουλος «το θέμα της αξιολόγησης των επικεφαλής στο Δημόσιο είναι δύσκολο έργο που απαιτεί βούληση, συναίνεση και προγραμματισμό. Αποτελεί δε τη βάση για την γενίκευση μιας επιτυχημένης αναδιάρθρωσης του συστήματος. Πεποίθησή μας είναι ότι η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο θα πρέπει να εδράζεται στις αρχές της αξιοκρατίας, η έννοια της οποίας είναι συναρτημένη με τη δημοκρατική αρχή του κράτους δικαίου και την αρχή της ισότητας. Βασικό εργαλείο για την εξυπηρέτηση της αρχής της αξιοκρατίας αποτελεί η αξιολόγηση.»

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο πρόσφατο σχετικό σχέδιο νόμου περί επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο υιοθετεί αρκετές από τις προτάσεις του ΑΞΙΟΤΗ, ο πρύτανης και καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο ALBA Νίκος Τραυλός και η καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Νάνσυ Παπαλεξανδρή. Την παρουσίαση των προτάσεων έκανε ο Δημήτρης Δανηλάτος, μέλος ΔΣ του σωματείου.

Το πόνημα και η δημόσια συζήτησή του είναι ακόμη μία ακόμη πρωτοβουλία του ΑΞΙΟΤΗ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τη μελέτη κρίσιμων ζητημάτων για τη χώρα και – κυρίως – για την αναζήτηση λύσεων και την υποβολή προτάσεων εφικτών αλλαγών που διακρίνονται από μία διαφορετική προσέγγιση στα επιμέρους θέματα της πολιτικής, διοίκησης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα.

Αναγνωρίζοντας ότι βασική προϋπόθεση για να εφαρμοσθεί μία νέα πολιτική στο θέμα αυτό αποτελεί η υιοθέτηση επιτυχημένων προτύπων και πρακτικών, που εφαρμόζονται επί μακρόν σε άλλες χώρες αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, η πρόταση του ΑΞΙΟΤΗ  καλύπτει επτά επιμέρους ειδικότερα θέματα της πολιτικής αυτής, που αναφέρονται σε:   1) προσλήψεις, 2) αξιολόγηση, 3) προαγωγές και εξέλιξη, 4) τοποθετήσεις, 5) επιμόρφωση, 6) αμοιβές και άλλες παροχές καθώς και 7) κινητικότητα και διακλαδικότητα.

Οι όποιες δράσεις αναλήφθηκαν κατά το παρελθόν για το θέμα, αφορούσαν κυρίως θέματα εξορθολογισμού της διοικητικής δομής των διαφόρων υπουργείων, με την κατάργηση ή/και συγχώνευση μεγάλου αριθμού διευθύνσεων και τμημάτων και την μηχανιστική εφαρμογή των αποφάσεων χωρίς μελέτη των σχετικών επιπτώσεων. Η μείωση αυτή είναι μεν επιβεβλημένη, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να διορθώσει τα πολλά και ποικίλα κακώς κείμενα, που οφείλονται στην ουσιαστική ανυπαρξία μίας συνολικής στρατηγικής για τη στελέχωση του δημόσιου τομέα βασισμένη σε μία πλήρη πολιτική σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Στα θέματα αυτά η μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική χαρακτηρίζεται από πρόδηλα φαινόμενα εμμονής σε στερεότυπα και στη διατήρηση ξεπερασμένων πλέον αντιλήψεων, όπως εκείνα της υπερβολικής προσήλωσης στην προτεραιότητα της αρχαιότητας και των τυπικών προσόντων έναντι της αξιοκρατίας και των ουσιαστικών προσόντων.

Για τους λόγους αυτούς ο ΑΞΙΟΤΗΣ πιστεύει ότι πρέπει να εδραιωθεί πλέον ένα περιβάλλον λογοδοσίας και απόδοσης ευθυνών στο Δημόσιο ώστε να επιτευχθεί εξυγίανση και οι άξιοι υπάλληλοι, να μπορέσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ενώ χαιρετίζει και στηρίζει  οποιαδήποτε σοβαρή πρωτοβουλία για την αναβάθμιση και αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα.

Το σωματείο ΑΞΙΟΤΗΣ είναι ένας επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός φορέας, με βασικό σκοπό την προώθηση της αξιοκρατίας αλλά και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Περισσότερες πληροφορίες: http://axiotes.blogspot.gr

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά