Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Μένουμε Ασφαλείς στις παραλίες

Κατηγορία Blog
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο web only

Οι διακοπές είναι στόχος όλων μας. Αλλά για να μείνουμε ασφαλείς αυτό το καλοκαίρι χρειάζεται να προσέξουμε πού και πώς θα κολυμπήσουμε. Τι πρέπει να κάνουμε – και τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τις παραλίες.

Από την 1η Ιουνίου, οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται παραλιακούς χώρους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διασφαλίσουν την τήρηση των παρακάτω κανόνων:

–Μέχρι 1.000 τ.μ. επιτρέπεται η παρουσία 40 ατόμων

–Οι ομπρέλες θα απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον τέσσερα μέτρα –από άξονα σε άξονα– και τουλάχιστον ένα μέτρο η περίμετρος από τα σκιάστρα τους.

–Οι ξαπλώστρες που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές ομπρέλες πρέπει να απέχουν τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρο .

–Ανά ομπρέλα πρέπει να υπάρχουν μέχρι δύο ξαπλώστρες, εκτός αν τη χρησιμοποιούν οικογένειες με ανήλικα.

–Οι ξαπλώστρες υποχρεωτικά απολυμαίνονται πριν χρησιμοποιηθούν από τον επόμενο χρήστη τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο λουόμενος πρέπει υποχρεωτικά να απλώνει πετσέτα στην απλώστρα.

–Υποχρεωτική είναι η τακτική απολύμανση των εγκαταστάσεων υγιεινής (WC, αποδυτήρια, ντους) και ανάρτηση του προγράμματος καθαρισμού και απολύμανσης που θα επιδεικνύεται στις αρχές ελέγχου.

–Επιτρέπεται η ατομική άθληση. Δεν επιτρέπονται τα ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις απαιτήσεις, επιβάλλεται, ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από 5.000 μέχρι 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.

 

Σχετικά: Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 31972/ Τεύχος B’ 1982/22.05.2020

 

LINK: https://covid19.gov.gr/menoume-asfalis-kanones-prostasias-atomikis-ke-tis-dimosias-ygias-se-organomenes-idiotikes-ke-mi-paralies/

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά