Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Μένουμε Ασφαλείς φορώντας μάσκα

Κατηγορία Blog
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο web only

Η επιτυχία της χώρας μας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν μπορεί να σημαίνει εφησυχασμό. Το επόμενο διάστημα, χρειάζεται να παραμείνουμε προσεκτικοί. Κρατούμε τις απαραίτητες αποστάσεις. Πλένουμε πάντα τα χέρια μας. Και φοράμε μάσκα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στον δημόσιο χώρο – σε γραφεία, σχολεία, καταστήματα, στα μέσα μεταφοράς και στα ταξί, σε ανελκυστήρες, σε καταστήματα λιανικής και σε κομμωτήρια...

Χρειάζεται να προσέχουμε πώς φοράμε κάθε φορά τη μάσκα. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε:

  • Πριν καλύψουμε το πρόσωπό μας, πρέπει να πλύνουμε τα χέρια μας.
  • Με καθαρά χέρια, καλύπτουμε τη μύτη και το στόμα. Η μάσκα χρειάζεται να είναι σφιχτή στο πρόσωπο, αλλά να μην προκαλεί εκδορές στο πρόσωπο ούτε να εμποδίζει την αναπνοή.
  • Κάθε φορά που χρειάζεται να προσαρμόσουμε τη θέση της μάσκας, αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Αν αγγίξουμε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα με βρώμικα χέρια, ρισκάρουμε να μεταδώσουμε τον ιό στον εαυτό μας. Πριν διορθώσουμε τη θέση της μάσκας είναι χρήσιμο να έχουμε χρησιμοποιήσει αντισηπτικό.
  • Δεν είναι σωστό να φοράμε τη μάσκα κάτω από το σαγόνι ή πάνω από το μέτωπο. Φέρνουμε έτσι σε επαφή το καθαρό μέρος της με σημεία του σώματος που δεν έχουν απολυμανθεί.
  • Είναι απαραίτητο να φοράμε μάσκα όταν βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους.
  • Προσέχουμε όταν βγάζουμε τη μάσκα. Φροντίζουμε να είναι τα χέρια μας καθαρά ή να έχουν απολυμανθεί.
  • Φροντίζουμε να την πετάξουμε σωστά, σε ειδικούς κάδους, αφού πριν την τοποθετήσουμε σε πλαστικό σακουλάκι. Ανεξάρτητα από τη μάσκα που χρησιμοποιούμε, χρειάζεται να πλύνουμε πολύ καλά τα χέρια μας αφού τη βγάλουμε.
  • Οι υφασμάτνες μάσκες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αφού πριν πλυθούν στους 60 βαθμούς.

Η μάσκα μας προστατεύει. Γι’ αυτό πρέπει να μην εφησυχάζουμε και να προσέχουμε πώς τη χρησιμοποιούμε.

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά