Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 8087
Σάββατο, 07 Μαΐου 2016

Μανιάτης κατά Τσίπρα: «λέτε ψέματα»

Κατηγορία Blog
Γράφτηκε από  Δημοσιεύθηκε στο Ειδήσεις Βουλή Ελλάδα web only
Ο Γιάννης Μανιάτης. Ο Γιάννης Μανιάτης. Φωτογραφία Αρχείου

Σε υψηλούς τόνους κατά του Αλέξη Τσίπρα κινήθηκε η ομιλία του βουλευτή της δημοκρατικής συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη κατά της διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναφέρθηκε στα «ψέματα που καταφανώς λέει ο κ. Τσίπρας στον Ελληνικό λαό», αναφέροντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Πέρυσι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα εγκαινιάσει τον ΤΑP, το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο στην Νοτιανατολική Ευρώπη, που θα δημιουργούσε 10.000 θέσεις εργασίας». Ο ίδιος, το 2014, είχε καταψηφίσει το σχέδιο νόμου για τον TAP. Πόση υποκρισία μπορεί να αντέξει ο λαός;»

Στην επιχειρηματολογία του, και σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, προσέθεσε την ψήφιση του νόμου 4162, σχετικά με την σύσταση του ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, το οποίο θα χρηματοδοτούνταν από τα έσοδα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας και θα αποτελούσε δίχτυ ασφαλείας για το ασφαλιστικό σύστημα. Ο Γιάννης Μανιάτης εξέφρασε την πεποίθηση πως η κυβέρνηση «δεν θα πειράξει και αυτό το τελευταίο δίχτυ» λόγω της διαπραγματευτικής της ανεπάρκειας.

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά