Σάββατο, 07 Μαΐου 2016

Οικονόμου: «Ο χαμηλόμισθος των 600 ευρώ, θα φορολογηθεί για πρώτη φορά»

Κατηγορία Blog
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Ειδήσεις Βουλή web only
Ο Βασίλης Οικονόμου. Ο Βασίλης Οικονόμου. Φωτογραφία Αρχείου

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η εισήγηση του ειδικού αγορητή της ΝΔ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, βουλευτή κ. Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατρούγκαλου.

Ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνησης πως «προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», ενώ πρόσθεσε πως «ο υπουργός είναι κατώτερος των περιστάσεων, δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό», με αφορμή την προηγούμενη εισήγησή του για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Θα μιλήσω με αριθμούς, όπως έκανε ο κ. Υπουργός», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, κατηγορώντας αρχικά την κυβέρνηση για την μη-αξιοπιστία της αναλογιστικής μελέτης που κατέθεσε στη Βουλή, αλλά και για την καθυστέρηση κατάθεσής της. Μάλιστα ο κ. Οικονόμου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και  αν την δεχθούμε, η μελέτη σας  αναφέρει πως με μέτρα 3 δις είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα το 2016. Μέχρι πρότινος λοιδορούσατε την αναλογιστική του 2014.

Προέβλεπε περικοπή επικουρικών και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, με την οποία αντιδρούσατε και φωνάζατε σε όλα τα κανάλια. Χθες ήρθατε στην επιτροπή και νομιμοποιήσατε την αναλογιστική του 2014, προσθέτοντας της 2,5 δις με την δική σας.»

Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Κατρούγκαλο για υποκρισία, ψέγοντας τον για τον γεγονός πως «την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και την ονόμασε ρήτρα βιωσιμότητας»

Τέλος, αναφέρθηκε στις προβλέψεις του νομοσχεδίου, αναφέροντας προς τον υπουργό ότι γονατίζει τους χαμηλοσυνταξιούχους: «Κόβετε 2,5 δις ευρώ σε 3 χρόνια από τους χαμηλοσυνταξιούχους και 689 εκ ευρώ από τους νέους συνταξιούχους του Δημοσίου.  Δεν ντρέπεστε να κατηγορείτε τη ΝΔ;»

Γιάννης Καραμαγκάλης

Δημοσιογράφος.

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά