Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016

Διαφήμιση Πανεπιστημίου Αθηνών στον ρατσιστικό «Στόχο»!

Κατηγορία Blog
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο blog web only
Η κεντρική σελίδα του Στόχου, σήμερα, με το μπάνερ του Πανεπιστημίου Αθηνών να κυριαρχεί. Η κεντρική σελίδα του Στόχου, σήμερα, με το μπάνερ του Πανεπιστημίου Αθηνών να κυριαρχεί. Παναγιώτης Δημητράς

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι πολύ σοβαρός θεσμός προκειμένου να ρεζιλεύεται έτσι. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να έχει φτηνές διαφημίσεις, αποφεύγοντας τις παραμέτρους της Google, που μπορεί να στείλουν τις καταχωρίσεις του στην επιφάνεια ρατσιστικών σάιτ. {ΤΒJ]

Στην ιστοσελίδα του ρατσιστικού Στόχου είδαμε σήμερα διαφήμιση ιστοσελίδων με πορνό και από κάτω διαφήμιση του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα του «Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)»!

Πιθανότατα είναι φτηνή διαφήμιση μέσω της Google σε υποτίθεται στοχευμένο κοινό. Άραγε το ΕΚΠΑ ελέγχει ποιο είναι το κοινό αυτό; Γιατί για τη διαφήμιση αυτή το Πανεπιστήμιο πληρώνει και ο Στόχος εισπράττει. Κάτι δεν πάει καλά, πιθανώς με την Google, και περιμένουμε την αντίδραση από τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να μην καταγραφεί ως συνειδητή επιλογή του ΕΚΠΑ η μέσω διαφήμισης χρηματοδότηση της πιο ρατσιστικής εφημερίδας στην Ελλάδα! 

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

1 σχολιο

 • Παρόλο που οι συνεργάτες μας που διαχειρίζονται τις διαφημίσεις μέσω google έχουν θέσει αυστηρούς περιορισμούς ως προς το πού θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις μας βάσει κριτηρίων περιεχομένου (αποκλείονται sites με απρεπές, ρατσιστικό ή υβριστικό περιεχόμενο), συμβαίνει κάποιες φορές ‘’misplacement’’ από πλευρά της google.
  Δυστυχώς δεν ελέγχεται πάντα αποτελεσματικά αυτό. Όταν προκύπτει κάτι τέτοιο το αντιμετωπίζουμε με αποκλεισμό των συγκεκριμένων σελίδων.
  Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τη συμβολή σας στην ελαχιστοποίηση τέτοιων περιπτώσεων.
  Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές μας μέσω της σελίδας https://elearn.elke.uoa.gr και τότε θα γίνει κατανοητή η δράση μας και ότι παρόμοιες ενστάσεις δεν ευσταθούν.

  Α. Λάππας
  Υπεύθυνος Google Ads
  E-Learning Πανεπιστήμιο Αθηνών

  Συνδεσμος σχολιου
  Αθανάσιος Λάππας Αθανάσιος Λάππας Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 11:54

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά