Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Παραιτήθηκε η Βίκυ Μαραγκοπούλου από το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Κατηγορία Blog
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο blog web only
H Βίκυ Μαραγκοπούλου. H Βίκυ Μαραγκοπούλου. Φωτογραφία Αρχείου

Με επιστολή της, παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση της η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Βίκυ Μαραγκοπούλου. Η επιστολή ανέφερε πως η ίδια δεν μπορεί να συνεχίσει και πως η απόφαση της είναι οριστική.

Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργό Πολιτισμού τον Αριστείδη Μπαλτά, κατάφερε με μικρά πραξικοπήματα, με απειλές, με πιέσεις, να καταλύσει κάθε φωνή εξωστρέφειας και μοντερνισμού στους καλλιτεχνικούς θεσμούς του τόπου. Προηγήθηκε ο Γιώργος Λούκος που εξεδιώχθη σπιλούμενος από το Ελληνικό Φεστιβάλ, ακολούθησε ο Δημήτρης Εϊπίδης που συμβιβάστηκε να παραιτηθεί από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ήρθε η ώρα και της Μαραγκοπούλου και του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Το καθεστώς κλείνει την Ελλάδα στα όρια της απομονωμένης βαλκανικής επαρχίας. 

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

1 σχολιο

  • To άρθρο σας έχει σοβαρό προβλημα. Πρώτον ειναι ανυπόγραφο- Δεύτερον η κ. Μαραγκοπούλου, εγραψε οτι δεν μπορεί να συνεργαστει με την καλαματιανη Φαρις, κάτι που εσείς αποσιωπείτε. (ο ΥΠΠΟ δεν έχει καμμια σχεση). Αρα το σχολιό σας ειναι παραπλανητικο- και διότι 3) απο πού προκύπτει οτι οι διεθυντές θεσμων που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα πρέπει να είναι quasi ισόβιοι?….

    Συνδεσμος σχολιου
    maria vasileiou maria vasileiou Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 22:13

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά