Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Χέρι χέρι Άδωνις Γεωργιάδης - Κώστας Πλεύρης σε φετινό φεστιβάλ βιβλίου

Κατηγορία Blog
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο blog web only
Αριστερά, οι δύο οίκοι, του Πλεύρη και του Γεωργιάη, συνυπάρχουν στην έκθεση, όπου εκτίθεται και ο συγγραφεύς Κώστας Πλεύρης. Δεξιά, ο οίκος του Γεωργιάδη αφαιρέθηκε από τη βιτρίνα, όταν συνειδητοποιήθηκαν οι επιπτώσεις της συνύπαρξης. Αριστερά, οι δύο οίκοι, του Πλεύρη και του Γεωργιάη, συνυπάρχουν στην έκθεση, όπου εκτίθεται και ο συγγραφεύς Κώστας Πλεύρης. Δεξιά, ο οίκος του Γεωργιάδη αφαιρέθηκε από τη βιτρίνα, όταν συνειδητοποιήθηκαν οι επιπτώσεις της συνύπαρξης.

Στο προηγούμενο άρθρο μου εδώ με τίτλο «Ο αντισημιτισμός του Άδωνι Γεωργιάδη»[1]απέφυγα να αναφέρω ένα στοιχείο για το οποίο δεν είχα την απαραίτητη τεκμηρίωση. Ότι ακόμα και στο φετινό φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο (25 Σεπτεμβρίου – 11 Οκτωβρίου 2015) που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων ο εκδότης Άδωνις Γεωργιάδης εξέθετε αγκαλιά με το ναζιστή εκδότη Κώστα Πλεύρη.

Χθες μου στάλθηκαν οι τρεις φωτογραφίες από την έκθεση που βλέπετε. Εκδόσεις Ήλεκτρον (του Κώστα Πλεύρη) και Εκδόσεις Γεωργιάδη (του Αδώνιδος) είχαν ένα περίπτερο στο οποίο πωλούνταν όλα τα πονήματα του Κώστα Πλεύρη περιλαμβανόμενου και του «αγαπημένου βιβλίου» του Αδώνιδος για τους Εβραίους, στο φεστιβάλ του υποτίθεται αντιρατσιστικού κτλ Δήμου Αθηναίων. (οι πρώτες δύο). Μετά την υποψηφιότητα του Αδώνιδος για την αρχηγία της ΝΔ στις 2 Οκτωβρίου 2015, οι Εκδόσεις Γεωργιάδη αποσύρθηκαν από την προμετωπίδα αλλά τα βιβλία τους έμειναν στο εκθετήριο (τρίτη φωτογραφία).

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ψεύδεται συστηματικά για τη σχέση του με τον Κώστα Πλεύρη (του οποίου τα βιβλία συνεχίζει ακόμα και σήμερα να πουλάει στο διαδίκτυο[2]). Ο Δήμος Αθηναίων γιατί όμως φιλοξενεί περίπτερο με τα βιβλία του ναζιστή συγγραφέα, χωρίς καμιά παράταξη να αντιδράσει;


Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

2 σχολια

 • Αφιερωμένο στους Εβραίους και μη υποστηρικτές του "ουδέποτε αντισημίτη" Άδωνι Γεωργιάδη (βίντεο προ εξαετίας)

  Άδωνις: Ο Δημητράς είναι ρουφιάνος των Εβραίων!
  https://www.youtube.com/watch?v=xEfME2udzqY

  Συνδεσμος σχολιου
  Panayote Dimitras Panayote Dimitras Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 10:35
 • Πριν 6 χρόνια σαν σήμερα ... Κατά τα άλλα ο Άδωνις μας λένε ακόμα και Εβραίοι υποστηρικτές του ποτέ δεν είπε κάτι αντισημιτικό

  Άδωνις Γεωργιάδης: «Υπάρχουν μεγάλες τράπεζες που δεν είναι εβραϊκές στον κόσμο;»

  Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει το συνημμένο σημερινό δημοσίευμα του «Στόχου» που αναφέρεται σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη στην οποία ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ αναρωτήθηκε: «Υπάρχουν μεγάλες τράπεζες που δεν είναι εβραϊκές στον κόσμο;».

  http://web.archive.org/web/20150714053034/http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2009_files/ghm1226_antisimitismos_adoni_greek.doc

  Συνδεσμος σχολιου
  Panayote Dimitras Panayote Dimitras Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 18:00

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά