Ηλίας Κανέλλης

Ηλίας Κανέλλης

Η εκδήλωση "Οι τουρκικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών" που είχε προγραμματισθεί για αύριο 9 Δεκεμβρίου 2015 ματαιώνεται καθώς κανένας από τους εκπροσώπους κυβέρνησης και βουλευτές δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν ούτε καν να στείλουν γραπτές τοποθετήσεις στις συστάσεις των διεθνών οργανισμών. Θα υπάρξει αναλυτικό κείμενο την ημέρα της εκδήλωσης.

Αφιερωμένο στον Γιώργο Κουμάντο είναι το νέο τεύχος του Books' Journal, 53, Μάρτιος 2015, που κυκλοφορεί από αύριο - με επίκαιρη, πλούσια και παρεμβατική ύλη. 

01 Παρ 2015

9/1/2015

Του Κυριάκου Αθανασιάδη

 

 

Ελάχιστοι μπορούν να μιμούνται φωνές άλλων. Και όλοι τους το κάνουν όπως οι γελοιογράφοι: υπερτονίζοντας ένα ή δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

 

Η γελοιογραφία —εικαστική, τρόπον τινά, εξέλιξη του μίμου: του παλιού Joker του βασιλιά— έχει αναβιβαστεί σε αιχμηρή πολιτική δημοσιογραφία.

 

Γελούμε με τις μιμήσεις, πικραινόμαστε με τα πολιτικά σκίτσα. Κι η «Αριστερά» βρήκε στο πρόσωπο του Χάρρυ Κλυνν τον πιο άξιο γελωτοποιό της.

Στην Πηνελόπη Δέλτα είναι αφιερωμένο το νέο τεύχος, 50, του Books' Journal, που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και στα περίπτερα. Η Ιωάννα Πετροπούλου και ο Αλέξανδρος Ζάννας προσεγγίζουν τη συγγραφέα μέσα από τις Ρωμιοπούλες, το βιβλίο της που απευθύνεται σε ενήλικες.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, εγκαινιάζει έκθεση με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών» στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος (Λεωφόρος Αμαλίας 14), την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00.

Η πλέον μεταφρασμένη (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέας λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και εφήβους, η Άλκη Ζέη, αναγορεύεται επίτιμη διδάκτορας του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, ώρα 10.30, στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

E.L. James, Πενήντα αποχρώσεις του γκρι. Μυθιστόρημα, μετάφραση από τα αγγλικά: Τιτίνα Σπερελάκη, Πατάκη, Αθήνα 2012, 703 σελ.

 

Εκείνη, παρθένα, μαγεύεται από τη φωνή του, «ζεστή και τραχιά, σαν λιωμένη μαύρη σοκολάτα πάνω σε καραμέλα»! Εκείνος, πλούσιος και μονογαμικός, θα τη βοηθήσει να γνωρίσει τη σεξουαλικότητα βάζοντας τους κανόνες και θα την τιμωρεί όταν τους παραβαίνει, με ξύλισμα και μαστιγώσεις. Γκρι ή ροζ με λίγο σεξ; [Αναδημοσίευση από το Books' Journal, τχ. 22, Αύγουστος 2012, με την ευκαιρία της διαρροής του τρέιλερ της ταινίας που στηρίζεται στο συγκεκριμένο ανάγνωσμα και έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 13 Φεβρουαρίου 2015.]

Στον καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά, που πέθανε τον Αύγουστο, είναι αφιερωμένο το νέο τεύχος 47, Σεπτεμβρίου 2014, του Books' Journal, που αρχίζει να κυκλοφορεί από τις 11 Σεπεμβρίου 2014...

Από τη Δευτέρα, 

1 Σεπτεμβρίου, 

τα Λόγια της πλώρης

με τον Κυριάκο Αθανασιάδη

επιστρέφουν. 

Κάθε μέρα στο booksjournal.gr

Σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης πολιτικής θεωρίας, στοχαστές και οικονομολόγοι θα βρεθούν, το διάστημα 2 έως 5 Σεπτεμβρίου 2014, στην Αθήνα. Ο λόγος; Συμμετέχουν σε ένα πολυαναμενόμενο διεθνές συνέδριο με γενικό τίτλο εργασίας: Η ανθρώπινη ανάπτυξη σε εποχές κρίσης. Επαναπροσέγγιση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σελίδα 1 από 10