Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Γράφτηκε από τον 

Μετά τη νίκη του Τσίπρα στις εκλογές του Ιανουαρίου, και εν όψει της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης που θα έκαναν αι ημέτεραι εθνικαί δυνάμεις, διοργανώθηκαν παλλαϊκά συλαλλητήρια από δύο απίθανους τύπους (και μια ομάδα admin από πίσω) που έκαναν ρεκόρ εγγραφών στην ιστορία του ελληνικού Facebook: κάποιες δεκάδες χιλιάδες κόσμος δήλωσαν ότι «θα πάνε». Και πήγανε. Ντυμένοι όπως στα συλαλλητήρια για το Μακεδονικό, Μεγαλέξαντροι και Μπουμπουλίνες και Τσολιάδες και Σπαρτιάτες και Αμαλίες, με σημαίες ελληνικές και βυζαντινές, με σταυρούς και με ντουντούκες, έκαναν όσο θόρυβο μπορούσαν για να γυρίσουν το κλειδί του φρενοκομείου και να ξεχυθεί όλη η τρέλα έξω: στους δρόμους. Ήταν μια μεγαλειώδης πεζοδρομιακή νίκη της Χρυσής Αυγής, που κρυβόταν (αλλά δεν κρυβόταν καλά) πίσω από το κάλεσμα: η ηχηρότερη τσιρίδα των Αγανακτισμένων. OΛαός, λοιπόν, είχε αποφασίσει να στηρίξει την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά των αθλίων πιστωτών, απαιτώντας να μην κάνει πίσω και να γυρίσει κομίζοντας μία λέξη μαζί με το Grexit: την Αξιοπρέπεια. Έπειτα από μερικούς μήνες που στοίχισαν στην οικονομία όσο όλη η πενταετία της Κρίσης, και με δώρο-έκπληξη τα capitalcontrolsπου αποτελείωσαν το χαμό, οι ναζί των δρόμων περιορίστηκαν, το βούλωσαν, ράψαν το στοματάκι τους, και μόνο πια στον Χατζηνικολάου βγαίνουν, διά του στρατηγού τους. Παίζει καλά το παιχνίδι αυτή η φαρμακερή βρομοοχιά, γι’ αυτό και ένα πράγμα θέλει πια — ένα και μόνο: νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία, και τελευταία στην ιστορία, φορά. Μην του κάνουμε το χατίρι.

Κυριάκος Αθανασιάδης

Κυριάκος Αθανασιάδης. Συγγραφέας, μεταφραστής και επιμελητής εκδόσεων. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Δώδεκα (1991), Μικροί κόσμοι (1996), Το σάβανο της Χιονάτης (2000), Το βασίλειο του αποχαιρετισμού (2002), Πανταχού απών (2007), Ζα Ζα (2012). Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του Η Κόκκινη Μαρία.

1 σχολιο

 • αυτοί έβαλαν πλάτη κι ας κάποιοι να μην ήθελαν για τους ανθρώπους τους , την κοινωνία τους , τα παιδιά τους. Εσείς έχετε κάνει κάτι ποτέ έξω από τον εαυτό σας ?
  Ντροπή είναι να κάνετε τόση διαφήμιση στη χρυσή αυγή εξισώνοντας όλους τους μη νεοδημοκράτες με τους ναζί. Δυστυχώς , της δίνετε πόντους ( μήπως τελικά όχι από λάθος αντίληψη , αλλά με σκοπό? )
  Όλα που περιγράφετε πιο πάνω δεν τα δημιούργησε και χρησιμοποίησε πρώτο το κόμμα σας, σε τί ωφελεί να τα χρεώνετε σε άλλους ?
  Μικρότητες , υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκτός από σας και τον πισινό σας

  Συνδεσμος σχολιου
  βοεβοδας βοεβοδας Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 12:22