Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Υποτίθεται ότι θα αγωνιζόμασταν γι' αυτόν

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες
Ο αυτόχειρας, θύμα του bullying, Βαγγέλης Γιακουμάκης. Ο αυτόχειρας, θύμα του bullying, Βαγγέλης Γιακουμάκης. Ιδιωτικό αρχείο

Μια κινηματογραφοφιλική αναφορά, αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη - όσα προηγήθηκαν και όσα έπονται. {ΤΒJ]

 

Η δίκη έχει τελειώσει. Ο κληρωτός Λάουντεν Ντάουνι, ο δεκανέας Χάρολντ Ντόσον και η δικηγόρος-ανακρίτρια του Ναυτικού Πλωτάρχης Τζόαν Γκάλογουεϊ βρίσκονται ακόμη στην αίθουσα του δικαστηρίου. Οι δύο πεζοναύτες αθωώθηκαν για την κατηγορία της δολοφονίας του συναδέλφου τους Γουίλιαμ Σαντιάγκο, αλλά αποτάχθηκαν ατιμωτικά από το Σώμα για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ντάουνι: Δεν καταλαβαίνω... Ο συνταγματάρχης Τζέσαπ είπε πως διέταξε τον Κόκκινο Κώδικα.

Γκάλογουεϊ: Το ξέρω, αλλά...

Ντάουνι: Ο συνταγματάρχης Τζέσαπ είπε πως διέταξε τον Κόκκινο Κώδικα! Ποιο ήταν το λάθος μας;

Γκάλογουεϊ: Δεν είναι τόσο απλό...

Ντάουνι: Ποιο ήταν το λάθος μας; Τίποτα δεν κάναμε!

Ντόσον: Ναι, κάναμε. Υποτίθεται ότι θα αγωνιζόμασταν για ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν για τον ίδιο τον εαυτό τους. Υποτίθεται ότι θα αγωνιζόμασταν για τον Γουίλι.

(Ζήτημα Τιμής, σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ, 1992)

 

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά