Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Έχουν δικαιώματα οι διαφωνούντες;

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης.

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Πανούση: καταργήστε τις απαγορεύσεις εισόδου στην Ελλάδα!             

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Πριν τρεις ημέρες, ο γεννηθείς στη Θράκη Πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου υπενθύμισε δημόσια στην Κωνσταντινούπολη όπου ζει  πως υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στην Ελλάδα.

Παρόμοιες απαγορεύσεις υπάρχουν και για άλλους ακτιβιστές μειονοτικών δικαιωμάτων που ζουν στο εξωτερικό, ακόμα και για τη δικηγόρο στα Σκόπια των αλλογενών πολιτικών προσφύγων από την Ελλάδα και συνεργάτρια του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι Τρεντάφιλκα Σάντεβα, για την οποία η ΔΗΜΑΡ είχε κάνει ερώτηση στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Ανάλογη ερώτηση είχε κάνει η ΔΗΜΑΡ πρόπερσι και για απαγόρευση εισόδου Αλβανού δημοσιογράφου από τα Τίρανα, Μαρίν Μέμα.

Την πρακτική των απαγορεύσεων αυτών έχουν στο παρελθόν καταδικάσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να καταργήσετε άμεσα τις απαγορεύσεις αυτές αποκαθιστώντας την πτυχή αυτή της δημοκρατίας που χωλαίνει στην Ελλάδα, η οποία πρέπει επιτέλους να αποδείξει πως δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από την παρουσία στο έδαφός της ατόμων που υποστηρίζουν απόψεις ή διεκδικούν δικαιώματα που διαφέρουν από την επίσημη ελληνική πολιτική, αλλά όχι και από τις θέσεις των αρμόδιων οργάνων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τη θέση σας για το θέμα αυτό.

Με τιμή

Παναγιώτης Δημητράς

Νόμιμος Εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά