Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

O ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει εθνικές μειονότητες… στην Αλβανία!

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες


Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει μιαν εθνική μειονότητα σε άλλη χώρα επειδή είναι ελληνική αλλά δεν στηρίζει δύο εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα επειδή δεν είναι ελληνικές, τη μακεδονική και την τουρκική.

 

Η είδηση:1

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ουσιαστική υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας μέσω βοηθημάτων του ΟΓΑ

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού, ουσιαστικά, κατήργησαν το βοήθημα ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, και ουδεμία προσπάθεια έκαναν αυτά τα χρόνια για να το επαναφέρουν, επανέρχονται προεκλογικά στο ζήτημα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:


Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού, ουσιαστικά, κατήργησαν το βοήθημα ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, και ουδεμία προσπάθεια έκαναν αυτά τα χρόνια για να το επαναφέρουν, επανέρχονται προεκλογικά στο ζήτημα – όπως είχαν κάνει άλλωστε και πριν τις ευρωκοινοβουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές
αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τις αποκαταστήσουν.


Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ουσιαστική υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας - μεταξύ άλλων και μέσω των βοηθημάτων ΟΓΑ - της ενότητάς της, και του ρόλου της ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και αλβανικού λαού, αποτελεί κεντρικό στοιχείο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που δεν πρέπει να υπόκειται στα προεκλογικά παιγνίδια της εκάστοτε κυβέρνησης.

 

Το σχόλιο μου:


Ο
ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει μιαν εθνική μειονότητα σε άλλη χώρα επειδή είναι ελληνική αλλά δεν στηρίζει δύο εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα επειδή δεν είναι ελληνικές, τη μακεδονική και την τουρκική (όταν ερωτήθηκε δεν απάντησε αλλά ούτε έχει ανάλογες θέσεις στο πρόγραμμά του). Προφανής ο λόγος: η στήριξη των βορειοηπειρωτών φέρνει πολλές ψήφους ιδίως από το συντηρητικό (και θρησκευτικό) χώρο και δεν κοστίζει ψήφους από άλλους χώρους. Ενώ τυχόν στήριξη εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα δεν φέρνει ψήφους αλλά κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ψήφους από όλους τους εθνικολαϊκιστικούς χώρους, δεξιά και αριστερά. Για να προλάβω το σχόλιο, τις τουρκικές ψήφους θα τις πάρει με την εκ νέου κάθοδο μειονοτικών υποψηφίων που στα τουρκικά μιλάνε για τουρκική μειονότητα αλλά στα ελληνικά και ιδίως στη Βουλή ποτέ δεν θα μιλήσουν για αυτήν ούτε για τα βασικά δικαιώματά της που παραβιάζονται.

ΥΓ. Η επιβεβαίωση

Αφού γράφτηκε το παραπάνω κείμενο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:2

Έχουμε όραμα η πατρίδα μας να είναι μια χώρα δικαίου, μια κοινωνία ανοιχτή στο διαφορετικό, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, με ισότητα και ισονομία ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η ισότητα ανεξάρτητα από εθνοτική ταυτότητα που θα περιλάμβανε και τις μειονότητες απουσιάζει. Όπως απουσιάζει και η ισότητα ανεξάρτητα από ταυτότητα φύλου και από αναπηρία…

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
Pacta ne sunt servanda placuit Tsipras Η κρίσιμη καμπή

2 σχολια

  • Den yparxei kyrie Tourkiki kai Makedoniki meionotita stin Ellada. Na pate sta Skopia kai stin Angyra na zisete kai na palepsete gia ta dikaiomata tis Ellinikis meionotitas ekei an eiste, opos diatineste, yper ton dikaiomaton ton meionotiton.

    Συνδεσμος σχολιου
    Klenathis Dimosthenous Klenathis Dimosthenous Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 16:16
  • Την ίδια στιγμή που διακυβεύεται η συνταξιοδότηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων ελλήνων πολιτών και μη, οι οποίοι, όλα τα χρόνια της εργασίας τους έχουν συνεισφέρει στα δημόσια ταμεία, την ίδια ώρα που η Πολιτεία σείεται συθέμελα οικονομικά και κοινωνικά, την ίδια ώρα που βγάζουν από την μύγα ξίγκι για να τηρούν το πρόγραμμα λιτότητας, οι ανεκδιήγητοι κύριοι αυτοί κάνουν τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις. Από πού προκύπτει το δικαίωμα να εισπράττουν σύνταξη άτομα τα οποία ουδέποτε συνεισέφεραν ούτε δεκάρα στην ελληνική πολιτεία και δεν ζούσαν καν στην Ελλάδα τα περισσότερα χρόνια της ζωής τους? Ισχυρίζονται αυτοί οι άνθρωποι ότι κράτησαν ψηλά την ελληνική γλώσσα και το εθνικό φρόνημα. Από πότε τα αγνά, όπως λένε, πατριωτικά συναισθήματα πρέπει να ανταμείβονται με χρηματικά ποσά? Αν πραγματικά αγαπούσαν την Ελλάδα, θα έπρεπε πρώτα εκείνοι να αρνηθούν την όποια επιβάρυνση εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Για να μην μπούμε σε άλλους λόγους, τους οποίους οι γνωρίζοντες την κατάσταση ξέρουν, όπως οι κατά συρροή ελληνοποιήσεις άσχετων με την ελληνική μειονότητα ανθρώπων, είτε αλβανών είτε προερχόμενων από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Φαίνεται οι πατριώτες τη σήμερον ημέρα διακατέχονται από πολύ -λεφτά- συναισθήματα

    Συνδεσμος σχολιου
    Θεοδώρα Θεοδώρα Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 23:10

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά